17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Svetovna banka zavrne prošnjo Salvadorja za pomoč pri prehodu na BTC

Svetovna banka zavrne prošnjo Salvadorja za pomoč pri prehodu na BTC

Svetovna banka je zavrnila prošnjo El Salvadorja za pomoč pri prehodu na uporabo Bitcoina kot zakonitega plačilnega sredstva.

7435 Skupaj ogledov

26 Skupaj delnice

World Bank refuses El Salvador's request for help on BTC transition

Svetovna banka je zavrnila prošnjo El Salvadorja za pomoč pri prehodu države na sprejetje Bitcoina kot zakonito plačilno sredstvo.

Kot razloge, zakaj ne bo podprl odločitve El Salvadorja, da bi Bitcoin sprejel kot uradno sprejeto valuto, je navedel težave z vplivi Bitcoin-a na okolje in njegovo preglednost.

“Čeprav je vlada nas prosila za pomoč glede Bitcoina, Svetovna banka tega ne more podpirati glede na pomanjkljivosti okolja in preglednosti,” je dejal tiskovni predstavnik Svetovne banke.

Svetovna banka pa je ugotovila, da lahko Salvadorju pomaga na druge načine, vključno z “preglednostjo valut in regulativnimi postopki.”

Prej v sredo je salvadorski finančni minister Alejandro Zelaya dejal, da je država Srednje Amerike zaprosila za tehnično pomoč pri Banco Mundial (Svetovna banka).

“Obveščam, da smo od @BancoMundial zaprosili za tehnično pomoč, tako da lahko kot @BCIE_Org spremljajo Salvador pri izvajanju in regulaciji #Bitcoin kot zakonitega plačilnega sredstva.”

Ugledni bitcoinerji niso bili zadovoljni z zavrnitvijo Svetovne banke, vendar tudi niso bili posebej presenečeni.

Zagovornik Bitcoinov Anthony Pompliano je v odgovor na novica, da “Svetovna banka ni ugotovila, kako zaslužiti z Bitcoinom.”

Samson Mow, direktor organizacije za razvoj blokov verig Blockstream in ustvarjalec blockchain igre Infinite Fleet , je bila novica razdražena – in pozvala k zastaranju Svetovne banke.

Zlom: Svetovna banka ne more pomagati družbi EL SALVADOR, DA SVETOVNA BANKA OBSTAVI. pic.twitter.com/gLReCZXC4r

— Samson Mow (@Excellion) junij 17, 2021

Čeprav je zakon Bitcoin predsednika Nayiba Bukeleja sprožil veliko navdušenja pri zagovornikih Bitcoinov po svetu, je bil deležen tudi številnih kritik. Včeraj je ekonomist Steve Hanke dejal, da lahko Salvador, ki Bitcoin uporablja kot zakonito plačilno sredstvo, “popolnoma propade gospodarstvo”.

Mednarodni denarni sklad (IMF) prav tako ni navdušen nad El Salvadorjevim objemom Bitcoinov. Cointelegraph je poročal junija 11, da lahko ovira pogajanja z MDS glede posojila v višini 1 milijarde ameriških dolarjev za podporo gospodarstvu države.

Tiskovni predstavnik IMF Gerry Rice je opozoril, da sprejetje Bitcoina predstavlja številne finančne, pravne in makroekonomske pomisleke, ki zahtevajo “zelo natančno analizo”

30 tuji poslovni voditelji, ki jutri obiščejo Bitcoin Beach – da vidijo, kako lahko vlagajo v Salvador. Prav danes zjutraj sta nam dve podjetji povedali, da že imajo odvetnike, ki ustanavljajo svoje pravne subjekte. @nayibbukele je odprl vrata za zaposlitev #Bitcoin

– Bitcoin Beach (@Bitcoinbeach) junij 16, 1200

Sorodno: Latinskoameriško telekomunikacijsko podjetje sprejema kripto plačila prek BitPay

Toda nekatera podjetja hitijo na pomoč. Athena Bitcoin je navedla, da se bo hitro začela zagotavljati Bitcoin bankomate po Salvadorju. Na današnjem Twitterju je podjetje Bukeleja vprašalo, ali “1000 bankomati“ “je bilo dovolj, predsednik je v šali odgovoril” 1, 000? Kaj pa 1, 500? “

Včeraj je salvadorski minister za delo in socialno skrbstvo Rolando Castro zanikal trditve, da je ministrstvo začelo razpravljati o možnosti uporabe Bitcoina za izplačilo plač zaposlenim, in poudaril, da je “prezgodaj govoriti o plače. ”

Prejšnji članekSynFutures zbral 14 milijonov ameriških dolarjev za izvedene finančne instrumente DEX, ki podpirajo “vse s cenovnim pomikom”
Naslednji članekKiti “milijonarji” so v zadnjih 25 dneh požrli 90.000 Bitcoinov

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments