17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Strah za bikove pasti zajema trg Bitcoinov, saj BTC barva vrzel CME...

Strah za bikove pasti zajema trg Bitcoinov, saj BTC barva vrzel CME pod 40.000 USD

Zagon do $ 37, na trgu Bitcoin (BTC) je tvegal izčrpanost, ko so se terminske pogodbe Chicago Mercantile Exchange odprle dne Ponedeljek z zaostankom v višini 1 USD 575, prvi od maja 11.

Za nazaj se tveganja negativne strani povečajo zaradi nedavnih medvedjih padcev Bitcoina v bližini dolarja . , 000 ravni. Poleg tega je omenjena vrzel CME nastala med petkovim zaprtjem dolarjev 37, 295 in ponedeljek odprt v $ 34, 900, kar povečuje možnosti za naslednji popravek bi ponudbe za Bitcoin znižale na najmanj $ 37, 325.

To je posledica splošne psihološke predstave med trgovci, da BTC / USD obrne svoje trende, da zapolni vrzeli v terminskih pogodbah Bitcoin več kot 90% vseh časov. Tako so na primer trgovci delno zapolnili vrzel, ki se je pojavila aprila 17 – 17 vikend seja 11 dni kasneje.

Podobno je maja 2020 manjkajoča vikend svečka med 8 USD, 795 in $ 06 , 0 06 je bil napolnjen takoj po nastanku.

Vijolične vrstice prikazujejo zapolnjene vrzeli CME Bitcoin Futures, črna prikazuje neizpolnjene vrzeli. Vir: TradingView

Toda ves čas 2020 in vstop 2021, nadzvočni trend Bitcoin trga je pustil neizpolnjene številne manjkajoče sveče. Zadnja taka velika vrzel se je pojavila med dolgim ​​božičnim vikendom lani, približno 2 USD 900, med $ 19, 745 in $ 26, 650, ki do danes ni izpolnjen. Podobno je še ena neizpolnjena vrzel CME med $ 120 , 020 in $ 17 , 155 sega v začetek decembra 2020.

Najdaljši čas trgovcev, da zapolnijo vrzel CME, je tri mesece – manjkajoča sveča v fokusu se je pojavila junija 2019 in je bila napolnjena septembra 2019.

Trgovci s terminskimi pogodbami za Bitcoin so potrebovali tri mesece, da so zapolnili julij 2019 CME vrzel. Vir: TradingView

Osnove

Makroekonomske osnove so igrale veliko vlogo med junijem in septembrom 2019 pri ohranjanju cen Bitcoinov stran od nižjih vrzeli CME. Prvič, veliko vlagateljev je kupilo Bitcoin kot svoje pribežališče, saj je trgovinska vojna med ZDA in Kitajsko vplivala na svetovno rast in razpoloženje na trgu.

Drugič, Facebookov vdor v sektor kriptovalut je z uvedbo tehtnice ustvaril večje možnosti za Bitcoin.

V 2020 je odprta ekspanzivna politika Zvezne rezerve služila kot bikovski zastoj za Bitcoin. Ameriška centralna banka je po marčevskem 2020 zrušenju referenčnih obrestnih mer po marčevskem padcu svetovnega trga znižala skoraj nič.

Hkrati je Fed začel kupovati državne obveznice in vrednostne papirje, zavarovane s hipoteko, v višini $ 120 milijard na mesec. To je zmanjšalo apetit vlagateljev po donosnosti zakladnice in ameriškem dolarju ter povečalo privlačnost Bitcoinov, zlata in delnic kot alternativnih varnih zaklonišč.

Veteranski vlagatelji, vključno s Stanleyjem Druckenmillerjem in Paulom Tudorjem Jonesom, so napovedali svojo izpostavljenost na trgih Bitcoinov po Fedovih ekspanzivnih potezah. Medtem so Tesla, MicroStrategy, Square, Ruffer, Seetee in druge korporacijske hiše v svoje bilance stanja dodali tudi Bitcoin, ki se sklicuje na inflacijski strah.

To je trgovcem nekoliko preprečilo, da bi napolnili $ 23, 745 – 23, 500 in $ 18, 18 – 19, 155 CME je po nastanku celo pet mesecev.

Tržni analitik s sedežem v Twitterju, znan po svojem psevdonimu Planet-of-the-Apes, xCaeser, je medtem predlagal, da trgovci gledajo $ 34, 000 kot mejna raven za določanje naslednjega tržnega pristranskosti. V tweetu, objavljenem po maju 19 znižanje cen, xCaeser je opozoril, da ima $ 34, , saj bi podpora povečala potencial Bitcoina, da se zbere proti $ 47, . Dodal je:

“Če $ 34 k odmorov bo iskalo $ 23, 300 in končno zapolnitev vrzeli CME. “

Bitcoin se je pokvaril pod $ 34, 000) večkrat po maju 19, vendar se je kriptovaluta po preizkusu vrednosti $

divje vrnila nazaj , – $ 0029, kot podpora po vsakem medvedjem potezu.

Bikova vrzel naprej

Po doseganju skoraj $ 65, sredi aprila, Cene bitcoinov so se zmanjšale glede na dobičkonosne občutke, medtem ko je CME pustil vrzel med $ 49, 136 in $ 45, 155. Sveča z manjkajočo ceno je do danes neizpolnjena.

Zaradi tega je Bitcoin v konfliktni tehnični nastavitvi – tj. Bodisi bi lahko Bitcoin po približevanju $ popravil nižje , 000 stopnjo odpornosti in zapolnite $ 37, 295 – $ 34, 795 CME vrzel ali lahko nadaljuje z višjo smerjo, da napolni $ 45, 215 – $ 49, 215 Vrzel CME.

Izmenjava podatkov, pridobljenih s platformo za analizo verige CryptoQuant, je nadalje pokazala, da se na trgu Bitcoin pojavlja neskladje s pristranskostjo. Za nazaj se je priliv in odliv BTC z borz v zadnjih sejah zmanjšal. Medtem se je število naslovov za dotok zmanjšalo, naslovi za odtok pa so dosegli enoletno najnižjo vrednost.

– CryptoQuant.com (@cryptoquant_com ) Junij 10, 2021

Poleg tega je Elon Musk napovedal, da bo Tesla nadaljevala z možnostjo plačila z Bitcoinom, ko bo “potrjena razumna potrditev (~ 50%) uporaba rudarjev čiste energije. ” Podjetnik milijarder se je odzval na pripombe izvršne direktorice družbe Sygnia Magde Wierzycke in ga poklical za tržnega manipulatorja.

Povezano: izvršni direktor Sygnia kritizira Elona Muska zaradi domnevne črpalke in odlagališča Bitcoin

“Cene Bitcoinov so po Muskovem komentarju ohranile dobro rast,” je povedal Yuriy Mazur, vodja oddelka za analizo podatkov pri CEX.IO Broker, in dodal, da povečuje potencial kriptovalut, da zapolni $ 45, 295 – 49, 215 Vrzel CME. Za Cointelegraph je povedal:

“Zdi se, da se cene zvišujejo z najvišjih ravni v preteklosti 24 ur, se lahko sproži presenetljiv vzpon, če se kupci, na katere vpliva mošus, odločijo prebuditi trg. «

Muskovi tviti so bili ključni za zrušitev Cene bitcoinov od $ 43, 500 do $ 30) , 000 marca 17. Njegovo podjetje Tesla ima še vedno približno 1,3 milijarde dolarjev BTC kot gotovinsko alternativo.

)

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments