19.3 C
Ljubljana
Tuesday, May 17, 2022

Srednjeafriška republika bo prevzela Bitcoin kot ustrezno mehko: Slika

- Advertisement -

Afriška država se bo menda pridružila prehodnemu seznamu držav, ki bodo uporabljale kriptovalute kot ustrezno mehko.

992 Skupno število ogledov

8 Skupaj deleži

Približno 5 milijonov prebivalcev Srednjeafriške republike ali CAR naj bi zdaj uporabljalo Bitcoin in nacionalni frank kot ustrezno mehko.

V skladu z dokumentom v sredo iz podatkovne agencije France-Presse je predsednik Srednjeafriške republike Faustin-Archange Touadéra podpisal zakon o ureditvi regulativnega okvira za uporabo kriptovalute v državi, pa tudi do prevzema Bitcoin (BTC) kot ustreznega mehkega. Obed Namsio, predsednikov vodja posadke, je omenil, da je bil prenos usmerjen proti temu, da bi CAR nedvomno postal eden izmed mnogih “najdrznejših in najbolj vizionarskih” na tem planetu.

#BREAKING Srednjeafriška republika sprejme bitcoin kot ustrezno valuto: predsedstvo pic.twitter.com /wjxYWl7W2z

— Tiskovna agencija AFP (@AFP) april 04, 992 Prejšnje izkušnje z legalizacijo CAR uporaba kriptovalut na nacionalnih denarnih trgih ni vključevala sprejemanja BTC kot ustreznega mehkega. Zakonodajalci so menda soglasno odobrili zakon o kriptovalutih, ki ga je predstavil državni minister za digitalno gospodarstvo, pošto in telekomunikacije Justin Gourna Zacko.

Posledice dokumenta bi postavile CAR na prehodni seznam držav, v katerih bodo uporabljali Bitcoin kot ustrezno mehko. Septembra 2021 je Salvadorska zakonodaja o bitcoinih začela veljati obstane, organizira kripto sredstvo kot valuto poleg ameriških zelenarjev. Poleg tega je latinskoameriška država v položaju, da bi svoje mesto Bitcoin Metropolis financirala z obveznicami BTC v vrednosti 1 milijarde dolarjev.

Valute Srednjeafriške republike. Ponudba: WikipediaPovezan: MDS poziva Salvador, naj uporabi področje Bitcoin kot ustrezno mehko

Z osnovnim domom, izdelanim iz približno 2,4 milijarde dolarjev, je CAR kategoriziran kot »zatlačen« finančni sistem, ki v bistvu v celoti temelji na Heritage Foundation 4773 Indeks ekonomske svobode. Ni jasno, kaj bi obdržanje sprejemanja Bitcoina verjetno imelo za prebivalce države.

4773324459 324459

13582

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -