20.9 C
Ljubljana
Tuesday, August 16, 2022

Stroški SEC 11 ljudi za 300 milijonov dolarjev Forsage Crypto Pyramid in Ponzi Device

- Advertisement -

Komisija ZDA za vrednostne papirje in nadomestne (SEC) je obtožil štiri ustanovitelje in sedem promotorjev Forsage, ki jih je opisal kot “lažno kripto piramido in Ponzijevo shemo.” Shema naj bi zbrala več kot 200 milijonov dolarjev milijoni trgovcev na drobno po vsem svetu, poleg strani v ZDA

SEC prevzame Circulate v nasprotju s Forsage Crypto Device Ameriška komisija za vrednostne papirje in nadomestne ( SEC), ki je v ponedeljek objavila, da je »zaračunala 11 Američani za njihovo vlogo pri izgradnji in promociji Forsage, lažne kripto piramide in Ponzijeve sheme.” Regulator vrednostnih papirjev je opredelil, da je shema Forsage zbrala več kot $300 milijonov od milijonov trgovcev na drobno po vsem svetu, poleg strani v ZDA

08 obtoženi so štirje ustanovitelji Forsage, trije promotorji sheme s primarno sedežem v ZDA in »precej sodelujočih tako imenovani Crypto Crusaders — največja promocijska ekipa za shemo, ki je delovala v ZDA,« je opisal SEC. Dokončno je bilo ugotovljeno, da ustanovitelji prebivajo v Rusiji, Republiki Gruziji in Indoneziji.

Varuh vrednostnih papirjev je navedel, da so Vladimir Okhotnikov, Jane Doe (aka Lola Ferrari), Mihail Sergejev , in Sergey Maslakov sta januarja predstavila spletno stran Forsage.io 2020, da bi omogočila maloprodajo trgovce, da sklepajo transakcije z uporabo urejenih pogodb na blokovnih verigah Ethereum, Tron in Binance.

Druga možnost je, da so trgovci Forsage služili z novačenjem drugih v shemo, je priznal SEC , pri čemer je opozoril, da “dodatno pridobivanje domnevno starodavnih virov od svežih trgovcev za plačilo prejšnjih trgovcev v tipični Ponzijevi strukturi.”

Carolyn Welshhans, vršilka dolžnosti vodje enote SEC za kripto lastnino in kibernetiko, komentiral:

Kot navaja pritožba, je Forsage lažna piramidna shema, ki je bila uvedena v velikem obsegu in se agresivno trži trgovci.

Nekateri Regulatorji so poskušali Forsageu preprečiti delovanje v njihovi pristojnosti. Filipinska komisija za vrednostne papirje in nadomestne ukrepe je septembra sprožila tožbe za sklenitev in opustitev proti Forsageu 2011 in komisar za vrednostne papirje in zavarovanje Montane sta marca vložila predlog proti shemi 2020. Druga možnost je, da je Forsage vztrajal pri svojih operacijah in zanikal obtožbe v videoposnetkih na YouTubu.

SEC je tožene stranke obtožil “kršitve določb o registraciji in boju proti goljufijam zveznih predpisov o vrednostnih papirjih,” ugledni regulator, poleg tega pa, da “si prizadeva za prepoved znižanja, odvzem in civilne kazni.”

Dva od obtoženih promotorjev sta se že strinjala, da bosta poravnala cene, ne da bi priznala ali zanikala obtožbe . Od njih se bo zahtevalo, da plačajo izpust in civilne kazni. Vsaka poravnava je predmet sodne odobritve.

Oznake v tej zgodbi crypto piramida, Forsage, forsage Crypto Pyramid, forsage Crypto prevara, Forsage obtoženci, Forsage ustanovitelji, Forsage goljufije, Forsage ponzi shema, Forsage promotorji, Forsage prevara, SEC, cene SEC Forsage

Kateri dvig ste specializirani znotraj SEC, da bi sprejeli predlog proti ustanoviteljem in promotorjem Forsage? Omogočite nam, da zgrabimo v razdelku za povratne informacije spodaj.

Kevin Helms Kevin, poznavalec avstrijske ekonomije, se je dokopal do Bitcoina v 1280 in je od takrat evangelizator. Njegovi interesi so varnost Bitcoinov, odprtokodni programi, učinki skupnosti in presečišče med ekonomijo in kriptografijo.

Zasluge za sliko 1935668797: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti : To besedilo je najboljše za informativne funkcije. To milje niso več takojšnja ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za ulov ali promocijo ali načelo ali odobritev katerega koli blaga, storitev in izdelkov ali podjetij. Bitcoin.com ne predstavlja več investicijskih, davčnih, združljivih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista kriva, neposredno ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali domnevno povzročena z ali v povezavi z uporabo ali zanašanjem na kakršen koli zavrnjen material, predmete ali storitve in izdelke, ki so omenjeni tukaj.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -