19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Market novice Španska socialistična delavska stranka je ustanovila javno pobudo za digitalno valuto

Španska socialistična delavska stranka je ustanovila javno pobudo za digitalno valuto

Najstarejša aktivna španska politična stranka naj bi si ustvarila javno digitalno valuto.

346 Skupaj ogledov

2 Skupaj delnice

Spanish Socialist Workers' Party pens public digital currency initiative

Španska socialistična delavska stranka (PSOE), vodilni politični organ v Španiji, podpira novo nacionalno pobudo za digitalno valuto.

PSOE, najstarejša aktivna stranka v Španiji in vodilna sila je v Kongresu poslancev predstavila nezakonit predlog za uvedbo nacionalne digitalne valute kot odgovor na nenehno zmanjševanje porabe gotovine, je v ponedeljek poročala lokalna tiskovna agencija El Economista.

Stranka je ugotovila, da je predlog odgovor na poskuse Evropske centralne banke z digitalnim evrom. Carlos Conesa, generalni direktor oddelka za finančne inovacije pri Španski centralni banki, je pred kratkim dejal, da je “odločitev o začetku projekta o digitalnem evru zelo blizu.”

V skladu s predlogom bi nacionalna digitalna valuta omogočila večjo likvidnost. “Če je potrebna denarna ekspanzija, omogoča bolj neposreden mehanizem, tako da se likvidnost vbrizga neposredno v tekočih računov in ga tako nemudoma in brez posrednikov prenese v gospodarsko dejavnost. “

Stran je nadaljevala, da bo španska digitalna valuta” končala “privilegij” bank nad denarja «, pri čemer ugotavlja, da bi bil projekt dosežen» brez nacionalizacije bančnega sistema ali nacionalizacije kreditov «.

“Trenutno je popolnoma izvedljivo, da ima vsak posameznik svoj račun s svojim digitalnim denarjem neposredno pri centralni banki. Zaenkrat privilegij, omejen na banke, “se domnevno glasi v predlogu.

Povezano: Digitalni evro bi lahko trajal štiri leta, pravi predsednica ECB Christine Lagarde

Po navedbah El Economiste je PSOE sprva predlagal ustanovitev nacionalna digitalna valuta sredi junija. Stranka je vlado pozvala, naj ustanovi posebno skupino za oceno vpliva digitalne valute na večjo finančno stabilnost španskega gospodarstva in evroobmočja kot celote.

Banka si vzame čas za razmislek o digitalnem euru, nekateri opazovalci pa so začeli dvomiti o učinkovitosti hipotetične valute. Pablo Urbiola, direktor BBVA, je v ponedeljek trdil, da še ni povsem jasno, kakšnemu povpraševanju kupcev naj bi digitalni evro ustrezal.

Prejšnji članekCoinMarketCap lansira zamenjave žetonov Ethereum, ki jih poganja Uniswap
Naslednji članekBanka Rusije oblikuje prvo skupino za testiranje digitalnih rubljev

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments