15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Smernice španskih regulatorjev za upravitelje skladov, ki načrtujejo naložbe v kriptovalute

Smernice španskih regulatorjev za upravitelje skladov, ki načrtujejo naložbe v kriptovalute

Spanish Regulator Issues Guidelines for Fund Managers Planning to Invest in Cryptocurrencies

Španski finančni regulator sprošča trdno stališče podjetja do kriptovalut z napovedjo ukrepa brez primere, ki prižge zelene institucionalne vlagatelje pri sprejemanju takih poslovnih odločitev. Nacionalna komisija za trg vrednostnih papirjev (CNMV) je predstavila smernice, ki pod določenimi pogoji odobravajo institucionalno kripto naložbo.

Upravitelji skladov Ali bi morali navesti „velika tveganja“ kriptoskupine v tržnih virih

Po mnenju El Economiste sklop smernic dovoljuje španskim investicijskim skladom in kolektivnim naložbenim shemam (sicavs) dnevno trgovati z virtualnimi sredstvi, vendar samo s tistimi, »pri katerih se tržna cena določa iz prodajnih operacij, ki jih izvajajo tretje osebe.«

Tako imenovana kolektivna naložba institucijam (IIC) ne bo dovoljeno, da dodelijo denar v izvedene finančne instrumente in vrednostne papirje, kot so blago, s katerim se trguje na borzi s kripto napako, ali vrednostni papirji, s katerimi se trguje na borzi.

Poleg tega smernice določajo, da je sklad menedžerji v skladu s to uredbo morajo vedno zagotavljati ustrezna in jasna opozorila prek svojih tržnih virov za namene varstva potrošnikov.

Kljub novi odločitvi Španski finančni nadzornik ni izdal nobenega domačega upravitelja skladov, ki bi v času tiska v določenih kategorijah napovedal naložbe v področje virtualnih valut.

Vendar so podjetja, kot je Blackrock Spain, začela potepati po vodi in se jim odprla možnost, da svoja sredstva izpostavijo digitalnim sredstvom. Kljub temu so se zaradi visoke volatilnosti španska podjetja zadržala do popolne izpostavljenosti, je dejal El Economista.

Opozorila, ki jih je izdal CNMV, niso presenetljiva, če upoštevamo ozadje glede strožje retorike o kriptovalutah, ki prihaja tako od vlade kot od čuvaja.

Kot so februarja poročale Bitcoin.com News, je španska državna sekretarka za gospodarstvo Ana de la Cueva dejala, da kriptovalute, kot je bitcoin (BTC), predstavljajo “tveganje neplačila, saj uporabnik nima zaščito, ki jo tradicionalni plačilni sistemi ponujajo proti neplačilu nasprotne stranke. «

Nedavno je Rodrigo Buenaventura, predsednik CNMV, izrazil svoje stališče do uličnih oglasov, povezanih z bitcoini, in jih upošteval. “Tvegano.”

Kakšna so vaša mnenja o smernicah, ki jih je izdal CNMV ? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Restrictions on Crypto Trading to Deprive Nation of Opportunities, Iranian Fintechs Warn

Iranian Tax Agency to Profile Owners of Cryptocurrency Exchanges

Oznake v tej zgodbi

Blackrock Španija, CNMV, kolektivne naložbene sheme, kripto smernice , Evropa, upravitelji skladov, smernice, upravljavci hedge skladov, Španija, regulacija bitcoinov v Španiji, Španija Crypto, španščina, španski finančni nadzornik

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments