-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Španske banke morajo poročati o 3-letnih načrtih za digitalno valuto

Španske banke morajo poročati o 3-letnih načrtih za digitalno valuto

Banco de Espana želi oceniti vpliv, ki ga ima digitalizacija na finančne storitve.

992
Skupaj pogledi

56

Skupaj deleži

Spanish banks required to report 3-year digital currency plansSpanish banks required to report 3-year digital currency plansSpanish banks required to report 3-year digital currency plansSpanish banks required to report 3-year digital currency plans

O načrtih za digitalno valuto španskih bank je zdaj treba poročati glede na vire pri Banco de Espana, ki trdijo, da želi centralna banka preučiti učinek, ki ga ima digitalizacija na finančne storitve.

Banka Španije že leta molči o digitalnih valutah. Vendar se letos krepi in uveljavlja. Po vzpostavitvi registra ponudnikov storitev digitalnih valut se ta prehaja na banke.

Po poročilu španskega El Paísa Banco de Espana zdaj išče dodatne informacije finančnih organizacij, ki se ukvarjajo z digitalnim denarjem.

Namen raziskave je preučiti učinek, ki ga ima digitalizacija na finančne storitve, ne pa prepovedati ali zagovarjati digitalne valute. Centralna banka poziva poslovne banke, naj razkrijejo svoje vezi s ponudniki storitev digitalnih sredstev, deleže v njih in kakršno koli drugo izpostavljenost kriptovalutam.

Banke, ki želijo uvedba ali ponudba skrbništva za obstoječe kriptovalute v naslednjih treh letih mora tudi podrobno opisati takšne projekte.

Najnovejši razvoj prihaja, ko vodilne banke v Španiji začenjajo sprejemati digitalne valute. Banco Santander je največja banka v državi in ​​je izjavila, da si prizadeva za sklad, s katerim se trguje na borzi kriptovalut. Druge finančne institucije so prav tako na različnih stopnjah svojih pobud za digitalno premoženje, kot sta BBVA in CaixaBank.

Kot poročajo, so Banco Santander in štiri najboljše španske banke opravile dokazilo o- koncept plačilnih nakazil z uporabo pametnih pogodb. Banco Santander naj bi tudi odkupil svojo obveznico, ki temelji na blockchainu, v 2019.

Spanish banks required to report 3-year digital currency plans

75847

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments