15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Stellar Development Foundation vlaga 15 milijonov dolarjev v mehiško kripto borzo

Stellar Development Foundation vlaga 15 milijonov dolarjev v mehiško kripto borzo

Airtm želi rešiti nešteto finančnih izzivov v Latinski Ameriki, vezanih na nakazilo v zadnjem kilometru, dostopnost in pravičen dostop do svetovnega bančnega sistema.

2442 Skupno ogledov

2 Skupaj delnice

Stellar Development Foundation invests $15M in Mexico crypto exchange

Airtm, operater digitalne denarnice in menjalnice s sedežem v Mehiku, je prejel $ 15 milijonov sredstev Stellar Development Foundation ali SDF, saj želi razširiti finančne storitve in prevzem kriptovalut v Latinski Ameriki.

Naložba, ki je največji SDF doslej v okviru svojega sklada za podjetja, bo Airtmu omogočila integracijo s Stellarjem v prihodnjem letu. Kot del mreže Stellar bo Airtm svojim uporabnikom omogočil boljši dostop do svetovnih finančnih storitev.

“Airtm obstaja, ker finančni sistemi v državah v razvoju niso usklajeni s potrebami in globalnimi težnjami njihovih ljudi.” je dejal izvršni direktor Airtma Ruben Galindo Steckel in dodal:

“S to naložbo in našo integracijo v omrežje Stellar smo bo še naprej napredoval pri svojem poslanstvu, da potrošnikom in podjetjem po svetu v razvoju pomagamo do dostopa do stabilnega denarja, ki ima svojo vrednost, ga je mogoče nemudoma nakazati brez provizij, združljiv s svetovnim gospodarstvom in ga je mogoče dvigniti kot lokalno valuto kadar koli in kjer koli potrebno. “

Stellar Development Foundation je neprofitna organizacija, ki uporablja tehnologijo blockchain za boljše poenostavitev globalnih finančnih storitev . Njen podjetniški sklad je samo letos investiral v več projektov. To vključuje naložbo v Wyre v višini 5 milijonov dolarjev in 750, 000 dodelitev plačilni platformi Cowrie s sedežem v Nigeriji.

Zdi se, da je Latinska Amerika glavni poudarek SDF glede na zanašanje celine na gotovinska plačila. Kot je ugotovil SDF, je 91% vseh transakcij v Mehiki še vedno opravljenih v gotovini od 2020.

Sprejetje digitalne valute se v Mehiki vse bolj uveljavlja, lokalna borza Bitso pa je postala prva milijardna kripto platforma na celini.