19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Soočenje s 70 milijoni dolarjev glob regulatorjev, datoteke Robinhood za IPO

Soočenje s 70 milijoni dolarjev glob regulatorjev, datoteke Robinhood za IPO

Ameriški regulatorni organ za finančno industrijo je v sredo izrekel največjo finančno kazen proti aplikaciji za trgovanje, Robinhood pa naj bi se še vedno soočil z nadzorom SEC glede svojih poslovnih praks.

829 Skupaj ogledov

6 Skupaj delnice

Facing $70M in fines from regulators, Robinhood files for IPO

Aplikacija za trgovanje z delnicami in kriptovalutami Robinhood je pri ameriški komisiji za vrednostne papirje in borze vložila prošnjo za prvo javno ponudbo.

V obrazcu za registracijo S-1, vloženem v četrtek pri SEC , Robinhood je dejal, da namerava nadaljevati s prvo javno ponudbo svojih navadnih delnic razreda A. Če bo družba odobrena, namerava trgovati z oznako “HOOD” na Nasdaqu in zbrati $ 100 milijonov v prvencu. Robinhood je rekel, da bo rezerviral 20% do 35% od delnice za svoje uporabnike.

Objava IPO prihaja le en dan po tem, ko je ameriški regulativni organ za finančno industrijo Robinhoodu naložil plačilo približno USD 70 milijonov glob, povezanih z domnevnimi “sistemskimi nadzornimi neuspehi”, pa tudi z vračilom kupcem domnevno povzročil “splošno in znatno škodo.” Robinhood je v prijavi poročal, da je z regulativnim organom dosegel načelni dogovor o plačilu $ 57) milijon glob, vendar le 4,5 milijona dolarjev povračila za prizadete uporabnike.

Poleg tega se je Robinhood soočil z več tožbami regulatorjev, državnih organov in posameznikov, povezanih z izpadi platforme, prevzemi računov in omejitvami trgovanja, povezanimi s spori o zalogi GameStop. Družba je dejala, da predvideva, da bo plačala $ 15 milijonov ameriškemu ministrstvu za finančne storitve v New Yorku v zvezi z „vprašanji, povezanimi s pranjem denarja in kibernetsko varnostjo“.

Kriptovaluta Dogecoin (DOGE), ki temelji na memih, je imela pomembno vlogo pri dejavnosti aplikacije za trgovanje. Poročali o robinhoodu 34% skupni prihodek od kripto v prvem četrtletju leta 2021 je prišel od DOGE. Družba je trdila, da bi to lahko negativno vplivalo na njeno poslovanje, “če se bodo trgi za Dogecoin poslabšali ali če bo cena Dogecoina upadla” brez podobnega povpraševanja po drugih žetonih v aplikaciji.

Robinhood je v prijavi SEC poročal, da ima $ .6 milijard kripto sredstev v skrbništvu od marca 31, z 17% celotnega prihodka v prvem četrtletju leta 2021, ki prihajajo iz transakcij s kriptovalutami. Več kot 9,5 milijona uporabnikov je trgovalo s približno 88 milijardami kripto v istem časovnem obdobju.

Povezano: Coinbase pričakuje neposredno uvrstitev aprila 14

Trgovinska aplikacija je sporočila, da načrtuje objavo prejšnji mesec, vendar je ponudbo prestavila na julij. IPO, vložen pri SEC, prihaja med zaposlenimi v regulativnem organu, ki preučujejo izpad Robinhooda, pomisleke glede trgovanja z opcijami in druga vprašanja, povezana z njenim poslovanjem.

128018

Prejšnji članekADA je zdaj vreden 30 milijard dolarjev, ko se vznemirja pametna pogodba Alonzo
Naslednji članekBiki in medvedi se borijo za ceno Bitcoin v višini 34.000 USD, saj se izteče 445 milijonov USD

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments