15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Socialne aplikacije so naslednji velik trend v kripto

Socialne aplikacije so naslednji velik trend v kripto

Zaradi burnega 30% padca na kripto trgu in poznejšega hitrega okrevanja so se mnogi spraševali, kaj sledi. Kripto krogi na stran, pogovor o pomembnosti gradnje trdnih, široko uporabnih aplikacij je glasnejši kot kdaj koli prej. Crypto preneha dojemati kot igralnico na robovih interneta, ko bo udeležba odtehtala špekulacije.

Zanimiva dinamika, ki jo opažamo, je, da se pogovori o prihodnosti spleta 3.0 še vedno odvijajo na centraliziranih platformah Web 2.0. Potreba po kripto-izvornih načelih in tokovih znotraj okolja socialnih aplikacij je jasna. Z dodajanjem zasebnosti in varnosti sloju komunikacije in interakcije s skupnostjo se bo končno začel prehod s centralizirane moči na krepitev moči posameznikov in skupnosti.

Povezano: DeFi snežna kepa se bo spremenila v plaz Web 3.0

Družbene aplikacije, ki temeljijo na kripto, vidim kot temelj kripto evolucija. Trenutni prostori za klepet in skupnost, kot sta Telegram in Discord, so lahko dober začetek, vendar so še vedno zaprti, centralizirani in daleč od cenzure. Družbene aplikacije, ki jih poganja kripto, so pot naprej, če resnično želimo postaviti temelje za varne, odprtokodne komunikacijske tokove in izmenjave vrednosti. Ko izstopimo iz socialno izstradane, a digitalno goste pandemije, vabi povsem novo obdobje družbenih aplikacij, ki temeljijo na kripto kriptografiji in okoli nje.

Želja po povezovanju in širjenju skupnosti v spletu je očitna. Združevanje kripto-domačih dejavnosti, kot je potapljanje v decentralizirano financiranje (DeFi) ali ustvarjanje, kuriranje in zbiranje nenemogljivih žetonov (NFT), se bo razvilo v veliko bogatejšo in dragocenejšo obliko življenja v spletni skupnosti, ki bo koristila vsem udeležencem.

Povezano: Vloga decentraliziranega omrežja v hiperpovezanem svetu, bogatem s podatki

Zlasti kripto skupnosti so rasle in se razvijale na različne nove in zanimive načine , pri čemer je Twitter prevladujoč prostor za diskurz, sledita Reddit in v zadnjem času Clubhouse. Discord in Telegram sta v glavnem služila kot orodji za upravljanje skupnosti in možnosti za pogovore o projektu.

Skupni imenovalec? Nobena od teh platform se v resnici ne drži kripto načel decentralizacije, zasebnosti in pravic uporabnikov. Prenova družabnih medijev in skupnosti v skladu z osnovnimi kripto načeli se zdi neizogibna, ne samo za varnejši izrazni medij, temveč tudi za povišan ekonomski ekosistem, osredotočen na uspeh.

Priložnosti, ki jih kripto odklene so neverjetno raznolike. Videli smo ga pri DeFi-ju in ga še naprej vidimo pri NFT-jih, pa tudi pri obeh skupaj. Naslednja naravna ponovitev bo ustvarila prostore skupnosti na kripto infrastrukturi, kjer bodo uporabniške pravice in uporabniške priložnosti takoj dostopne vsem udeležencem.

Povezano: Kako se prepletajo NFT, DeFi in Web 3.0

Z odstranitvijo posrednikov iz procesa izmenjave vrednosti – naj bo to komunikacijsko, transakcijsko ali zgolj družbeno – nova dinamika človekove interakcije v spletu se lahko ukorenini v nasprotju s trenutnimi vlogami ljudi igrajte kot izdelki Web 2.0.

Poleg tega bodo vrhunec teh novih tehnologij podprli socialni programi, kjer bodo uporabniki v celoti nadzorovali svoje podatke, svoj denar in celo same platforme. Z uporabniškimi družbenimi aplikacijami, ki vodijo pogovor o temah, kot so upravljanje DeFi in socialno-ekonomska vrednost NFT-jev, bodo kripto uporabniki končno in v celoti na voznikovem sedežu. Poslovite se od zaklepanja in zaklepanja. Družbene aplikacije, ki jih poganja kripto, so pot naprej.

Ta članek ne vsebuje nasvetov ali priporočil za naložbe. Vsaka naložbena in trgovinska poteza vključuje tveganje, bralci pa morajo pri odločanju opraviti lastne raziskave.

Pogledi, misli in mnenja izraženi tukaj so samo avtorjevi in ​​ne odražajo ali predstavljajo stališč in mnenj Cointelegraph-a.

Simona Pop je vodja skupnosti pri Statusu, aplikaciji za varno sporočanje, kripto denarnici in brskalniku Web 3.0. Pred tem je bila soustanoviteljica mreže Bounties Network in je aktivna skrbnica ekosistema Ethereum, ki sodeluje pri pobudah za sodelovanje v skupnosti, izobraževalnih programih in resnični uporabi kripto. Njeno delo je namenjeno razširitvi dostopa do decentraliziranih aplikacij in kripto dinamike za vsakogar, opolnomočenju posameznikov in skupnosti s pomočjo žetonske ekonomije.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments