8.6 C
Ljubljana
Wednesday, October 5, 2022

Soustanovitelj Ethereuma Vitalik Buterin deli domišljijo in predvidevanje za protokole plasti 3

- Advertisement -

Medtem ko so protokoli plasti 2 omogočali “razširljivost”, bi protokoli plasti 3 služili zelo raznoliki shemi, pravi soustanovitelj Ethereuma Vitalik Buterin.

1015 Skupaj ogledov

00 Skupaj delnic

Medtem ko so izbire popolnoma 2. sloja, ki temeljijo na Ethereumu, omogočale hiperskaliranje omrežja, soustanovitelj Ethereuma Vitalik Buterin verjame, da bo 3. sloj služil milj raznovrstni shemi – ponujal »prilagojeno učinkovitost«.

Buterin je delil svoje nasvete v septembru 09 objava, ki ponuja tri “vizije” tega, za kaj so lahko sloji 3 šibki.

Soustanovitelj Ethereuma je dejal, da je tretja plast v verigi blokov popolnoma smiselna, če zagotavlja raznoliko značilnost plasti 2, ki je bila v bistvu šibka, da bi okrepila skaliranje s pripravo Sposobnosti zbiranja brez znanja (ZK).

»Troslojna skalirna struktura, ki vključuje zlaganje identične skalirne sheme na samem vrhu v celoti, ne bi dlje delati urejeno. Združevanje na visoki ravni združevanja, nabor, da dve plasti združevanja uporabljata enake zmožnosti, popolnoma ne sestavite več.« Toda “troslojna struktura, pri kateri imata 2. plast in tretja plast raznolike zmogljivosti, kljub temu lahko deluje,” je dejal Buterin.

Kot enega od primerov uporabe sloja 3 lahko velja tisto, kar Buterin opisuje kot “prilagojena učinkovitost” – sklicevanje na zmogljivosti, ki v celoti temeljijo na zasebnosti, ki bi porabile dokaze ZK za ohranjanje zasebnosti transakcij v plast 2.

Še en primer uporabe je lahko »prilagojeno skaliranje«, kajti resnica je, da so zmožnosti z znanjem, ki ne želijo uporabljati digitalnega stroja Ethereum (EVM) za compose computation.

Buterin je tudi dejal, da bi bil sloj 3 morda celo šibek za skaliranje, ki je “šibko odvisno od” z uporabo Validiumov, zmožnosti, odporne na ZK. Buterin je dejal, da bi bilo to morda koristno tudi za zmogljivosti “endeavour blockchain” z uporabo “centraliziranega strežnika, ki izvaja preverjanje veljavnosti in pogosto doda zgoščene vrednosti v verigo.”

Toda Buterin je dodal da ni povsem jasno, ali so zgradbe sloja 3 lahko bolj primerne za vzdušje kot sodobni model sloja 2 v primeru ustvarjanja prilagojenih zmogljivosti na Ethereumu.

Omrežna arhitektura ravni 2 proti plasti 3. Vir: StarkWare. Povezan: Priročnik za začetnike za razvijanje ravni zmožnosti verige blokov

»Argument, ki bi ga verjetno lahko upoštevali tudi za troslojni model nad dvoslojnim modelom, je: trislojni model omogoča, da celoten podekosistem obstaja znotraj enega samega zbiranja, kar omogoča v grozljivih okoljskih operacijah znotraj tega ekosistema, ki se zgodijo zelo poceni, ne da bi se želeli boriti s pripravo drage plasti 1,« je dejal Buterin.

Toda Buterin je dejal, da zaradi grozljivega verižne transakcije bi morda tudi dodatno opravili brez težav in če med dvema slojema 2, ki sta se zavezala enaki verigi, gradbeni sloj 3 morda tudi ne bi več v bistvu okrepil učinkovitosti omrežja.

Buterinove povratne informacije o tem, da bi lahko verjetno upoštevajte tudi pristop primerov uporabe plasti 3, saj se zdi, da so na novo izdelani rekurzivni dokazi veljavnosti podjetja StarkWare verjetno odpravili pomisleke glede razširljivosti Ethereuma.

Declan Fox, produktni vodja pri Programsko podjetje za programsko opremo Ethereum ConsenSys ni več preveč dolgotrajno preteklo dobro obveščeni Cointelegraph, da “z rekurzivnimi združevanji in dokazi lahko teoretično neskončno merimo.”

Ti rekurzivni dokazi so bili skrbno preizkušeni v izdelavi, pri čemer soustanovitelj StarkWare Eli-Ben Sasson v preteklosti ni več preveč dolgotrajno povedal Cointelegraphu, da so njegovi rekurzivni dokazi zbrali kar 600, NFT kovnice v enem t ransakcija na Immutable X in to 45 milijonov transakcij bi morda prav tako hitro prišlo na kartice “z dodatnim inženiringom in prilagajanjem.”

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -