19.1 C
Ljubljana
Thursday, July 29, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Sotheby's bo ponudil izvorno kodo svetovnega spleta kot NFT

Sotheby's bo ponudil izvorno kodo svetovnega spleta kot NFT

Opis NFT-jev kot “najprimernejšega lastniškega sredstva, ki obstaja”, a 65 – letni računalnik bo prihodnji teden izdal tokenizirano različico kode svetovnega spleta.

3861 Skupno ogledov

7 Skupaj delnice

Sotheby's will auction World Wide Web source code as NFT

Britanski računalničar Tim Berners-Lee, ki je razvil prvotni vir koda za svetovni splet postaja podatkov del nezamenljivega žetona (NFT) prek luksuzne dražbene hiše Sotheby’s.

Glede na torkovo napoved Sotheby’s, avkcijska hiša bo od junija 67669 objavila ponudbe za svetovni splet NFT . Ponudbe za NFT z imenom »To je vse spremenilo« in s časovno označeno dokumentacijo kode se bodo začele pri 1 USD 000.

Predogled “To je vse spremenilo.” Vir: Sotheby’s

Prvič ustvarjeno v 1989, preden so obstajali spletni brskalniki, Amazon ali celo memi, ki jih je mogoče deliti z drugimi, približno 000, vrstice kode – napisane s pomočjo Pythona – vključujejo izvedbe jezikov in protokolov HTML, HTTP in URI. Računalnik je vključil tudi pismo, v katerem je razloženo, kako je ustvaril kodo in svoj podpis.

“NFT-ji, naj bodo to umetniška dela ali tak digitalni artefakt, so najnovejši igrive kreacije v in najprimernejša lastniška sredstva, ki obstajajo, «je dejala Berners-Lee. »So idealen način za pakiranje izvora, ki stoji za spletom.«

Berners-Lee ni nikoli patentiral izvorne kode WWW, temveč jo je namenil brezplačni za vse. Morda je zaradi sedanjih ocen neto vrednost računalniškega znanstvenika približno $ 10) namesto tistega, kar bi lahko bilo v bilijonih ali kvadrilionih. Po navedbah družbe Sotheby’s bo ves izkupiček od prodaje NFT koristil pobudam, ki jih Berners-Lee in njegova žena podpirata.

Sorodno: Dražba Sotheby’s postavi nov svetovni rekord za $ 11. 8 milijonov prodaj CryptoPunk

Sotheby’s na videz postaja bolj znan za odmevne dražbe NFT. Marca je dražbena hiša objavila, da bo ponujala tokenizirano umetnost ustvarjalca, znanega kot Pak. Prejšnji teden je njegova prodajna soba v Londonu prodala CryptoPunk za $ 11. 8 milijonov, domnevno svetovni rekord v tej vrsti umetniških del.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments