18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Sprejetje Bitcoinov prevzame paro v Peruju po predsedniškem glasovanju

Sprejetje Bitcoinov prevzame paro v Peruju po predsedniškem glasovanju

peru

Peru, država, ki ni pogosto v povezavi z bitcoini ali kriptovalutami, je po prvem krogu predsedniškega glasovanja v precejšnjem porastu sprejetja digitalne valute. Predsedniški kandidat z največ glasovalno podporo Pedro Castillo je znan po svoji intervencionistični politiki, zato se Perujci morda pripravljajo na gospodarski upad.

Obseg trgovanja s perujsko kriptovaluto se povečuje

Količine kriptovalut, s katerimi se trguje v Peruju, so v tednu prva faza predsedniškega glasovanja, poročajo iz Budima, ene vodilnih borz kriptovalut v državi. To je morda povezano s tem, kako naj bi bilo opredeljeno glasovanje, pri čemer je kandidat z intervencijskim prevzemom gospodarstva favorit za zmago.

Količine trgovanja s kriptovalutami so se povečale skoraj 24. 14% v tednih predsedniškega glasovanja v primerjavi s tednom prej in je v tednu po volitvah naraščal in se povečeval za 24. 36%. Skoraj na enak način so se povečali tudi obsegi trgovine z bitcoini za 25. 10% do 23. 05% v teh tednih.

Pedro Castillo, eden izmed favoritov za glasovanje, ima intervencijsko politiko v zvezi z ekonomsko politiko in je govoril o nacionalizaciji nekaterih ključnih dejavnosti v državi, vključno z rudarstvom, naftno industrijo in telekomunikacije. To je ustvarilo nekaj strahov pri državljanih, ki bi se v prihodnosti morda obrnili na kriptovaluto, da bi se zatekli pred devalvacijo valute.

Peru sledi Argentini in Venezuelski koraki

Če se ta politična sprememba vendarle zgodi, je Peru morda naslednja država LATAM-a, ki bo doživela razcvet trgovanja s kriptovalutami, kot sta to storili Argentina in Venezuela prej. Pedro Castillo vodi na voliščih z 44. 8% proti nasprotnik, Keiko Fujimori, ki je zaostal z 34. 4 % zadnje namere glasovanja, kaže zadnja anketa inštituta za perujske študije.

Čeprav je še prezgodaj napovedovati, kaj bi se lahko zgodilo v državi, če bi Peru padel po intervencijske ceste bi lahko devalvacija valute privedla do nadzora deviz, kar bi posledično lahko povzročilo, da ljudje jemljejo kriptovalute kot alternativo za varovanje svojih sredstev.

v Argentini, kjer so se oboleli državljani v inflacijsko usmerjenih gospodarstvih obrnili na kriptovaluto. Decentralizirana narava bitcoinov in drugih kriptovalut jih naredi popolne za ta primer uporabe, ker jih države ne morejo nadzorovati, da bi preprečile ekonomske svoboščine svojih državljanov.

Kaj menite o porastu sprejemanja kriptovalut v Peruju? Povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje.

South Korea's 'Kimchi Premium' Returns, BTC Prices Up 8% Higher Than Global Average

Best Goal Scorer at Euro Soccer Championship to Get NFT Trophy From Gazprom

Oznake v tej zgodbi

sprejetje, Argentina, Bitcoin, Bitcoin (BTC), Bitcoin Peru, Buda, inflacija, LATM, pedro castillo, Peru, Peru Bitcoin, obseg trgovine, Venezuela

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments