23.2 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Španija se pripravlja na sezono vračila davkov s kripto trgovci

Španija se pripravlja na sezono vračila davkov s kripto trgovci

spain

Španija se približuje zadnjemu dnevu za državljani, da oddajo svoje davčne izkaze, letos pa so trgovci s kriptovalutami na vidiku davčnih organov. Vsak trgovec, ki je po prodaji kriptovalut dosegel prihodek, mora vložiti davek in plačati odstotek operacije. Vendar mnogi novi trgovci še vedno niso prepričani, kaj je treba storiti.

Španska davčna uprava se pripravlja na ciljno usmeritev Kripto trgovci

Španija se bliža koncu obdobja, predvidenega za oddajo davčnih izkazov. Letos so davčni organi zaradi izjemne rasti panoge še posebej osredotočeni na trgovce s kriptovalutami. Po lokalnih poročilih je v svet kriptovalut vstopilo 7,5 milijona španskih državljanov. Ne samo to, ampak približno 60 jih% jih uporablja kot naložbena sredstva.

V skladu s špansko zakonodajo je treba prijaviti vsako prodajo ali prodajo kriptovalut, registrirano s prihodki. Španski državljani, ki svojih vlog ne vložijo, se lahko kaznujejo z globami. Davčne dajatve za kriptovalute prej za davčne organe niso bile pomembne, letos bo drugače. Španska vlada povečuje nadzor, davčna uprava pa je napovedala načrt za zmanjšanje davčnih utaj, povezanih s kripto, v letošnjem letu.

Davčni organ bo zdaj podatke o trgovanju zahteval od Španije – borze, ki sistematično napadajo trgovce, ki ne vložijo davkov. Poleg tega španska vlada spreminja zakon o boju proti goljufijam, da bi prisilila skrbnike tretjih oseb, da posredujejo podatke o svojih strankah. Čeprav je ta sprememba še v pripravi, prikazuje vladino držo v bližnji prihodnosti.

Obdobje za vložitev davka se konča prihodnji junij 30, za pozne izjave pa bo treba plačati kazen.

Splošna neizkušenost in pomanjkanje orodij

Kljub izboljšanemu nadzoru in izobraževalnim kampanjam večina španskih trgovcev še vedno ne ve kaj storiti, ko gre za oddajo davčnih izkazov. Mnogi so novi v teh okoljih in nimajo področja davčne zakonodaje in podobno. To lahko potencialno ustvari scenarij, v katerem bi morala večina kripto trgovcev v prihodnosti plačevati davčne globe.

In mnogi, ki poznajo te davčne dajatve, nimajo orodij za njihovo poročanje. Povprečni trgovec opravi na stotine operacij v enem mesecu. Večina trgovcev teh postopkov ne vloži in ne naroči za davčno poročilo. Vendar pa obstaja programska oprema, ki trgovcem lahko pomaga na tem potovanju. Računovodje trgovcem svetujejo, naj s temi programskimi orodji olajšajo to zapleteno opravilo. Vendar strokovnjaki ocenjujejo, da večina poslov zaradi neznanja ne bo prijavila kripto davkov.

Kakšno se vam zdi stališče Španije do obdavčenja kriptovalut? Povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje.

NFT Roundup: Hoard Exchange’s New Marketplace, Enjin’s NFT-Powered Wellness App, Meme.com, and Much More

Ultra-Exclusive Surfside Penthouse in Miami Sells for $22 Million in an All-Crypto Deal

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments