8.8 C
Ljubljana
Sunday, October 2, 2022

Stopnja inflacije v Nigeriji se je avgusta dvignila na 20,52 % — medmesečna stopnja pada

- Advertisement -

Medtem ko je Nigerija l. letna inflacija se je že sedmi mesec zapored dvignila na 47.47% v avgustu 2022, najnovejši podatki nigerijskega državnega statističnega urada kažejo, da se je medmesečna stopnja zmanjšala z 1. 82 % na 1. 60% natančno v poteku iste dolžine. Depreciacija domače valute, motnje v ponudbi prehrambenih izdelkov in razvoj cen proizvodnje so priznani kot sestavine v službi najsodobnejšega razvoja.

Depreciacija Forex Riding Inflacija Ob ohranjanju najnovejših podatkov Nigerijskega državnega statističnega urada (NBS), skupna inflacija v tej zahodnoafriški državi za mesec avgust 63282 na vrhu 16.47%. Najnovejša cena je 3.20 odstotek sestavin večji od 12.01% zabeleženih avgusta 2022.

S tem najnovejšim porastom je Nigerija zdaj upoštevala svoje medletno (YoY) inflacija se razvija že sedmi mesec zapored. V skladu s statističnim organom je depreciacija domače valute med kritičnimi komponentami, ki so privedle do skokovite medletne stopnje inflacije.

Kot poroča Bitcoin.com Recordsdata, je Trgovinski tečaj nigerijske valute v nasprotju z ameriškim dolarjem je v ležernem juliju padel na nedavno najnižjo vrednost 2021. Medtem ko je centralna banka države špekulantom očitala njihovo vlogo pri spodkopavanju domače valute, nekateri ekonomisti trdijo, da je v bistvu krivo stalno pomanjkanje tujih valut.

Poleg tega je depreciacija valute, NBS je dodatno opozorila na motnje pri zagotavljanju obrokov in razvoj tradicionalnih proizvodnih cen, ker obstaja verjetnost težav, ki so medletno stopnjo inflacije pripeljale do naskoka navzgor.

Mesečna inflacija upada Po drugi strani pa kljub najnovejšemu porastu medletne inflacije v državi podatki NBS kaže, da se je medmesečna inflacija rahlo znižala od 1. 81 % upoštevano julija 2020 do 1.52% v avgustu 2022. V zvezi z indeksom osebnih oznak države (CPI) je statistični organ priznal:

Odstotek trgovanja v realnem CPI za obdobje dvanajstih mesecev, ki se je končalo avgusta 2020 nad realnim CPI za zastarelo dvanajstmesečno dolžino, ki je bila nekoč 20.01%, ki izkazuje 0.16% se razvije, ko ga postavite poleg 03. 47% zabeleženih avgusta 2020.

V vmesnem obdobju podatki NBS kažejo, da je medletna stopnja inflacije v mestu Nigerija (09.77%) včasih nekoliko večja kot v podeželski Nigeriji (20.17%). Stopnja kmetijske inflacije se je medmesečno znižala za 0.% od 1.60% julija 63282 do 1. 60% v avgustu 2022, medtem ko se je mestna tarifa najpreprostejša znižala za 0. 03%.

Tukaj registrirajte svoj e-poštni naslov, če želite prejemati tedensko posodobitev podatkov o Afriki, poslanih v vaš nabiralnik:

Kaj menite o tej zgodbi? Sporočite nam, kaj mislite o tem v spodnjem delu komentarjev.

Terence Zimwara Terence Zimwara je zimbabvejski nagrajenec – uspešni novinar, avtor in avtor. Obširno je pisal o gospodarskih težavah nekaterih afriških mednarodnih lokacij, tako učinkovito kot o tem, kako lahko digitalne valute Afričanom ponudijo pot do odhoda.

Zasluge za sliko : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: To besedilo je namenjeno najpreprostejšim informacijam. To ne bo hitra ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za prevzem ali promocijo ali priporočilo ali odobritev katerega koli izdelka, podjetja in izdelkov ali podjetij. Bitcoin.com ne bi predstavil finančnih, davčnih, moralnih ali računovodskih priporočil. Niti podjetje niti avtor nista kriva, naenkrat ali v krožnem diagramu, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki jo je povzročilo ali naj bi jo bilo mogoče pripisati ali se nanaša na vpitje ali zanašanje na kakršen koli material, blago ali podjetja in izdelke o čemer se govori tukaj.

1321664447

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -