17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Strokovnjaki: Regulativna negotovost in počasen objem, ki ovira rast kriptografije v Keniji

Strokovnjaki: Regulativna negotovost in počasen objem, ki ovira rast kriptografije v Keniji

Regulativna negotovost in počasen objem kriptovalut so še vedno ključne ovire za rast kenijskega trga digitalnih valut, pravijo strokovnjaki. Trdijo tudi, da bo kenijski sektor brez hitre regulacije, za katero menijo, da bo pospešila sprejemanje digitalnih valut, še naprej odprt.

Kenijski objem kripto počasi, borzni predstavniki opozarjajo na potrebo po zakonodaji

George Mwakisha, vodja poslovnega razvoja v podjetju Binance Kenya, pravi, da država lahko izkoristijo vse prednosti digitalnih valut, če bo sprejela ustrezno zakonodajo, poročajo lokalni mediji. Mwakisha naj bi pomanjkanje jasnih zakonov v zvezi s kriptovalutami gledal na državo, ki je odprta za goljufije.

Medtem se stališča predstavnika Binance Kenya deli tudi Apollo Sande, država Luno Crypto Exchange vodja Kenije. Po mnenju Sande je ena od prednosti urejanja kriptovalut verjetno povečanje čezmejnih nakazil v državo. Sprejetje kriptovalut bo Keniji tudi omogočilo “večji dostop do mednarodnih trgov”, dodaja vodja države.

Kenijci na krovu, banke niso tako prepričane

Pripombe kenijskih kripto strokovnjakov sledijo nedavnim poročilom, da država skupaj s petimi drugimi državami vzhodne Afrike preučuje možnost uvedbe regionalne digitalne valute. Že delovna skupina za blokchain in umetno inteligenco v državi – v svojem poročilu 2019 – priporoča uporabo kriptovalut v Keniji, ob upoštevanju, da je svetovni trend “neizogiben.”

Kot že poročajo Bitcoin.com News, ima Kenija zdaj eno največjih količin, s katerimi se trguje z bitcoinom P2P na afriški celini.

Kljub priporočilom in očitnemu sprejemanju kripto sredstev s strani Kenijcev pa je objemanje kriptovalut Centralne banke Kenije (CBK) upočasnilo “neskončne razprave o razvoju predpisov”, piše v poročilu. .

Ali menite, da bo ureditev digitalnih valut s strani CBK pripomogla k pospešitvi do posvojitve v Keniji? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem oddelku za komentarje.

A Look at Why Venezuela Is the Third Country With the Most Crypto Adoption

Central Bank of Nigeria Governor Says

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments