2.3 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Švedski regulatorji pozivajo k prepovedi rudarjenja kriptovalut v EU, podjetje Power Company...

Švedski regulatorji pozivajo k prepovedi rudarjenja kriptovalut v EU, podjetje Power Company brani industrijo

Swedish Regulators Call for EU Ban on Crypto Mining, Power Company Defends Industry

Zaskrbljeni zaradi naraščajočih potreb po energiji pri rudarjenju kriptovalut so švedski finančni in okoljski regulatorji nedavno predlagali prepoved kovanja kovancev z dokazilom o delu po vsej EU. Švedski uradniki verjamejo, da bi to spodbudilo premik k energetsko učinkovitejši pridobivanju bitcoinov, hkrati pa podprlo prehod na podnebno nevtralnost na Švedskem in v Evropi. Državno energetsko podjetje pa opozarja, da bi omejitve lahko negativno vplivale na svetovne emisije ogljika.

Dragi Bitcoin ustvarja več emisij, trdijo švedske oblasti

Naraščajoča vrednost kriptovalut privablja več podjetij, da se pridružijo tekmovanju za reševanje šifrirne uganke v jedru rudarjenja kriptovalut, medtem ko je metoda dokazovanja dela glavni razlog za njeno visoko porabo energije. Opombe izhajajo iz skupne izjave generalnih direktorjev švedskega organa za finančni nadzor in Agencije za varstvo okolja, Erika Thedéena in Björna Risingerja.

Swedish Regulators Call for EU Ban on Crypto Mining, Power Company Defends Industry

Oba uradnika sta pred kratkim pozvala k prepovedi energetsko intenzivnega rudarjenja digitalnih valut po vsej Evropski uniji, navajajoč različne pomisleke vključno z migracijo rudarjev na druge destinacije po zatiranju Kitajske. V nordijski regiji bi na primer njihov apetit po obnovljivih virih energije lahko ogrozil prehod na podnebno nevtralnost in prizadevanja za doseganje ciljev Pariškega sporazuma.

Vladni izvršitelji navajajo različne ocene, ki poudarjajo moč lačna narava kripto rudarjenja, kot je tisto, da Bitcoin in Ethereum skupaj porabita približno dvakrat več električne energije kot Švedska, ali trditev, da je električni avtomobil srednje velikosti mogoče prevoziti 1,8 milijona kilometrov z energijo, porabljeno za kovanje enega bitcoina . Nadalje poudarjajo:

Swedish Regulators Call for EU Ban on Crypto Mining, Power Company Defends Industry

Naš sklep je, da so potrebni ukrepi politike za odpravo škode, ki jo povzroči dokaz – način dela rudarjenja. Pomembno je, da lahko tako Švedska kot EU uporabljata našo obnovljivo energijo tam, kjer zagotavlja največjo korist za družbo kot celoto.

Thedéen in Risinger menita, da imajo vlade več političnih možnosti za reševanje tega vprašanja. »Švedska in druge države bi lahko na primer uvedle davek na energetsko intenzivno proizvodnjo bitcoinov. Druga možnost je širše komuniciranje o podnebnih težavah, povezanih s kriptosredstvi, v upanju, da bodo tako proizvajalci kot vlagatelji zahtevali prehod na metode rudarjenja, ki zahtevajo manj energije,« pojasnjujejo.

Ker povpraševanje po kripto sredstvih še naprej hitro raste, so švedski uradniki zaskrbljeni, da nobena od teh potez ne bi bila ustrezno omejiti škodo, povzročeno okolju. “Emisije se morajo ustaviti tukaj in zdaj, obnovljivo energijo pa je treba uporabiti za podnebni prehod osnovnih storitev.”

Vodje švedskih regulativnih organov so pozvali EU bo razmislila o splošni prepovedi rudarjenja z dokazilom o delu. Druge metode, vztrajajo, lahko zmanjšajo porabo energije za več kot %. Direktorji želijo, da Švedska ustavi vzpostavitev novih objektov, ki uporabljajo energetsko intenzivne metode kovanja kovancev. Predlagajo tudi, da se podjetjem prepove trgovanje in vlaganje v kripto sredstva, pridobljena s postopkom dokazovanja o delu, da bi oglaševala sebe in svoje dejavnosti kot trajnostne.

Takšni koraki bi lahko spodbudili rudarje kriptovalut preseliti se v druge države in tako ali tako povečati globalne izpuste ogljika, so priznali avtorji predloga. Kljub temu menijo, da bi morala Švedska in EU biti zgled drugim državam in regijam. Thedéen in Risinger poudarjata:

Swedish Regulators Call for EU Ban on Crypto Mining, Power Company Defends Industry

Prepoved metode rudarjenja z dokazilom o delu v EU bi lahko bila pomemben prvi korak v globalnem premiku k večji uporabi energetsko učinkovitejših metod kripto rudarjenja. To bi tudi pomenilo, da se naša obnovljiva energija uporablja čim bolj učinkovito, da bi podprli prehod na podnebno nevtralnost.

Glede na izjavo, ki jo je objavila Finansinspektionen, se je poraba električne energije v švedskem sektorju rudarjenja bitcoinov močno povečala in že dosegla 1 TWh letno. Ta količina energije bi zadostovala za zadovoljitev potreb po energiji najmanj 99,000 gospodinjstva , izračunajo švedski regulatorji.

Medtem je državno podjetje za proizvodnjo električne energije v državni lasti Vattenfall zagovarjalo rudarjenje kriptovalut. Na pridobivanje bitcoinov gleda kot na industrijsko dejavnost, ki lahko dejansko pomaga proizvajalcem električne energije pri premagovanju nekaterih izzivov, s katerimi se soočajo. Henrik Juhlin, vodja upravljanja fizične energije pri Vattenfallu, je za švedsko javno radiotelevizijo SVT povedal, da lahko rudarjenje uravnoteži obremenitve na električnih omrežjih.

To je v primeru, ko se napajanje razlikuje , ki včasih presega povpraševanje, in še posebej velja za države, kot je Švedska, ki vse bolj uporabljajo obnovljive vire. Proizvodnja vetrne in sončne energije je odvisna od dejavnikov, ki so izven človekovega nadzora, poraba kripto farm pa lahko igra vlogo blažilnika v trenutkih, ko je presežek razpoložljive električne energije. Juhlin je tudi opozoril, da bi prepoved rudarjenja kriptovalut v EU dejansko lahko povečala emisije ogljika po vsem svetu, saj bi se industrija lahko preselila v regije, ki so odvisne od fosilnih goriv, ​​kot je premog.

Ali menite, da bo švedski predlog za prepoved EU rudarjenja kriptovalut z dokazilom o delu dobil podporo drugih držav članic? Delite svoje misli o tej temi v spodnjem razdelku za komentarje.

Iran Continues Crackdown on Illegal Crypto Mining, Seizes Hundreds of Mining Rigs

Russian Officials Back Idea of Recognizing Crypto Miners as Entrepreneurs

Oznake v tej zgodbi

Bilanca, prepoved, Bitcoin, Emisije ogljika, poraba, Kripto, kripto kmetije, kripto rudarji , kripto rudarjenje, kriptovalute, kriptovaluta, rudarjenje kriptovalut, povpraševanje, elektrika, energija, okolje, Ethereum, EU, Evropska unija, Finansinspektionen, generacija, cilji, rudarji, rudarjenje, Pariška pogodba, moč, prepoved, dokazilo o delu, predlog, regulatorji , omejitve, oskrba, presežek, Švedska, švedska, uporabnost, Vattenfal l

Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

1018171630

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments