18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Standard Chartered načrtuje evropsko kripto izmenjavo, potem ko HSBC industriji reče "ne"

Standard Chartered načrtuje evropsko kripto izmenjavo, potem ko HSBC industriji reče “ne”

Mednarodno podjetje za mednarodne bančne in finančne storitve Standard Chartered (StanChart) s sedežem v Združenem kraljestvu uvaja borzo kriptovalut, poročajo.

Po poročanju Reutersa 2. junija je StanChart sodeloval s hongkonško borzo. lastnik BC Technology Group za lansiranje platforme za britanski in evropski institucionalni trg.

Standard Chartered: Crypto je “tu, da ostane”

Banka že dolgo oglašuje zanimanje za kriptovalutno sfero, novice o lansiranju pa sledijo različnim prizadevanjem za vstop v areno za kripto trgovanje.

Projekt bo vodil SC Ventures, inovacijska podružnica banke, s še ni določen rok za začetek dejavnosti.

“Trdno smo prepričani, da bodo digitalna sredstva tu ostala in jih bo institucionalni trg sprejel kot zelo pomemben razred premoženja,” Alex Manson, vodja podjetja SC Ventures, je za Reuters povedal.

StanChart tako postane najnovejši finančni igralec, ki je obljubil zanimanje za crypto tra ding. Njegov čas je opazen, prihaja po tem, ko je Bitcoin (BTC) izgubil 50% vrednosti USD, pri čemer je večina altcoinov s to.

Prej je kolega bančniški gigant HSBC javno sporočil, da ne zanima vstopa v vesolje, čeprav si konkurenti želijo pridobiti institucionalne stranke s svojo lastno ponudbo. Domače banke v ZDA naj bi medtem do konca leta množično odprle trgovanje z bitcoini .

1-dnevni diagram sveč s standardno zakupljeno zalogo. Vir: TradingView

Banka ne poskuša da ostanemo za seboj

Kot je medtem poročal Cointelegraph, strokovnjaki menijo, da je na koncu vprašanje “če”, ne “kdaj”, ko gre za zapuščinsko financiranje.

Raphael Polansky, generalni direktor pri Boerse Stuttgart Digital Ventures GmbH, je prejšnji teden za Cointelegraph povedal, da bo kripto skrbništvo nadaljevalo tudi zanimanje tradicionalnih bank. Tu pa je morda več zadržkov, da bi kožo postavili v igro.

„Na trgu predvidevamo veliko strateških potez, kjer bodo tradicionalne banke namesto da bi si ustvarile lastne naložbe v kripto skrbnike. rešitve, “je dejal.

StanChart je konec leta 2129 ustanovil podjetje za kripto skrbništvo, Zodia. .

“Poslanstvo Zodije je biti” sila za dobro “z dvigovanjem industrijskih standardov za digitalna sredstva na trajnosten, varen in odgovoren način,” je Manson dejal v sporočilu za javnost čas.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments