18.6 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Sprejetje Bitcoinov v El Salvadorju je "zanimiv eksperiment", pravi izvršni direktor BIS

Sprejetje Bitcoinov v El Salvadorju je “zanimiv eksperiment”, pravi izvršni direktor BIS

El Salvadorjeva poteza, da bi Bitcoin postala zakonito plačilno sredstvo v državi, še naprej vzbuja odzive starih nadzornikov financ – tokrat pri Banki za mednarodne poravnave.

6607 Skupno ogledov

7 Skupaj delnice

El Salvador’s Bitcoin adoption an ‘interesting experiment,’ says BIS exec

Benoît Cœuré, kritik Bitcoin (BTC) in vodja inovacijskega vozlišča v Bank of International Settlements je zgodovinsko potezo El Salvadorja, da bi zakonito plačilno sredstvo BTC v državi postalo “zanimiv eksperiment.”

Po navedbah Reutersa je Cœuré to trditev podal med začetek četrtega inovacijskega vozlišča BIS v Angliji v petek, v katerem je zapisano:

“V BIS, da bitcoinov ne vidimo kot uspešno opravljenega preizkusa s plačil. Bitcoin je špekulativno sredstvo in bi ga bilo treba regulirati. “

Kot je že poročal Cointelegraph , Je parlament Salvadorja sprejel zakon, s katerim je Bitcoin postalo zakonito plačilno sredstvo v državi. Zakonodajno glasovanje o “zakonu Bitcoin” predsednika Nayiba Bukeleja, ki ga je sprejela velika večina 62 iz 84 glasov.

Že novembra 2018, Cœuré je Bitcoin označil za “zlobni mrest finančna kriza.” Komentarji Cœuréja o potrebi po strogih kriptografskih predpisih so pogosta tema BIS, pri čemer generalni direktor Agustín Carstens prav tako redno poziva k strožji zakonodaji o kriptovalutah.

na pot podobnih ostrih opozoril Mednarodnega denarnega sklada (IMF) po odločitvi Salvadorja. V odgovor na novico je IMF izjavil, da bi lahko odločitev pomenila pomembne pravne in finančne posledice.

Sorodno: IMF se namerava sestati s predsednikom El Salvadorja in potencialno razpravljati o prehodu na sprejeti Bitcoin

Poročila dejansko kažejo, da bi bil Bitcoin lahko tema razprave med MDS in predsednikom Salvadorja o načrtovanem programu v višini milijarde dolarjev.

V četrtek je Baselski odbor za bančni nadzor objavil posvetovalni dokument, s katerim je Bitcoin uvrščen v kategorijo z največjim tveganjem. Kot del svojih priporočil je globalni bančni regulator pozval banke, ki želijo izpostavljenost kripto, da imajo 1 dolar dolarja za vsakega BTC v priporu v vrednosti 1 dolarja.

Prejšnji članekIndijska borza WazirX, ki je v lasti družbe Binance, je preiskovala domnevne napake v boju proti pranju denarja
Naslednji članekNizozemski uradnik poziva k popolni prepovedi Bitcoinov

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments