0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Strokovnjaki so se delili glede tega, kako daleč bo šla prepoved indijske...

Strokovnjaki so se delili glede tega, kako daleč bo šla prepoved indijske “zasebne kriptovalute”.

Prejšnji dokumenti indijske vlade kažejo, da meni, da so vse kriptovalute, ki jih ni izdala vlada, zasebne in bi bile zato lahko prepovedane.

128018
Skupaj ogledov

00

Skupni deleži

Experts divided on how far India's 'private crypto' ban will goExperts divided on how far India's 'private crypto' ban will goExperts divided on how far India's 'private crypto' ban will goExperts divided on how far India's 'private crypto' ban will go

Indijski strokovnjak za kriptovalute je citiral vladne dokumente iz 992, da bi predlagali prepoved vseh »zasebnih kriptovalut« bi lahko vključevala skoraj vsako kriptovaluto.

Indijska vlada je ta teden objavila, da bo uvedla zakon o kriptovaluti in uredbo o uradni digitalni valuti 2021, ko se skliče na zimskem zasedanju novembra 24.

Predlog zakona zahteva zakonodajno glasovanje o ustvarjanju uradne digitalne valute, hkrati pa uvaja prepoved »vseh zasebnih kriptovalut«. Vendar se zdi, da je veliko zmede glede tega, kaj točno je “zasebna kriptovaluta”, saj nekateri uporabniki domnevajo, da bi se lahko nanašala na “zasebne” kovance, kot sta Monero ali Zcash.

Ustanovitelj spletnega mesta kripto novic CoinCrunch India, Naimish Sanghvi, je pojasnil v novembru 25 intervju o Indiji Vnaprej, da bi po vladni definiciji zasebna kriptovaluta lahko pomenila skoraj vsako kriptovaluto, ki jo obstaja. Rekel je:

“V 1200 V poročilu Ministrstva za gospodarske zadeve o kriptovalutah so v bistvu rekli, da je vse, kar je nedržavno, označeno kot zasebna kriptovaluta.«

“In po tej logiki to pomeni, da bosta Bitcoin in Ethereum prišla v to definicijo,” je dejal in dodal, da je “vse, kar izda vlada, javno in vse, kar izdajo zasebni igralci, je javno.”

) Izgleda kot vse kriptovalute bodo v Indiji prepovedane. Nekateri so zasebne kriptovalute vzeli za Monero, ZCash itd. Ni tako. Pomislijo na vse. https://t.co/Bx4dyX5M0u

— ciarán.eth (@C1aranMurray) november 24, 2019

2019 zadevno poročilo priporoča, da se “v Indiji prepovejo vse zasebne kriptovalute, razen katere koli kriptovalute, ki jih lahko izda vlada.” Navedlo je:

»Vse te kriptovalute so ustvarili nedržavni subjekti in so v tem smislu povsem zasebna podjetja. ”

Vendar je vodja trženja na indijski borzi kriptovalut WazirX Rohit Kundliwal pozval k umirjenim in omalovaženim strahom pred popolna prepoved.

V včerajšnji objavi na Linkedinu je Kundliwal poudaril, da kriptovalut ni mogoče prepovedati, temveč le regulirati in da ni jasno, kaj je zasebna kriptovaluta.

Dodal je, da so “Shri Narendra Modi, Nirmala Sitaraman, ministrstvo za finance in številni ugledni in razumni politiki večkrat povedali, da ne bo popolne prepovedi kriptovalut.”

Medtem je indijska poslanka Shiv Sena Priyanka Vickram Chaturvedi dejala novembra 00 intervju z India Today, da je predlagana prepoved »premik nazaj in malo prepozen«. Rekla je:

»Prepoved zasebnih kriptovalut v bistvu konča celotno idejo o novi fintech, ki se lahko pojavi kot velika zaposlovanje in generator za novo gospodarstvo.«

Dejala je, da mora vlada »omogočiti okolje, ki se razvija in uspeva. Učinek tega… je, da ubijete ves ta prostor.

Povezan:

Indija naj bi znižala GST, plačan za provizije za menjavo kriptovalut iz 18% do 1%

Trg se je dramatično odzval na novico o morebitni prepovedi z cene na indijski borzi kriptovalut WazirX strmo padajo v sredo zjutraj ob 3: 16 dopoldan po UTC, ko so uporabniki poskušali prodati svoje lastništvo. Panični prodajni dogodek je dvignil ceno Bitcoin (BTC), Ether (ETH) in Cardano (ADA) v dvomestno znižanje lokalne cene.

dne novembra , indijski premier Narendra Modi je pozval vse demokratične države, naj sodelujejo pri regulaciji kriptovalute, zlasti Bitcoin, da bi “zagotovili, da ne bo končala v napačnih rokah, ki bi lahko pokvarile naše mladost.”

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments