25.8 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Strožji kripto zakoni bodo zadušili inovacije, pravi komisarka SEC Hester Peirce

Strožji kripto zakoni bodo zadušili inovacije, pravi komisarka SEC Hester Peirce

Crypto prijazna komisarka SEC Hester Peirce je pozvala k niansiranim predpisom o kriptovalutah, saj več agencij sledi strožjim političnim mandatom.

3266 Skupno ogledov

17 Skupaj delnice

Stricter crypto laws will stifle innovation, says SEC Commissioner Hester Peirce

Hester Peirce iz ameriške komisije za vrednostne papirje in borzo je znova pozvala regulatorje, naj se umaknejo od poskusov pretirane regulacije kripto prostora.

Govor za Financial Times, Peirce, ljubeče zaradi pozitivnega stališča do kriptovalut poimenovana “Crypto Mom”.

Po mnenju Peircea imajo regulatorji po naravi pogosto reakcijo s trnom na nastajajoče tržne prostore, pogosto na račun inovacij.

Pooblaščenec SEC je opozoril, da izvajanje strožjih regulativnih politik odpravlja sposobnost udeležencev na trgu za medsebojno poslovanje . Namesto da bi poudarjal vladne predpise, se Peirce zavzema za regulativne dejavnosti, ki jih vodi industrija.

Pooblaščenec je res dolgoletni zagovornik samoregulacije kripto. Že marca 2019 je Peirce v razpravi s sedanjim predsednikom SEC Garyjem Genslerjem zagovarjal kripto samoregulativne organizacije.

Peirce ni edini ameriški regulator, ki se zavzema za samoregulacijo kripto. Kot je že poročal Cointelegraph, je komisar za trgovino z blagom in terminskimi pogodbami Brian Quintenz pozval zainteresirane strani v industriji, naj že februarja ustvarijo samoregulativni okvir 2019.

Japonska ostaja primer nekoliko učinkovite kripto samoregulacije, pri čemer se SRO države za kriptovalute povezuje z vladnimi regulatorji glede pomembnih pravnih in političnih zadev.

Peircejev zadnji poziv k niansiranim kripto politikam prihaja med znaki, da si v ZDA močno prizadevamo za strožje predpise o kriptovalutah. Ministrica za finance Janet Yellen in predsednik SEC Gary Gensler sta izjavila, da nameravata pozorno spremljati trg.

Služba za notranje davke je v torek pozvala kongresno pristojnost za regulacijo kriptovalut. Še maja je ministrstvo za finance objavilo nov načrt za zagotovitev, da ponudniki kripto storitev poročajo o transakcijah, ki presegajo $ 10, 00 0 v vrednosti.

Medtem bo senatni odbor za banko v sredo zasedal, da bi razpravljal o vprašanjih v zvezi z morebitno digitalno valuto, ki bi jo izdala zvezna banka. Poročila kažejo, da bi se razprava lahko razširila tudi na širši kripto trg.

Prejšnji članekIranski predsednik poziva k pravnemu okviru za trgovanje s kripto
Naslednji članekProvizije za transakcije Bitcoin in Ethereum se 95% umirijo od najvišjih vrednosti

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments