18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Soustanovitelj Appla Steve Wozniak je izgubil primer prevara Bitcoin proti YouTubu

Soustanovitelj Appla Steve Wozniak je izgubil primer prevara Bitcoin proti YouTubu

Potem ko je Steve Wozniak lani vložil tožbo, povezano z prevaro Bitcoin, proti YouTubu 67032 dni za revizijo njegove pritožbe.

3447 Skupno ogledov

2 Skupaj delnice

Apple co-founder Steve Wozniak loses Bitcoin scam case against YouTube

Nedavna sodba sodišča je dejala, da velikan za gostovanje videoposnetkov YouTube ni odgovoren za prevare, povezane s kriptovalutami, objavljene na njegovi platformi.

Soustanovitelj Applea Steve Wozniak ni podprl svoje tožbe proti YouTubu nad oglasom, ki uporablja njegovo podobo za promocijo ponarejenega darila za Bitcoin (BTC), poroča Bloomberg.

Sodnik vrhovnega sodišča okrožja Santa Clara Sunil Kulkarnia je v predhodni sodbi v sredo dejal, da YouTube in njegovo matično podjetje Google je zaščiteno z oddelkom 230 zakona o poštenju komunikacij – zvezni zakon zaščito internetnih platform pred odgovornostjo za vsebino, ki so jo objavili uporabniki.

Wozniak je julija lani tožil YouTube zaradi tipičnega lažnega kripto darila, ki navaja d, da bo vsak, ki pošlje kriptovaluto na določen naslov, v zameno prejel več kriptovalut. Soustanovitelj Applea je trdil, da YouTube ne samo ni uspel odstraniti prevarantskih oglasov, ampak je “materialno prispeval” k prevari s prodajo ciljanih oglasov, ki so usmerjali promet k videoposnetkom, in lažno preverjal YouTubove kanale, ki so te videoposnetke prenašali.

“Če bi YouTube hitro ukrepal, da bi to preprečil v razumni meri, zdaj ne bi bil tukaj. Kateri človek bi videl takšne objave in jih ne bi takoj prepovedal kot kriminalce? ” rekel je. V tožbi naj bi Wozniak opozoril, da so podobne kripto prevare na YouTubu izkoristile tudi druge tehnološke zvezdnice, kot sta soustanovitelj Microsofta Bill Gates in izvršni direktor Tesle Elon Musk.

Sodnik Kulkarnia dejal, da ti dejavniki niso dovolj za izpodbijanje imunitete, ki jo zagotavlja oddelek 230. Sodnik je dal Wozniaku 30 dni, da poskusi revidirati njegovo pritožbo.

Wozniak ni prvi podjetnik, ki je izgubil bitko proti lažnim oglasom v YouTubu. Julija lani so odvetniki za YouTube v podobnem primeru vložili ponudbo za razrešitev, ki jo je vložila velika kripto družba Ripple Labs, z utemeljitvijo, da platforma ni odgovorna za nobeno vsebino, vključno z goljufijami, ki jo zagotavljajo tretje osebe. Zadnja sodba sodišča je prišla istega dne, ko je Google razveljavil svojo 2018 politiko, ki kripto borzam prepoveduje uporabo njenega oglaševanja storitve.

3447

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments