17.3 C
Ljubljana
Saturday, July 24, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Market novice Soustanovitelj Xapo je dobil zeleno luč regulatorjev za nov kripto zagon

Soustanovitelj Xapo je dobil zeleno luč regulatorjev za nov kripto zagon

Organ za finančni trg Licechtensteina je odobril nov zagon, imenovan Lirium, ki ga je ustanovil soustanovitelj Xapo, njegov namen pa je racionalizirati integracijo kripto storitev s strani bank in fintechs.

711 Skupaj ogledov

5 Skupaj delnice

Xapo co-founder gets regulators' green light for new crypto startup

Najnovejši projekt enega od soustanoviteljev ponudnika denarnic Xapo, Federico Murrone, je finančnemu regulatorju Lihtenštajna zagotovil zeleno zeleno luko za njegovo novo zagonsko podjetje Lirium, da bi zagotovil svojo kripto rešitev za banke, finteche in tržnice po vsem svetu.

Projekt, imenovan Lirium, ponuja vtično rešitev plug & play, katere namen je različnim partnerjem – ne glede na to, ali gre za neobanke, fintechs ali tradicionalne banke – vključiti kripto v svojo ponudbo izdelkov, ne da bi sami sebe preglavili. razvijanje tehničnih zmogljivosti ali obravnavanje zadev v zvezi s skladnostjo.

Lirium odpravlja potrebo po upravljanju kripto likvidnosti ali izvajanju lastnih varnostnih ukrepov, saj rešitev vodi do obsega njihovih regulativnih, tehničnih, operativne in varnostne potrebe. Upamo, da bo urejena določba Lirumove zaledne rešitve odstranila ovire za različne neobanke, banke ali tržnice, ki bodo svojim strankam omogočile nakup, prodajo, pošiljanje in varno shranjevanje kripto.

Murrone je poudaril, da je cilj rešitve pomagati premostiti vrzel med vse bolj priljubljenimi neobankami, različnimi digitalnimi denarnicami in mobilnimi aplikacijami ter kripto sektorjem.

Odobritev Liriuma s strani organa za finančni trg Lihtenštajna (FMA) bo pomenila, da partnerji ne bodo morali sami pridobiti licenc v svojih jurisdikcijah. Za pridobitev zelene zelenice FMA je moral Lirium dokazati, da lahko izpolnjuje številne evropske standarde skladnosti in pravne standarde, ki zajemajo varnost podatkov, upravljanje, varovanje sredstev strank in pravic strank.

Nekatere od teh zahtev zahtevajo, da Lirium loči vsa sredstva strank od svojih, je predmet stalnih revizij in nadzora ter obdrži ekipo, ki je bila temeljito preverjena zaradi svojih izkušenj in ugleda.

Povezano: Lihtenštajnski parlament soglasno potrjuje nov zakon o blokovnih verigah

Poleg Murroneja, ki je izvršni direktor Liriuma, v ekipi Lirum sodeluje tudi Martin Kopacz, nekdanji direktor za skladnost pri Xapo, ki bo glavni direktor podjetja častnik.

Lihtenštajnski FMA je prav tako podpiral tokenizirano ponudbo delnic v Evropskem gospodarskem prostoru in še naprej utrjuje uveljavljeni položaj države kot kripto- in blockchain prijazni jurisdikciji.