15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Steve Wozniak z njegovim imenom ne more ustaviti prevar z Bitcoin-om -...

Steve Wozniak z njegovim imenom ne more ustaviti prevar z Bitcoin-om – Zvezni zakon ščiti Youtube

Steve Wozniak Can’t Stop Bitcoin Giveaway Scams Using His Name — Federal Law Protects Youtube

Soustanovitelj Apple Steve Wozniak je izgubil tožbo proti Youtubeu zaradi prevare z izdajo bitcoinov z uporabo svojega imena in slike. Sodnik naj bi dejal, da sta “Youtube in njegovo matično družbo Google LLC zaščitena z zveznim zakonom, ki ščiti internetne platforme pred odgovornostjo za vsebino, ki jo objavljajo uporabniki.”

Prevare z Bitcoin delivci se nadaljujejo na Youtube, saj je Steve Wozniak izgubil tožbo

Steve Wozniak je izgubil tožbo proti Youtube zaradi bitcoinov podeljuje prevare na platformi za izmenjavo videov z goljufijo z uporabo njegovega imena in slike. Bloomberg je sporočil, da je sodnik Sunil R. Kulkarni z vrhovnega sodišča okrožja Santa Clara v predhodni sodbi v sredo dejal:

Youtube in njegova matična družba Google LLC sta zaščitena z zveznim zakonom, ki ščiti internetne platforme pred odgovornostjo za vsebino, ki jo objavljajo uporabniki.

Prevaranti Youtube uporabljajo za objavljanje videoposnetkov, v katerih trdijo, da znani ljudje podarjajo bitcoin ali druge kriptovalute, na primer eter. Obljubljajo, da bodo podvojili količino poslanih bitcoinov.

Poleg Wozniaka so prevaranti uporabili imena in slike Teslovega izvršnega direktorja Elona Muska, izvršnega direktorja Amazona Jeffa Bezosa, soustanovitelja Microsofta Bill Gates in Richard Branson. V kriptoprostoru so uporabili tudi nekatere znane ljudi, kot sta izvršni direktor Coinbase Brian Armstrong in Ethereum Vitalik Buterin. Bitcoin News je julija lani poročal, da se je prevara Elonovih mošusnih bitcoinov podelila v milijonih dolarjev.

Wozniak in 17 so druge žrtve goljufij julija lani tožile Youtube in Google. V tožbi so trdili, da oddelek 230 zakona o dostojnosti komunikacij ne bi smel veljati za njun primer, ker Youtube ne samo, da ni uspel odstraniti prevarantskih videoposnetkov, ampak je “materialno prispeval” k prevarami.

Wozniak je trdil, da je platforma za izmenjavo videoposnetkov s prevaro izkoristila s prodajo ciljnih oglasov in usmerjanjem prometa na goljufive video posnetke po lažni verifikaciji Youtube kanalov prevarantov.

Vendar je sodnica Kulkarnia Wozniaku povedala, da ti dejavniki niso dovolj za premagovanje imunitete, ki jo zagotavlja oddelek 230. Soustanovitelju Apple 30 je dala dneve, da revidira njegovo pritožbo.

Ali menite, da je Youtube kriv, ker je dovolil, da prevare z izdajo Bitcoin vztrajajo na platformo? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Ron Paul Wants Bitcoin Totally Legalized to Compete With Dollar and Let the People Decide

Goldman Sachs: Bitcoin Is an Alternative Inflation Hedge to Copper, Not Gold

Slika Zasluge : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments