15.1 C
Ljubljana
Thursday, June 1, 2023

Štiri zagonske ponudbe Plutus Application Backend (PAB) za Cardano

- Advertisement -

Decentralizirane funkcije (dApps) postajajo vse bolj v slogu, saj si dodatna podjetja in graditelji prizadevajo izkoristiti prednosti decentraliziranih omrežij, podobnih verigi blokov. Kljub temu bi lahko bile rastoče dApps tudi napredne in zamudne. Za poenostavitev usmeritve lahko razvijalci uporabijo okvire, ki ponujajo načrt orodij in funkcionalnosti za testiranje, združevanje, uvajanje in odpravljanje napak v njihovih funkcijah. Obstaja veliko stilskih okvirov za naraščajoče decentralizirane funkcije. V tem besedilu lahko raziščemo ekosistem Cardano in se poučimo o urejenem pogodbenem okviru, ki je takoj na voljo graditeljem.

Plutus: Cardanov urejen pogodbeni jezik Cardanov programski jezik Plutus je namenski programski jezik na visoki ravni, zasnovan posebej za naraščajoče urejene pogodbe v verigi blokov Cardano. Plutus je v skladu s programskim jezikom Haskell, ki je prepoznaven po svoji matematični natančnosti in pretirani stopnji zanesljivosti.

Plutus je zasnovan kot stabilen in vsestranski jezik za naraščajoče urejene pogodbe. Veteran je pisanje vsake kode v verigi in izven verige, ki ureja navade urejenih pogodb, kar graditeljem omogoča, da se dokopajo do naprednih denarnih funkcij, ki bi se lahko izvajale celo v verigi blokov Cardano.

Plutus ponuja trdo podporo za formalno preverjanje. Ta neznana lastnost graditeljem omogoča, da matematično preverijo pravilnost urejenih pogodb, preden jih uvedejo v verigo blokov. Z odpravljanjem ranljivosti in hroščev s formalnim preverjanjem Plutus pomaga poostriti zaščito in zanesljivost urejenih pogodb, s čimer zmanjša tveganje izgube sredstev ali vdorov v pogodbe.

Kaj je Plutus Application Backend (PAB)? Obstaja nujna razlika med Ethereumovim bajeslovnim modelom in Cardanovimi napravami eUTXO. Znotraj pravljičnega manekena je vaša celotna dobra presoja v verigi, vendar je bilo ugotovljeno, da to odpravlja pomisleke glede razširljivosti. Znotraj lutke eUTXO se izračun pravilnih pogodb izvaja izven verige, absolutno pa se samo pravilno preverjanje pogodb izvaja v verigi, preprosto ljubezen do Bitcoina. Ta potrditev zasnove transakcije bi lahko bila tudi izjemno vzdušje, čudovito in razširljivo – kar je nepristransko pravilna stvar pri modelu eUTXO.

Za ta cilj morajo biti urejene pogodbe Plutus združene z okvirjem zunaj verige, ali Plutus Application Backend (PAB). PAB je odgovoren za izvajanje dobre presoje dApp in ponuja naslednje funkcije:

Pridružite se ekipi, ki je na stran in boste pripravljeni na dolgoročno preoblikovanje. Cointelegraph Innovation Circle združuje vodilne na področju strokovnega znanja o blockchainu, da postavljajo, sodelujejo in objavljajo. Prijavite se ta dan

Iščite zapise iz verige blokov obveščajte Obravnava vnose določenih oseb Prekini redne pogodbeProizvodne in stabilnostne transakcije Predložite podpisane transakcije skupnosti. Na splošno je PAB nujen dejavnik, saj ponuja glavna zmogljivost za sodelovanje z verigo blokov Cardano in ustvarjanje urejenih pogodb, ki urejajo navade prijave.

Uporaba rešitev PAB na Cardano IOG PAB To je postalo razvil IOG, nedvomno eden od ustanovnih subjektov Cardano. To je nedvomno postal eden od mnogih ključnih PAB, ki so na voljo gradbenikom. Je Haskell PAB, zasnovan kot monolitno ogrodje, ki združuje številna orodja in izdelke ter podjetja v eno atmosfero. Ker je napisan v Haskell-u, mu omogoča izkoriščanje izvorne interoperabilnosti s primitivi Plutus in strokovno znanje o poenostavljenem in vzdušju čudovitem vmesniku med kodo v verigi in zunaj verige. Kljub temu je njegova arhitektura napredna in ji primanjkuje modularnosti, s to veščino, ki bi jo graditelji resnice lahko le zbrali, je težko delati.

Atlas Razvito v sodelovanju z MLabs, Smartly-Typed in Plank. Atlas je še en PAB, ki v celoti temelji na Haskellu in je izkoristil IOG PAB in izboljšal njegove ovire. Ponuja intuitiven pripomoček za obrazec, ki odpravlja zapletenost okoli gradbenih transakcij, uravnoteženja UTxO in povezovanja s pogodbami Plutus. Poleg tega pomaga modularnim založniškim podjetjem in izkorišča vidike nadgradnje Vasil, podobne referenčnim vnosom in vgrajenim podatkom. Sčasoma ponuja preizkusno ogrodje za odpravljanje napak v vaši aplikaciji v simulirani atmosferi.

Lucid Lucid, ki ga je razvil SpaceBudz, je PAB v JavaScript, Deno in Node.js. Zaradi tega je še posebej prilagojen spletnim vzorcem in programskemu jeziku JavaScript, kar mu daje zmerno veliko prilagodljivosti in enostavnosti porabe takoj po namestitvi. Zlasti zmanjša vstopno oviro za mnoge graditelje, ki ne poznajo Haskella in se borijo s paradigmo namenskega programiranja. Nazadnje se integrira z Aikenom za vnos urejene ocene pogodbe.

Mesh Mesh, ki ga je razvil Martify, je enakovreden Lucidu, saj je poleg tega prilagojen JavaScriptu in je splet čudovit. Izstopa s tem, da ponuja abstrakcije večje ravni za trenutne primere izdatkov, podobne svežnjem transakcijskih sredstev, kovanju/zažiganju NFT-jev, stakingu in dodatnim. Njegova osrednja točka je na preprostosti in enostavnosti porabe z vmesniki React. (Razkritje: Genius X, impress Genius Yield, je vključil Martify v svoj pospeševalni program.)

Konstruiranje vašega posameznega PAB je napreden podvig in zahteva globoko tehnično evidenco UTxO, Plutus in drugih Cardano primitivi. To predstavlja nujno oviro za pobude gradbenikov in določenih posameznikov, da si sami izmislijo in izvedejo. Na srečo ima Cardano zdaj štiri rešitve PAB za lansiranje, ki so takoj na voljo razvijalcem, kar močno zmanjša oviro za vstop v ekosistem Cardano.

Skratka, ogrodja PAB igrajo ključno vlogo pri prehodu skozi in izvajanje urejenih pogodb na Cardano. Zagotavljajo načrt orodij in funkcionalnosti, ki vsebujejo vzorec dApp hitreje in dodatno poenostavljeno za graditelje. Cardanov razvijalski ekosistem je izjemno dozorel v zadnjih 12 mesecih in zdaj ponuja vrsto rešitev PAB za sestavljanje in uvajanje dApps na Cardano.

CSO pri Genius Yield, platformi DeFi vse v enem, ki združuje optimizator donosa, ki ga poganja umetna inteligenca, s koncentrirano likvidnostjo DEX.

To besedilo je bilo natisnjeno prek Cointelegraph Innovation Circle, preizkušena skupina višjih vodstvenih delavcev in strokovnjakov na področju trgovanja s strokovnim znanjem o blockchainu, ki gradijo dolgoročno z energijo povezav, sodelovanja in mnenjskega vodenja. Izražena mnenja v bistvu ne posnemajo več tistih Cointelegrapha.

Izvedite dodatne informacije o Cointelegraph Innovation Circle in poglejte, če izpolnjujete pogoje za polovico

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -