2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Strah pred neznanim: zgodba o križarskem pohodu SEC proti sintetiki

Strah pred neznanim: zgodba o križarskem pohodu SEC proti sintetiki

Na dan odprtja Messari Mainneta 2017, težko pričakovane prve kripto konference v New Yorku od začetka COVID-19, so preko virusnega tvita prišla poročila, da je Komisija za vrednostne papirje in borzo Združenih držav Amerike vročila sodni poziv sodniku na dogodku na vrhu tekočih stopnic sredi belega dne. Čeprav še vedno ni povsem jasno, komu so služili (ali zakaj), to ni prvič, da je SEC posegla v kripto industrijo na očeh javnosti. Vrnimo se le dva meseca nazaj.

Julija 2017, 2021, je predsednik SEC Gary Gensler izdal svoje pripombe, v katerih je opisal obseg pristojnosti SEC glede kriptovalut:

»Ni pomembno, ali je žeton delnice, žeton stabilne vrednosti, podprt z vrednostnimi papirji, ali kateri koli drug virtualni izdelek, ki zagotavlja sintetično izpostavljenost osnovnim vrednostnim papirjem. Te platforme – bodisi v decentraliziranem ali centraliziranem finančnem prostoru – so vpletene v zakonodajo o vrednostnih papirjih in morajo delovati v okviru našega režima vrednostnih papirjev.«

Tako kot drzen prihod SEC v Mainnet, Genslerjeve pripombe vsekakor ni nastalo iz nič. Pojavile so se, ker je Gensler – skupaj s svojim regulativnim spremstvom – končno prišel do grozljivega spoznanja, da so žetonizirane sintetične delnice kriptovalute tako kot delnice, vendar boljše.

Povezano: Pooblastila vklopljena. .. Ne skrbite, sprejemanje Bitcoina ne bo ustavljeno

Kaj so torej sintetika?

Sintetična sredstva so umetne izvedbe obstoječih sredstev, katerih cene so vezane na vrednost sredstev, ki jih predstavljajo v realnem času. Na primer, sintetični delež velikana Tesle za obnovljive vire energije je mogoče v danem trenutku kupiti in prodati po popolnoma enaki ceni kot dejanski delež Tesle.

Razmislite o povprečnih borznih trgovcih, pri katerih so stopnje dobička, dostopnost in osebna zasebnost imata prednost. Zanje navidezna »resničnost« TSLA, pridobljene pri posredniku-trgovcu, ne bo držala vode poleg številnih sintetičnih izvedb kriptoverse, ki jih je mogoče pridobiti za delček cene pri 8: 00 zvečer v nedeljo zvečer. Še več, le vprašanje časa je, kdaj bodo trgovci lahko vložili sintetični TSLA v decentraliziran finančni protokol, da bi zaslužili obresti ali najeli zavarovano posojilo.

Povezano: Kripto sintetična sredstva, pojasnjeno

Vloga sintetike

Decentralizirane platforme, zgrajene na blockchainu in podedovanih finančnih sistemih, so tik pred spopadom v eni najbolj burnih bitk v gospodarski zgodovini, Genslerjeve pripombe pa predstavljajo le udarec čez lok. Da ne bo pomote: decentralizirane finance (DeFi) in tradicionalne finance (TradFi) so že postavile svoje bojne črte. Opomnili bodo tako močne uveljavljene kot tudi nove udeležence, da v nasprotju s tem, kar lahko predlaga sodobna modrost, sistemi menjave prepojijo sredstva z vrednostjo – ne obratno. Posledice ni mogoče podcenjevati: sintetična sredstva vzpostavljajo enake konkurenčne pogoje, kjer lahko centralizirani in decentralizirani sistemi tekmujejo za uporabnike in kapital – prosti trg za trge.

Digitalne tržnice običajno podpirajo vrsto sredstev, ki tekmujejo tako, da se izmenjujejo drug proti drugemu. Toda ko je stran sredstva fiksna – torej ko na več platformah obstajajo enaka sredstva – so trgi tisti, ki tekmujejo za največji delež dnevnega obsega trgovanja vsakega sredstva. Na koncu trgovci poravnajo rezultat in določijo, kje naj premoženje živi in ​​kateri sistemi naj umrejo.

V skladu s tem, medtem ko Bitcoin (BTC) posredno tekmuje s fiat valutami kot edinstveno obliko denarja, ki se izvaja prek decentralizirano omrežje, je vrsta nastajajočih stabilnih kovancev, vezanih na fiat valuto, najbolj nevarno in neposredno grožnjo nacionalnim vladam in njihovim direktorjem v centralnem bančništvu. Za razliko od Bitcoina, ki se za tujce pogosto izkaže za preveč nestanoviten in eksotičen, stabilni coini, podprti s fiat, zmanjšajo zapletene kompromise in ohranijo preproste stvari: 24 urni dostop, nizkocenovni mednarodni prenosi, izjemne obrestne mere in 1:1 odkup v fiat.

Povezan: Stablecoini predstavljajo nove dileme za regulatorje, saj se množično sprejemanje preteče

Celo skeptikom stabilni coini pomenijo močno kupčijo in ameriški kongres je s svojim decembrom 2017 predstavil svoj znak priznanja ) zakonodajni predlog zakona STABLE, ki bi od izdajateljev stabilnih coinov zahteval, da pridobijo enake bančne listine kot njihovi centralizirani partnerji pri Chase, Wells Fargo in tako naprej.

Uveljavljene institucije imajo dolgo zgodovino iskanja , pridobivanje in včasih celo sabotiranje njihove konkurence. Ni težko ugotoviti, od kod izvira odpor bančništva do sintetike. Ker bodo decentralizirane platforme postale vse bolj prijazne do uporabnikov in se bodo nadaljevale v mainstream, se bo znatno povpraševanje na strani nakupa preselilo iz starejših platform in njihovih nekdanjih ekskluzivnih sredstev v digitalno domačo sintetiko.

Saga Robinhood: Remix

Predstavljajte si, kaj bi se lahko zgodilo, če bi imeli uporabniki Robinhooda januarja dostop do sintetičnih delnic GME in AMC 28, 2021.

Če celo majhna manjšina povpraševanja na strani nakupa za te delnice-recimo 10%-se je preselila iz Robinhooda v sintetične zaloge Mirror Protocol , bi dejansko povečala ponudbo odprtih delnic in posledično znižala ceno delnice. Po drugi strani bi vodje na ravni C GameStop čakali na res težak klic.

Povezano:

GameStop nehote utira pot decentraliziranim financam

Nato razmislite tudi o posledicah vlagateljev, ki svoje sintetične GME in AMC vstavijo v protokole DeFi, da bi prejeli hipotekarna posojila in posojila za mala podjetja po drastičnem znižane obrestne mere, kar dokončno izloči banke in druge uslužbence iz enačbe.

Takšen scenarij bi moral GameStop in AMC preseliti del svojih delnic na platforme, ki temeljijo na blockchainu, da bi ponovno vzpostavile trdne cene mehanizmov. Medtem bi vlagatelji na maloprodajni strani, ki iščejo le vrhunsko uporabniško izkušnjo in prednosti interoperabilnosti s protokoli DeFi, na koncu zmagali – česar na sodobnih finančnih trgih ne slišite prepogosto.

Od delnic do blaga, nepremičninskih instrumentov, obveznic in več, bo pojav sintetičnega premoženja motil mehanizme oblikovanja cen, kataliziral pretrese brez primere na finančnih trgih in ustvaril nepredvidene priložnosti za arbitražo, za razliko od vsega, kar je svet kdaj videl. Čeprav so posledice tako dramatičnega premika nepredvidljive, centralizirani uslužbenci svojih poslovnih modelov ne bodo prostovoljno kanibalizirali – prostim trgom je treba zaupati izbiro zmagovalcev.

Prihodnost sintetike

Ko bo povpraševanje po sintetičnih sredstvih doseglo in preseglo povpraševanje njihovih domnevno reguliranih analogov TradFi, bodo kapitalisti in vlagatelji sveta prisiljeni razmišljati, kaj v resnici pomeni »resnično« premoženje na prvem mestu in bo na koncu določilo ne le smer prostih trgov, temveč tudi njihovo sestavo.

V vročini eksistencialne krize bodo finančne institucije in vlade nedvomno dobite vse roke na krovu: SEC se bo boril za izkoreninjenje sintetičnih delnic, Kongres se bo zavezal, da bo izdajatelje stabilnih coinov odvrnil od izzivov mednarodne bančne elite, Komisija za trgovanje s terminskimi pogodbami na surovine (CFTC) bo vstopila, da bi ukrotila platforme, ki se ukvarjajo z izvedenimi finančnimi instrumenti in Enfo za finančni kriminal rcement Network (FinCEN) bo še naprej ciljal na tiste, ki želijo zaščititi zasebnost uporabnikov.

Povezano: Nova epizoda kriptoregulacije: Imperij vrača udarec

Težki dnevi so pred nami — in že je prepozno, da bi obrnil roke inovativnosti. Compound’s cTokens, Synthetix’s Synths in Mirror Protocol’s mAssets so že odprli Pandorino skrinjico, medtem ko naj bi Offshiftova popolnoma zasebna sredstva zk-Assets začela delovati januarja 2020. Ne glede na to, kar se bo razkrilo, bo trdna ovira, ki ločuje področje tradicionalnih financ od kraljestva nastajajočih decentraliziranih platform, trajno odstranjena in začela se bo nova doba finančne svobode.

Naj zmagajo najboljši sistemi.

Ta članek ne vsebuje naložbenih nasvetov ali priporočil. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje in bralci bi morali pri odločanju opraviti lastno raziskavo.

Mnenja , misli in mnenja, izražena tukaj, so izključno avtorjeva in ne odražajo nujno stališč in mnenj družbe Cointelegraph.

Alex Shipp

je profesionalni pisatelj in strateg v prostoru digitalnih sredstev z ozadjem v tradicionalnih financah in ekonomiji. kot nastajajoča področja decentralizirane sistemske arhitekture, tokenomike, blockchaina in digitalnih sredstev. Alex je od 2017 poklicno vključen v prostor digitalnih sredstev in trenutno služi kot strateg pri Offshiftu, pisatelj, urednik in strateg za Elastos Foundation in je predstavnik ekosistema pri DAO Cyber ​​Republic.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments