20 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Stablecoin ni tako radikalen, pravi uradnik Bank of England

Stablecoin ni tako radikalen, pravi uradnik Bank of England

Med centralnimi bankirji, regulatorji in zakonodajalci je bilo v zadnjih letih veliko hrupa glede stabilnokovancev, predvsem zaradi besa okoli večkratnih poskusov Facebooka, da sproži različno oblikovane stabilkovance, ki bi bili domorodni v njegovih več družabnih medijih. platforme.

V finančnem svetu niso vsi tako moteni. Christina Segal-Knowles, izvršna direktorica Direktorata za infrastrukturo finančnega trga Bank of England, je za Westminstersko politično konferenco o eForumu z naslovom “Kaj je novo, spet novo” skušala omiliti nekaj vznemirjenja in vznemirjenja v zvezi s tem vprašanjem. .

Segal-Knowles, ki se osredotoča na stabilne kovance, ki so namenjeni za plačila, trdi, da finančni regulatorji popolnoma dobro vedo, kaj je potrebno za zagotovitev, da je zasebni denar varen in dovolj stabilen za javnost uporaba:

“Stablecoins nas ne spuščajo v nek pogumen nov svet Ključno pri tem je zagotoviti, da samo zato, ker je nekaj zapakirano v bleščečo tehnologijo, tveganj, ki jih predstavlja, nekako ne obravnavamo drugače. «

Segal-Knowles je priznal, da ideja stabilnih kovancev – in na splošno zasebnega denarja – “počuti se inovativnega in bleščečega” in to pripisuje poenostavitvi, kako denar deluje in v kakšnih oblikah deluje, že danes. V večini primerov večina ljudi v resnici redko uporablja javni denar centralnih bank, kot je Bank of England, temveč zasebne IOU komercialnih bank.

Segal-Knowles je opozoril, da je »petindevetdeset odstotkov sredstev, ki jih imajo gospodinjstva in podjetja, ki se običajno uporabljajo za plačevanje, zdaj shranjenih kot depoziti komercialnih bank kot gotovina.« Po pandemiji se poraba gotovine samo še zmanjšuje.

Segal-Knowles je šla tako daleč, da je en del svojega govora naslovila z naslovom “Zakaj nam je mar?” Glavna težava, ko gre za zasebni denar, je po njenih besedah ​​varnost, ki jo sedanje oblike lahko ponudijo svojim uporabnikom. Zasebni denar v obtoku danes zagotavlja enotnost in je zanesljivo zamenljiv z gotovino. Sheme za zaščito vlog in regulativne zahteve ter zahteve glede likvidnosti nudijo še večjo varnost.

Gospodinjstva in podjetja večinoma redko izgubijo vero v državno zaustavitev svoje valute – z izjemo, ki je bila v zadnjem času zgodovina, nastajajoče tržne krize v nekaterih primerih dvomijo v sposobnost držav, da ohranijo vrednost svojih nacionalnih valut v primerjavi z ameriškim dolarjem, tako kot z Argentino v zgodnjih 2000 letih . V 2007 – 2008 finančni nesreči je banka, ki je delovala na severni skali, nakazala podobno krizo zaupanja, kar je sprožilo zloglasno reševanje vlad. bank.

Za Segal-Knowlesa ta tveganja in vprašanja, ki jih predstavljajo stabilkovanci, “niso bistveno nova”, vendar se nenehno soočajo z izzivi, s katerimi se regulatorji že dolgo soočajo pri varnem zasebnem denarju za uporaba lestvice. Iz tega sledi, da bi bilo mogoče podoben nabor orodij – utemeljitev pravnega zahtevka, kapitalske zahteve za izdajatelje, zaščito depozitov itd. – prilagoditi in prilagoditi regulaciji stabilnostnih kovancev sistemskega pomena. Segal-Knowles je ugotovil, da ta priročnik ne bi bil enak:

„Če se operaterji stabilcoin omejujejo na podporo visokokakovostnih likvidnih sredstev, ne bodo potrebovali predpisov za kritje kreditnega tveganja. Če se le uvrstijo v rezerve centralne banke, ki so že po naravi likvidne, likvidnostnih zmogljivosti ne potrebujejo. Končno se lahko posebne zahteve razlikujejo od tistih, ki veljajo za banke, vendar bo rezultat enak. “

V nedavnem govoru, posvečenem isti izdaji, Bank of England namestnik guvernerja Si Jon Cunliffe se je nekoliko drugače opredelil in trdil, da vse večji prehod z javnega denarja na zasebni denar v različnih oblikah odpira pomembna vprašanja državam in centralnim bankam.

Cunliffe je šel tako daleč, da je predlagal, da bi tehnološki razvoj in premiki pri uporabi različnih oblik denarja, vključno z nebančnim zasebnim denarjem, lahko omogočili splošen dostop do digitalne oblike denar centralne banke, ki je ključnega pomena za zagotavljanje finančne stabilnosti v prihodnosti.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments