6.2 C
Ljubljana
Saturday, January 22, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Soustanovitelj Fraxa Sam Kazemian meni, da so predpisi o stabilnih coinih trenutno...

Soustanovitelj Fraxa Sam Kazemian meni, da so predpisi o stabilnih coinih trenutno preostri

Stablecoini ali kripto sredstva, ki svojo vrednost vežejo na manj nestanoviten fiat denar, so uporabna orodja iz različnih razlogov. Uporabljajo se lahko za unovčenje kripto naložb, pošiljanje ali prejemanje stabilnega denarja v tujino in plačilo vsakodnevnih transakcij potrošnikov brez strahu pred nihanjem. Po nedavni oceni Banke za mednarodne poravnave ali BIS je skupna ponudba stabilnih coinov znašala približno 150 milijard dolarjev .

A zdi se, da centralne banke, izdajatelji tradicionalnega fiat denarja po vsem svetu, niso velike oboževalke stabilnih kovancev. Močno povečanje ponudbe skupaj s pomanjkanjem ustreznih predpisov je povzročilo zaskrbljenost, da bi ta stabilna sredstva verige blokov lahko ogrozila trenutni finančni red. Fiat denarni stabilni coini, kot so tisti, ki jih ustvarita Circle (USDC) in Tether (USDT), bodo morda v prihodnosti za delovanje potrebovali bančne licence. Vendar pa regulatorji doslej niso bili navdušeni nad algoritemskimi stabilnimi kovanci, ki jih ureja avtomatizirano širjenje in krčenje denarne ponudbe.

V ekskluzivnem intervjuju s Cointelegraphom je Sam Kazemian, soustanovitelj protokola Frax stablecoin, podrobno razpravljal o regulativnih obetih za sektor in algoritemske stabilne coine.

Rast dejavnosti s kriptovalutami | Vir: BIS

Cointelegraph: Obstaja veliko algoritemskih stabilnih kovancev, kot so Terra USD, Ampleforth itd. V čem je po vašem mnenju Frax edinstven?

Sam Kazemian: Frax je edinstven v tem, da imamo sistem, kjer se naš protokol širi in sklene dobavo na različnih mestih v protokolih blockchain, ter cilja na menjalne tečaje stabilnega coina Frax na prostem. trg. Radi ga primerjamo s centralno banko. Ko izda valuto, nikoli ne reče ‘hej, lahko jo prideš odkupiti za to količino zlata ali pa jo odkupiš v centralni banki za nekaj, kar je vezano na dolar.’ Tega ne govorijo več. In tako, kar počne centralna banka, je, da cilja svojo valuto po menjalnem tečaju odprtega trga.

Če centralna banka svojo valuto veže na zlato, kaj naredili bodo, da pogledajo ceno zlata v primerjavi z njihovo nacionalno valuto. Če je nižja od želene, bodo nekaj valute odkupili nazaj. Če je druga stran višja od želene, bodo natisnili več valute. Frax ima tak pristop. Tako smo razvili našo algoritemsko tezo o stabilnih coinih in je dobro delovala. Nikoli nismo zlomili svojega klina, niti med maj.

Statistika tržne kapitalizacije stabilnih coinov | Vir: Poročilo o stabilnih kovancih zakladnice ZDA

CT: Ali vidite, da se grozi morebitni zatrt v sektorju stablecoin? In kaj Frax počne, da bi izpolnjeval ustrezne predpise o stabilnih kovancih?

SK: To ima dva dela. Ne vem, ali bi temu rekel zatrt, vendar vidim, da prihaja veliko predpisov vsaj za fiat kovance, ki imajo tradicionalna finančna sredstva, ki jih podpirajo; kot denarni ustrezniki ali dejanska denarna sredstva na depozitnih računih. Ne vem, ali to vpliva na resnično decentralizirane stabilne coine. Verjamem, da Frax ni le skladen, ampak bo še naprej izpolnjeval vse zahteve samo s tem, da obstaja in bo popolnoma decentraliziran.

Drugi del vašega vprašanja je zanimiv ker menim, da je trenutna ureditev stabilnih coinov, ki jo predlagajo, nekoliko reakcionarna. Trenutno se dogaja, da ljudje pravijo, da morajo izdajatelji stabilnih coinov, kot sta Circle in Tether, imeti bančna dovoljenja. To je pogovor. Toda to ni smiselno, če pomislite na to, saj je dovolj eksperimentiranja tudi v tradicionalnem finančnem prostoru. Stvari, kot so skladi denarnega trga, nimajo bančne listine. To ni banka. Ni zavarovan FDIC [Federal Deposit Insurance Corporation]. Ljudje se tega ne zavedajo ali pa niso obveščeni.

Skladi denarnega trga so urejeni v smislu, da morate imeti [and disclose] gotovino ekvivalenti. Vendar niso urejeni z enako strogostjo, kot trenutno predlagajo [for] stabilne coine. To ne velja za popolnoma decentralizirane, kot je Frax, ki nimajo absolutno nobenih zahtevkov do resničnih sredstev ali celo oglašujejo kakršno koli obliko odkupa. Bistvo Fraxa je, da naš protokol deluje tako, da cilja na izmenjavo odprtega trga. Mislim, da sem precej odprt za prepričanje, da se bo del predpisov izpeljal sam.

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments