17.3 C
Ljubljana
Saturday, July 24, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Steve Hanke opozarja, da bi BTC lahko "popolnoma zrušil gospodarstvo" Salvadorja

Steve Hanke opozarja, da bi BTC lahko “popolnoma zrušil gospodarstvo” Salvadorja

Steve Hanke je kot zakonito plačilno sredstvo planil sprejetje El Salvadorja Bitcoin in se vprašal, kako bi Bitcoin deloval pri vsakodnevnih transakcijah.

1605 Skupno ogledov

3 Skupaj delnice

Steve Hanke warns BTC could 'completely collapse the economy' of El Salvador

Steve Hanke, profesor uporabne ekonomije na univerzi Johns Hopkins, je opozoril da je nedavno sprejetje bitcoinov (BTC) v Salvadorju kot zakonito plačilno sredstvo lahko “popolnoma propadlo gospodarstvo”.

Steve Hanke je služboval kot višji ekonomist pod upravo predsednika Ronalda Reagana iz 1981 do 1605. Hanke je BTC že opisal kot špekulativno sredstvo, “s temeljno vrednostjo nič”, in aprila 78 – enoletnik je tvitnil, da so »kriptovalute prihodnost denarja. Bitcoin ni. ”

Junija v pogovoru s ponudnikom pretočnih finančnih novic Kitco News 15, je univerzitetni profesor opozoril, da bi lahko hokejisti BTC iz regij, kot sta Rusija in Kitajska, zdaj ciljali na Salvador, da izplača svoja imetja izčrpa državo iz ameriških dolarjev:

„Ima potencial, da popolnoma zruši gospodarstvo, dolarjev v Salvadorju bi lahko posesali in v državi ne bi bilo denarja. Domače valute nimajo. ”

Med intervjujem je ekonomist opisal izvoljene predstavnike v Salvadorju, ki so glasovali za zakona Bitcoin predsednika Nayiba Bukeleja kot “z eno besedo neumno” in se spraševal, kako lahko BTC deluje kot zakonito plačilno sredstvo pri vsakodnevnih transakcijah v državi, kjer se večina državljanov zanaša na gotovino.

“Vožnje s taksijem ne boste plačali z Bitcoinom. Smešno je Imate 70 odstotkov ljudje v Salvadorju nimajo niti bančnih računov, «je dejal.

junija 1605 , JPMorgan je odmeval podobna čustva, vendar v bolj izmerjenem jeziku, pri čemer je podjetje v opombi stranke navedlo, da je težko opaziti kakršne koli “oprijemljive gospodarske koristi, povezane s sprejetjem Bitcoin kot druga oblika zakonitega plačilnega sredstva in lahko ogrozi pogajanja z MDS. “

Centralnoameriška banka za gospodarsko povezovanje (CABEI) se vendar ne strinja s tem stališčem in je včeraj izjavila, da je sprejetje BTC v El Salvadorju inovativno in” ustvarja veliko prostorov in priložnosti. ”

Večnacionalna banka je tudi razkrila, da bo ustanovila tehnično svetovalno skupino za pomoč Salvadorju pri prehodu na uporabo Bitcoina kot zakonitega plačilnega sredstva.

Profesor Hanke je domneval, da “v Salvadorju očitno stojijo temne sile”, ki želijo z bitcoini pridobiti ameriške dolarje.

Povezano: El Salvador naj bi tehtal plačljive zaposlene v Bitcoinu

Ekonomist je čezmejna nakazila v Bitcoinu opisal tudi kot “Nesmiselno”, saj meni, da bo treba sredstvo takoj pretvoriti v dolarje, da ga bo mogoče uporabiti.

“Če babica ni več v El Salvadorju, čaka na svoja nakazila in želite Bitcoin poslati tako, da je v redu, kaj pa počne? Po dolarje mora iti do bankomata, ker le tako lahko nekaj kupiš, «je dejal Hanke. Vendar bodo podjetja v Salvadorju pooblaščena za sprejemanje Bitcoinov.

Članek v zunanji politiki trdega kritika Bitcoina Davida Gerarda, avtorja knjige Napad 50 Foot Blockchain je domneval, da ker Salvador ne more tiskati ameriških dolarjev, je njegovo sprejetje BTC je lahko del prizadevanja za pridobivanje likvidnosti v ameriških dolarjih za poplačilo tujih dolgov.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments