-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Švedski poziv k prepovedi rudarjenja kriptovalut je "popolnoma napačen," pravi upravitelj sklada

Švedski poziv k prepovedi rudarjenja kriptovalut je “popolnoma napačen,” pravi upravitelj sklada

»Trditev, da rudarji Bitcoin ogrožajo električno omrežje, je popolnoma napačna,« pravi upravitelj sklada Melanion Capital s sedežem v EU.

128018

Skupni ogledi

38 Skupni deleži

Poziv švedskega finančnega nadzornika k prepovedi rudarjenja kriptovalut z dokazilom o delu (PoW) po vsej Evropski uniji, ki je v glavnem znan kot metoda kovanja novih Bitcoin (BTC), je bil deležen odziva upravljavcev skladov, povezanih s kripto.

Melanion Capital, alternativno investicijsko podjetje s sedežem v Parizu, znano po Bitcoin ETF, je naslovilo poziv švedskega finančnega nadzornega organa in švedske agencije za varstvo okolja, naj prepove rudarjenje PoW po Evropi. .

»Trditev, da rudarji Bitcoin ogrožajo električno omrežje, je popolnoma napačna,« je opozoril Melanion in spomnil, da je poslovni model rudarjev Bitcoin nagnjen k propadu, ko se poveča povpraševanje po elektriki. saj bi zvišala tudi cene energije.

Izjava opozarja na oblasti, ki so se odločile, da bodo rudarje sprejeli, namesto da bi jih prepovedali, kot je Texas, in dodaja, da rudarji Bitcoin komplementarno za proizvodnjo električne energije iz obnovljivih virov, “saj zajemajo izgubljeno energijo in zagotavljajo osnovno obremenitev za hlapljiv vir, kot sta veter ali vodna energija.”

Zaradi svoje decentralizirane narave je Industrija rudarjenja Bitcoin nima lobija, ki bi branil svoje interese in se pogajal z vladami, je spomnil Melanion Capital in dodal:

»Odsotnost takšne politične protiuteže ne bi smeli jemati kot priložnost za izvajanje ukrepov, zaradi katerih je industrija nezakonita zaradi pomanjkanja obrambnih moči.”

Okoljski odtis rudarjenja Bitcoin je bil velik pogovor na konferenci Združenih narodov o podnebnih spremembah. Glavna urednica Cointelegrapha Kristina Cornèr je v govoru na panelu dejala, da je pomembneje imeti ljudi v prostoru blockchain, ki so pripravljeni razmišljati z novo miselnostjo in iskati rešitve.

Povezan: