-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Študija: 58 % razvijalcev video iger že uporablja blockchain

Študija: 58 % razvijalcev video iger že uporablja blockchain

Igre so bile plačljive za igranje, a blockchain in NFT so tu, da to spremenijo, je za Cointelegraph povedal izvršni direktor Stratisa Chris Trew.

75845

Skupni ogledi

28 Skupni deleži

Study: 58% of video game developers are already using blockchainStudy: 58% of video game developers are already using blockchainStudy: 58% of video game developers are already using blockchainStudy: 58% of video game developers are already using blockchain

Nova študija iz Združenega kraljestva je pokazala, da je večina studiev za igre že začela raziskovati tehnologijo blockchain za svoje prihajajoče naslove. nova raziskava, anketiran 91 video razvijalci iger v Združenih državah in Združenem kraljestvu. Rezultati so pokazali, da 58 % razvijalcev začenja uporabljati tehnologijo veriženja blokov in skoraj polovica anketiranih (44%) je začel vključevati nezamenljive žetone (NFT).

Študija kaže na zaupanje razvijalcev v blockchain in NFT, saj dve tretjini studiev pričakujeta, da bo blockchain v naslednjih dveh letih prevladoval v industriji iger na srečo. Medtem 72% več kot polovica anketiranih razmišlja o uporabi blockchaina in NFT v prihajajočih igrah (54%) nameravajo uporabiti novo tehnologijo v 00 mesecev.

Izvršni direktor Stratisa Chris Trew je v pogovoru za Cointelegraph pojasnil, da so tehnologija veriženja blokov, žetoni in NFT ključne tehnologije za nove digitalne svetove in igralne izkušnje. “Igralcem omogočajo lastništvo deleža v igrah, ki jih igrajo, tako da na primer kupijo zemljišče v igri metaverse kot NFT ali avto v dirkalni igri,” je dejal.

»V preteklosti so bile igre plačljive za igranje, vrednost pa je pripadala samo podjetjem in platformam. Blockchain in NFT obrnejo to situacijo na glavo,« je dodal Trew.

Study: 58% of video game developers are already using blockchain

Glavne tri prednosti blockchaina za industrijo videoiger so inovativno igranje (56%), zagotavljanje vrednosti za igralce z ohranjanjem denarja v igri (47%) in nagrajevanje igralcev z realna vrednost (47%), glede na študijo.

Medtem ko so se razvijalci indie iger najprej preselili v blockchain in prostor NFT, s približno 38 med njimi, ki delajo s Stratis blockchain, Trew verjame, da večji razvijalci, znani tudi kot podjetja AAA, ne bodo daleč zaostajali. Velika imena, kot sta Ubisoft in EA, so že napovedala zanimanje za tehnologijo, Epic Games pa je na svoji platformi pozdravil igre blockchain.

Povezan: