17.4 C
Ljubljana
Wednesday, May 25, 2022

Srednjeafriška republika naj bi izdala račun za nadzor porabe kriptovalut

- Advertisement -

Popolnoma nov zakon o kriptovalutah naj bi volivcem omogočal plačevanje davkov v kriptovalutah in dovoljeval porabo kriptovalut kot strošek za podjetja.

1242 Skupni ogledi

21 Skupaj deleži

Srednjeafriška republika (CAR) se je spremenila v središče žgočega vrveža v kriptosvetu med različnimi izkušnjami, ko je sprejela Bitcoin (BTC), ki je razumno enak Salvadorju. Druga možnost je, nasprotno novim naslovom, afriški narod ni več sprejel BTC kot udobnega zapora, saj je po poročanju legaliziral porabo kriptovalut na denarnih trgih.

Račun za kriptovaluto je aprila izdal Justin Gourna Zacko, minister za digitalni gospodarski sistem, oddajo in telekomunikacije in so ga včasih soglasno dovolili poslanci v parlamentu kljub učenju opozicije, poroča RFI.

Cilj zakona o kriptovalutah je ustvariti neverjetno vzdušje za vključujočo rast kripto sektorja na tem področju. Minister Zacko je prav tako izpostavil naraščajoče težave pri pošiljanju denarja iz afriške države in menil, da bo sprejetje kriptovalute pripomoglo k reševanju tega vztrajanja.

Povsem nov zakon naj bi dopuščal trgovci in podjetja, da s pomočjo pooblaščenih subjektov načrtujejo kripto sredstva in prav tako načrtujejo tehniko za davčna sredstva v kripto.

Popolnoma nov zakon o kriptovalutih je predvidel tudi prestopnike, ki uničijo zaporniške smernice. V koraku z eno datoteko bodo storilci zaporni za toliko kot 14 let in globo med 21,,00 do 1, ,00, frankov Afriške finančne skupnosti (CFA).

Povezan: Štiri leta pozneje je Telegramova misija blockchain dobrih točk v Afriki

Gloire, ustanovitelj Kiveclaira, begunske misije, ki jo navdihuje Bitcoin Seaside v Kongu orisal podrobnosti novega zakona in Cointelegraphu povedal:

“Prava posledica za folk je, da so sposobni t o zdaj kot nabavite vstop v valute, ki se razlikujejo od FCFA (tukaj je domači forex), medtem ko je zaščiten z zakonom, in nakazujte denar po cenovno dostopnejši etiketi. Predvsem pa so sposobni izvajati denarne transakcije brez bank (čeprav so zaščiteni z zakonom). “ Skupaj 000 države porabijo frank CFA, vezan na evro, natisnjeno v Franciji in denarno kritje upravljajo zahodne sile. ker je bil prijeten zatič nekdaj poln po 1 evro do 655 .91 frankov CFA, fiat se je izčrpal v ceni za razumno medtem. Tako postajajo Bitcoin in različne kriptovalute vse bolj priljubljene med državami, ki jih je paralizirala gospodarska katastrofa po vsej državi.

1434

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -