0.2 C
Ljubljana
Friday, January 21, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Stacksov Mitchell Cuevas govori o gradnji integriranih DeFi mostov za uporabnike Bitcoin

Stacksov Mitchell Cuevas govori o gradnji integriranih DeFi mostov za uporabnike Bitcoin

Ekosistem Stacks je zbirka neodvisnih subjektov, razvijalcev in članov skupnosti, ki si prizadevajo za izgradnjo interneta v lasti uporabnikov na blockchainu Bitcoin (BTC). Stacksova kriptovaluta STX je bila distribuirana širši javnosti prek prve ponudbe žetonov, ki jih je kvalificirala Komisija za vrednostne papirje in borzo, v Združenih državah.

Mitchell Cuevas, vodja rasti za Stacks Foundation, je 2. decembra organiziral ekskluzivno sejo vprašaj me-nekaj ali AMA z uporabniki Cointelegraph Markets Pro. Med sejo je razpravljal o tehnoloških zmožnostih verige blokov Stacks, prihodnji rasti in pomembnem razvoju.

Uporabnik Cointelegraph Markets Pro: PoW verige blokov so znane kot najbolj varne. Ali Stacks PoX [proof-of-transfer] ustreza BTC varnosti ali obstajajo druge ranljivosti?

Mitchell Cuevas: Stacksov konsenz reciklira PoW, ki je bil že narejen za zaščito Bitcoina. To naredi prek dokazila o prenosu, mehanizma rudarjenja, ki zagotavlja nov pogled na soglasje, kar omogoča, da se veriga dokazila o delu izkoristi in razširi na nove načine. Posledično se vse transakcije Stacks poravnajo z Bitcoinom, kar omogoča, da transakcije Stacks izkoristijo varnost Bitcoina. Vsak blok Bitcoin, transakcije Stacks so združene in zgoščene v verigi blokov Bitcoin. Poleg tega je zgodovina vseh izdelanih blokov Stacks zabeležena v Bitcoin.

Uporabnik CT Markets Pro: s sposobnostmi pametne pogodbe, koliko časa pred skladi bo lahko integriral izkušnje NFT, igranja iger in metaverse?

MC: To je že mogoče storiti in se izvaja še danes. Opažamo ogromno rast NFT-jev, ki so v zadnjem času dosegli približno 6-7 milijonov dolarjev dnevne transakcije. Stroški se razlikujejo glede na dejavnost omrežja. Stroški kovanja so običajno nekje od 0. 15 do 0. 50. NFT je mogoče kovati na Boomu na boom.money. Ponedeljkove igre gradijo razburljivo igro odprtega sveta v slogu metaverse. Imamo ekipe, kot je Jolocom, ki delajo na različnih prizadevanjih, povezanih z identiteto, kar bo pomembno v metaverzumu. To je razburljivo, ker je bila ideja o metaverse zgodnja sidrna točka za ljudi, ki so delali v Blockstacku v preteklosti, to je bila knjiga našega podjetja in na enega od naših vrhov smo povabili Neala Stephensona!

Uporabnik CT Markets Pro: poznam le nekaj drugih platform, ki temeljijo na BTC-ju, da bi povečale njegovo varnost, decentralizacijo in priljubljenost (Lightning, RSK, Sovryn). Zakaj torej mislite, da ni več protokolov, ki bi se integrirali z BTC?

MC: To je težava. Osnovni inženirji in ekipa Blockstack so potrebovali nekaj časa, da so razbili Proof of Transfer, kar je omogočilo popolnoma ekspresivno pogodbeno plast na resnično decentraliziran način. Ko imate možnost delati z omejevalno in nepremično bazo, kot je Bitcoin ali kaj drugega (ali v celoti ustvariti svojo verigo), mislim, da bodo mnogi končali v tem zadnjem vedru. To je lažja pot in glede na to, kako vroča je kripta, lahko domnevam, da je takoj bolj donosna, tako da je ostal fokus.

CT Uporabnik Markets Pro: Pri Stacks so bile težave s prezasedenostjo. Je to rešeno?

MC: Večinoma — glavno ozko grlo, ki so ga opazili, je bila priljubljenost nekaterih NFT-jev in arhitektura stacks-blockchain-API. Od takrat se je arhitektura nekoliko spremenila, tako da je mogoče med večjimi prometnimi dogodki, kot smo opazili v preteklosti, priklicati veliko vozlišč API, ki so samo za branje. Pisalno vozlišče API-ja je še vedno v razmerju 1:1 do vozlišča Stacks, ki deluje v načinu sledilca, saj je lahko vsako posamezno vozlišče verige blokov v danem trenutku nekoliko pred/za drugimi vozlišči, zaradi česar je uravnoteženje obremenitve zelo težko. Poleg tega naj bi okoli 8. decembra začela delovati nadgradnja verige, ki bo zagotovila 2-10x povečanje zmogljivosti. Trenutno se raziskujejo dodatne vznemirljive prihodnje rešitve za razširljivost in hitrost, ki naj bi razvijalcem med gradnjo ponudile več različnih možnosti.

Uporabnik CT Markets Pro: lahko razložiš mikrobloke? Ali je to glavni dejavnik, ki omogoča prilagajanje skladov?

MC: To je odlično vprašanje in v preteklosti smo videli nekaj zmede. Vendar pa je bistveno upoštevati, da mikrobloki NISO rešitev za razširljivost; omogočajo hitrejše potrditev transakcij. Poenostavljeno povedano, mikrobloki so namenjeni reševanju zakasnitve transakcije, kar omogoča, da se transakcije potrdijo v nekaj sekundah v verigi Stacks, preden se pozneje poravnajo v Bitcoin.

Uporabnik CT Markets Pro: verige blokov PoW so zaradi enega tipa, ki bo ostal brez imena, označeni kot znatni porabniki energije. Kje Stacks PoX ocenjuje porabo energije? Ker se integrira z BTC, ste morali razložiti to razliko?

MC: Kar zadeva Stacks, je to preprosta pripoved: PoX reciklira PoW, ki je že porabljen za Bitcoin. To pomeni, da ne kurimo ali porabimo nove električne energije za transakcije Stacks. Bolj osebno sem začel sodelovati z nekaterimi NFT umetniki, ki so navdušeni nad zagotavljanjem, da je njihov vpliv na okolje nič ali minimalen, in so bili navdušeni nad Stacks. Zgodnja uvedba na Stacks je vključevala Caro Delevingne in to je bilo zanjo ključnega pomena, saj bo njen NFT koristil temam, povezanim s podnebjem.

Uporabnik CT Markets Pro: Vsak blok STX je nekako posnet v verigi blokov BTC. Koliko prostora za blok to zavzame? Kaj je posneto?

MC:

To lahko preverite javno ! Vse transakcije BTC prikazujejo velikost 50 bajtov. Stanje sistema se določi na Bitcoin – ustvarjanje novega bloka Stacks vključuje pošiljanje dobro oblikovane Bitcoin transakcije, ki beleži razpršitev bloka Stacks in kje se pritrdi na verigo blokov. Namestitev sistema na Bitcoin podeljuje Stacks nove varnostne lastnosti, ki jih ni mogoče opaziti v drugih verigah blokov – izkorišča varnost Bitcoina, da zagotovi, da so vsi razdelki Stacks javni, in pomaga pri zagonu. preneseno.

Uporabnik CT Markets Pro: Koliko polnih vozlišč deluje? Ali obstaja omejitev glede količine decentralizacije, ki jo je mogoče doseči?

MC: Kratek odgovor, nazadnje smo preverili nekaj sto. Za ostalo, odlično vprašanje in se pripravite za daljši odgovor. Pomembno je omeniti, da za razliko od omrežij, ki temeljijo na PoW, kot je Bitcoin, samo število rudarjev STX ni natančen odraz relativne sposobnosti rudarja, da sčasoma pridobi bloke. Posledično ne odraža varnosti ali decentralizacije omrežja. Za uspešen napad na Stacks 2.0 bi moral rudar rudariti resnično daljšo verigo kot ostalo omrežje. Za razliko od verige, ki temelji na PoW, se kakovost verige Stacks meri po njeni dolžini in ne po skupni količini porabljenih BTC (ali porabljenih virov). To pomeni, da preprosta poraba 50x BTC vsakega drugega rudarja ne bo povzročila daljšega ali boljšega konice verige Stacks. Namesto tega bi moral rudar dosledno premagati vse druge udeležence, da bi uspešno napadel verigo Stacks. Če želite to narediti, mora rudar »slabi akter« učinkovito zagotoviti, da lahko osvoji vsak blok v obdobju, ko se napad zgodi.

CT Markets Pro Uporabnik: Ali imate načrte za medsebojno povezljivost z drugimi blockchaini? Katere rešitve je mogoče uporabiti danes?

MC: Ja! Skupnost ima več prizadevanj za premostitev, vključno z mostovi do javnih blokovnih verig, kot so Ethereum, BSC, SOL, Polygon, Klaytn, ICON, Orbit itd. Oglejte si nekaj pobud spodaj: Stacks Bridge — storitev prenosa med verigami, ki lastnikom ETH omogoča ali NFT, ki temeljijo na STX za premikanje svojih NFT-jev med verigami blokov; Banana Bridge — Megakongi bodo kovali na Ethereumu in jih bo mogoče prenesti nazaj na Stacks, in to je bistven korak. To jim odpira likvidnost Ethereuma in, kar je morda še pomembneje, daje Bitcoin NFT prehod za dostop do nekaterih vznemirljivih projektov Metaverse obratno; Orbit Chain — Orbit Chain trenutno premosti kupe in bo kmalu pozdravil Bitcoin v rastočem gospodarstvu $15B+ DeFi. Orbit Chain si je v preteklem letu ustvaril opazen ugled, saj je premostil več kot 10 B vrednosti sredstev v drugih vrhunskih verigah, vključno z Ethereumom, BSC , Polygon, Klaytn, ICON in Ripple.

Uporabnik CT Markets Pro: Ali bo ustreznost rešitev Layer-1/Layer-2 na BTC blockchain se sčasoma zmanjša, če pride do prihodnjih posodobitev, kot je Taproot?

MC: Bitcoin je verjetno stabilen blockchain ravno zato, ker se ne spreminja in je predvidljiv. Vsaka predlagana sprememba lahko traja dolgo, da se združi, saj obstaja spodbuda, da se protokol ne spreminja, in obstaja velika skupnost z mnogimi mnenji o vsaki predlagani spremembi. Bitcoin je stabilen in predvidljiv – zato je malo verjetno, da bo domača rešitev v verigi nadomestila rešitve, kot je Stacks. Ali je možno? Seveda — vendar je tudi malo verjetno. Omeniti velja, da Taproot niti približno ne bi prinesel izrazitih pametnih pogodb v Bitcoin.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments