18.6 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Sprejetje bitcoinov v El Salvadorju lahko ogrozi pogajanja MDS: JPMorgan

Sprejetje bitcoinov v El Salvadorju lahko ogrozi pogajanja MDS: JPMorgan

JP Morgan pravi, da odločitev Salvadorja, da Bitcoin sprejme kot zakonito plačilno sredstvo, nima velike gospodarske koristi.

8360 Skupno ogledov

11 Skupaj delnice

El Salvador's Bitcoin adoption may jeopardize IMF negotiations: JPMorgan

JPMorgan je najnovejši vir, ki se je odzval na odločitev Salvadorja, da sprejme Bitcoin (BTC) kot zakonito valuto znotraj država.

V opombi stranke, ki jo je objavil @DocumentingBTC, je ameriški bančni velikan izjavil, da je Salvadorju, ki je BTC sprejel kot vzporedno zakonito plačilno sredstvo, le malo koristi za ameriški dolar.

– dokumentiranje bitcoinov (@DocumentingBTC) junij 11, 2021

Parlament Salvadorja je v četrtek sprejel zgodovinski zakon o priznanju Bitcoina kot zakonitega plačilnega sredstva. Predlog zakona o bitkoinskem zakonu je sprejel velika večina 62 iz 56 glasov.

Komentiranje poteze je v opombi stranke JPMorgan navedlo:

“Kot pri dolarizaciji v zgodnjih časih – 2000, ta poteza ni videti motivirana zaradi skrbi glede stabilnosti, temveč je bolj usmerjena v rast Vendar je težko videti kakršne koli oprijemljive gospodarske koristi, povezane s sprejetjem Bitcoina kot druge oblike zakonitega plačilnega sredstva, in lahko ogrozi pogajanja z MDS. “

Soočenje s potencialnim proračunskim primanjkljajem v višini 3,2 milijarde USD v 2021, naj bi se Salvador z Mednarodnim denarnim skladom pogovarjal o programu financiranja v višini milijarde dolarjev.

Glede na vlogo Mednarodnega denarnega sklada pri zagotavljanju dostopa do zunanjih posojil državam, kot je Salvador, pripombe JPMorgan odražajo podobna stališča drugih tržnih komentatorjev glede možnih posledic BTC

Dejansko je MDS sam sprožil razvoj dogodkov, ko je izjavil, da je Salvador sprejetje Bitcoina kot zakonitega plačilnega sredstva predstavlja pomembne pravne in finančne posledice.

Povezano: Mednarodni denarni sklad se namerava sestati s predsednikom Salvadorja in potencialno razpravljati o sprejetju Bitcoina

Prej v petek , Benoît Cœuré, vodja inovacijskega vozlišča pri Banki za mednarodne poravnave, je dejanja El Salvadorja označil za “zanimiv eksperiment”. Cœuré, opaženi kritik Bitcoinov, je nekoč BTC imenoval “zlobni mrest” 2008 svetovna finančna kriza.

Medtem je v četrtek Baselski odbor za bančni nadzor razvrstil Bitcoin v kategorijo z največjim tveganjem in bankam svetoval, naj imajo 1 dolar dolarja za 1 dolar Bitcoin v priporu.

Prejšnji članekVeč IRS kripto poročanja, več nevarnosti
Naslednji članekMiami trdi, da bo postal svetovni Bitcoin in kripto kapital

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments