15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Švedska napreduje v preskusih CBDC e-krone

Švedska napreduje v preskusih CBDC e-krone

Švedska bo svoj CBDC preizkusila z udeležencem bančnega poslovanja v živo. Poskus bo vključeval sodelovanje med Riksbank in Handelsbanken, maloprodajno bančno verigo s sedežem na Švedskem.

5895 Skupno ogledov

4 Skupaj delnice

Sweden moving forward in e-krona CBDC trials

Švedska je naredila številne korake v smeri lastne digitalne valute centralne banke CBDC, imenovane e-krona. Sveriges Riksbank, centralna banka države, zdaj poskuša eksperimentirati s sredstvom s pomočjo simulirane stranke.

Kot poroča Reuters, je Riksbank v petek podrobno objavila izjavo: „Pilot e-krone zato prehaja s simuliranja udeležencev na sodelovanje z zunanjimi udeleženci na testu. okolje. ” Poskus bo vključeval sodelovanje med Riksbank in Handelsbanken, maloprodajno bančno verigo s sedežem na Švedskem.

Januarja je Riksbank pojasnila, da njen dokaz o konceptu e-krone uporablja rešitev Corda, tehnologijo porazdeljene knjige ali DLT, rešitev iz R3. Švedska je na poti CBDC že več kot eno leto. April je prinesel novice, da je država končala prvi del svojega CBDC pilota.

Izjava Riksbank, o kateri je poročal Reuters, je vključevala tudi Handelsbanken, pri čemer je zapisal: „Projekt za Handelsbanken pomeni priložnost, da sodelujejo pri prvem izdanem denarju centralne banke na voljo javnosti. “

CBDC-ji so bili vroča tema v 2020, z državami, ki si še naprej prizadevajo za 2021. Kitajska je v glavnem prevzela plačilo glede ambicij CBDC, čeprav so Bahami na sceni počili lani jeseni s prvim zagonom CBDC in svojo valuto poimenovali peščeni dolar. Pred kratkim je Lael Brainard, guverner Zvezne rezerve, centralne banke ZDA, izrazil pomen CBDC v smislu položaja države kot svetovne rezervne valute.

Prejšnji članekBitcoin se lahko še vedno zniža na 20 tisoč dolarjev, vendar ostaja strategija zmagovanja, kažejo podatki
Naslednji članekZa dolge razdalje? Ko je Bitcoin nosil, so se institucije hitro držale

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments