17.3 C
Ljubljana
Saturday, July 24, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Svetovna banka noče pomagati Salvadorju, da bi Bitcoin postavil za zakonit javni...

Svetovna banka noče pomagati Salvadorju, da bi Bitcoin postavil za zakonit javni razpis, navaja pa vprašanja okolja in preglednosti

World Bank Refuses to Help El Salvador Make Bitcoin Legal Tender Citing Environmental and Transparency Issues

Svetovna banka je zavrnila zagotoviti tehnično pomoč Salvadorju pri izvajanju bitcoinov kot zakonitega plačilnega sredstva. Banka je kot razlog navedla “pomanjkljivosti okolja in preglednosti” bitcoina.

Svetovna banka ne bo pomagala El Salvador z zakonom o bitkoinih

Svetovna banka je v sredo sporočila, da El Salvadorju ne more pomagati pri izvajanju zakona, s katerim je bitcoin zakonito plačilno sredstvo. Tiskovni predstavnik Svetovne banke je za Reuters dejal: “Zavezani smo, da bomo Salvadorju pomagali na številne načine, vključno s preglednostjo valut in regulativnimi postopki,” in pojasnil:

Čeprav se je vlada obrnila na nas glede pomoči glede bitcoinov, Svetovna banka tega ne more podpreti glede na pomanjkljivosti okolja in preglednosti.

El Salvador je postal prva država na svetu, ki je postala zakonito plačilno sredstvo za bitcoin, potem ko je njegov kongres prejšnji teden sprejel račun za bitcoin predsednika Nayiba Bukeleja.

Sreda, finančni minister Salvadorja Alejandro Zelaya je dejal, da je država zaprosila za tehnično pomoč pri Svetovni banki za izvajanje zakona o uporabi bitcoinov kot vzporednega zakonitega plačilnega sredstva poleg ameriškega dolarja.

Zelaya je še dejal, da Mednarodni denarni sklad (IMF) “ni proti”, da Salvador uvaja bitcoin kot zakonito plačilno sredstvo potem ko je pojasnil, da njegova država ne bo opustila ameriškega dolarja. »Uradno stališče smo dali IMF. Bili smo odločni, ameriškega dolarja ne nadomeščamo kot zakonito plačilno sredstvo v Salvadorju, «je med tiskovno konferenco dejal finančni minister. Tiskovni predstavnik IMF pa je dejal, da gre pri zakonu El Salvadorja o bitcoinih “makroekonomska, finančna in pravna vprašanja”.

Medtem je Centralnoameriška banka za gospodarsko povezovanje (CABEI), ki je 15 države članice so sporočile, da bodo zagotovile tehnično pomoč za pomoč Salvadorju pri izvajanju bitcoin kot zakonito plačilno sredstvo. Izvršni predsednik CABEI Dante Mossi je dejal, da je glede te poteze Salvadorja zelo optimističen.

Kaj menite o tem, da Svetovna banka noče pomagati Salvadorju? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Central American Bank for Economic Integration to Help El Salvador Implement Bitcoin as Legal Tender

SEC Leaves Bitcoin and Cryptocurrency Off Regulatory Agenda 2021

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments