8.6 C
Ljubljana
Wednesday, October 5, 2022

Svetovna inflacija narašča: kako stabilni kovanci služijo za zaščito finančnih prihrankov

- Advertisement -

Gospodarstva v celotnem okolju se soočajo s številnimi izzivi, ki jih povzroča naraščajoča inflacija. Visoka inflacija razvrednoti nacionalne valute, kar po drugi strani dvigne oznako prebivališča, zlasti v primerih, ko zaslužki ostanejo nespremenjeni.

V ZDA so se oblasti agresivno odzvale na inflacijo. Država je junija dosegla 9,1-odstotno inflacijo, zaradi česar je Federal Reserve uvedla vrsto fiskalnih protiukrepov, namenjenih preprečitvi pregrevanja gospodarstva. Stopnje razvedrila za plezanje v gorah so se zagotovo spremenile v eno izmed njih.

Lebdeče obrestne mere Fed za razvedrilo navdušujejo zaradi upočasnjene porabe strank in komercialne rasti v državi.

Števec -inflacijska naprava je dodatno okrepila oznako ameriškega dolarja v nasprotju z raznolikimi valutami, ki izhajajo iz tesnih ocen dolarske likvidnosti. Ker 79. 5 % vseh svetovnih trgovanj poteka z uporabo dolarja, številne države resnično plačujejo največje plačilo za uvoz, da se odkupijo. za naraščajočo ceno dolarja, poslabšanje inflacije v teh državah uvoznicah.

Zato so volivci v nekaterih gospodarstvih v težavah, ki jih veseli, začeli pretvarjati svoj denar v bolj pristne tuje drobiže, da bi zaščitili svoj denar pred depreciacijo cen. , in veliko se jih obrača na stabilne kovance, da bi to dosegli.

Whitney Setiawan, strokovna analitika pri kriptovaluti Bitrue Change, je za Cointelegraph povedala: »Z ameriškim dolarjem, ki beleži strmo apreciacijo v nasprotju z raznolikimi fiatnimi vrednostmi valute, večina strank, ki poznajo kripto, uživa v varni zabavi s posedovanjem stabilnih kovancev.«

Setiawan je poleg tega napovedal, da se je sektor stabilnih kovancev spremenil v nedvomno, da bi motil spremembo nakazil v prihodnosti, ki izhaja iz mešanice prednosti, ki jih ponujajo stabilni kovanci.

»Z zabavo v sta blecoine poganjajo različne komponente, lahko napovedujem, da bo to predmet časa prej, kot bo ta razred sredstev močno znižal spremembo nakazil,« je priznala.

Ob tem zaključku Podjetja za nakazila, ki so navdušena nad iskanjem in veseljem, so v zadnjih mesecih izvedla stavke, da bi potrdila delež na trgu stabilnih kovancev. MoneyGram, za ponazoritev, ni več tako dolgo nazaj sodeloval s podjetjem Stellar, da bi v svoje omrežje vključil podjetja za nakazila stabilnih kovancev.

Kaj so stabilni kovanci?Stabilni kovanci je digitalna valuta, katere cena je korak za korakom vezana na sredstvo ali regulirana z algoritmom za zadržanje pristne cene.

Zavarovani stabilni kovanci so najbolj tradicionalni in so podprti z rezervami svojih osnovnih virov. Običajno njihova cena sledi ceni standardnih nacionalnih valut, ki ustrezajo ameriškemu dolarju, britanskemu funtu ali evru.

Ta razred stabilnih kovancev je na splošno cenjen pri kripto trgovcih, ki se želijo izogniti kripto trgu preobrati in stranke, ki iščejo zaščito svojega denarja v nasprotju z inflacijo.

Druge oblike stabilnih kovancev sestavljajo z blagom podprti, s kripto podprtimi in algoritmičnimi stabilnimi kovanci.

Zakaj so stabilni kovanci idealni kot naprave v nasprotju z inflacijoStablecoini so idealni kot naprave v nasprotju z inflacijo iz ogromnega izbora razlogov. Nedvomno je eden od njih njihova nespremenljiva in brezmejna narava.

Decentralizirana narava tehnologije veriženja blokov, na kateri delujejo stabilni kovanci, jim omogoča, da se vtikajo naprej in nazaj prek meja, kar bo v vsakem drugem primeru zaprto za šokantno -mejne finančne akcije.

Transakcije s stabilnimi kovanci so poleg tega hitre in cenovno izjemne v nasprotju s prenosi sredstev, izvedenimi s tehniko omrežij finančnih bank. Zaradi tega so primerni za ljudi, ki iščejo pošiljanje in pridobivanje denarja ter varovanje pred inflacijo.

Še ena moteča lastnost, v kateri so stabilni kovanci navdušeni, je njihova sposobnost, da poskrbijo za tiste, ki nimajo bančnega računa. Približno 2 milijardam nas na tem planetu danes manjka anekdota za preverjanje. Stabilni kovanci so navdušeni nad dokazano sposobnostjo prevlade v tej marginalizirani demografski skupini, tako da so nekomu z aplikacijo, ki lahko gosti digitalno denarnico, občuduje pametni telefon ali osebni računalnik, omogočili uporabo stabilnih kovancev.

V nekaterih državah v razvoju veliko ljudje nimajo bistvene dokumentacije, da bi ustvarili anekdoto o preverjanju, poleg tega pa so izključeni iz glavnih finančnih sistemov svoje države. Uporaba stabilnih kovancev tej skupnosti strank omogoča pošiljanje in pridobivanje denarja brez truda ter uporabo svojih denarnih virov za varovanje pred inflacijo, ko se pojavi potreba.

Brian Pasfield, glavni tehnološki direktor Fringe Finance — platforma za posojanje kriptovalut, ki imetnikom stabilnih kovancev predstavlja alternative za posojanje — je za Cointelegraph povedal:

»Banke so navdušene nad strogimi denarnimi politikami, ki na splošno zmanjšujejo sedanjost dolarja. Zaradi te konstrukcije so stabilni kovanci čudovita možnost za tiste, ki želijo vstopiti v ceno USD, saj so na splošno dostopni z minimalno vstopno oviro.« Poudaril je tudi, da so imele vlade končno vitalnost v smislu sprejemanja mainstream stabilnih kovancev.

“Verjetnost, da se (stabilni kovanci) spremenijo v ne več svež in posledično motilec leži v rokah vlad samih, ki bi morda morda tudi poskušale uveljaviti svoje verske rešitve ali cenzurirati obstoječe poti,« je priznal.

Medtem ko se vladam ni mudilo, da izvajajo zakonite politike glede stabilnih kovancev ali bi morda celo spodkopale notranje večino stabilnih kovancev z uvedbo digitalnih valut centralne banke, obstajajo različne države, ki so vse eden od mnogih najboljših načinov, s katerimi volivci uživajo v vprašanjih, ki jih vzamejo v svoje roke z uporabo. stabilnih kovancev za zaščito njihovih finančnih prihrankov.

VenezuelaVenezuela je izvedla inflacijsko plačilo v povprečju približno 3,711% od 1973. Bolivar je v zadnjih štirih desetletjih tako močno izgubil ceno, da so ga želeli spremeniti v veliko primerih. Za raven pogleda je moral narod v preteklosti izkoreniniti ničle iz svoje valute let za poenostavitev denarne lestvice.

Ker je Venezuelski bolivar je nestabilen in ima ceno, ki niha na določeni ravni dneva, zato je na splošno praksa, da trgovci navedejo trgovsko blago in stroške storitev v ameriških dolarjih. Možnosti, ki ne uživajo v dolarjih, se na splošno pričakujejo, da bodo plačale uporabo bolivarjev, vendar ob trenutni spremembi plačila glede na dolar.

To je potrjeno, da so lahko dolarski bankovci v nekaterih primerih malo in to vrzel zaenkrat zapolnjujejo stabilni kovanci. Z neto penetracijo, ki znaša okoli 30 % glede na 2020 statistiko, spletna cena podjetja, ki podpirajo uporabo stabilnega kovanca, so že v težavah v trgovini v državi.

Podjetja sestavljajo Reserve, startup, ki ga podpira Coinbase. Njegova aplikacija je zdaj v Venezueli na splošno cenjena za zaslužek in prodajo stabilnih kovancev.

Celo oblasti ZDA so se pridružile napadu na stabilne coine in je vedno večja oblika uporabe stabilnih kovancev družbe Circle USD Coin (USDC), ki se jim je treba izogniti neprijetnih institucij oblasti, ko podpirajo venezuelske volivce.

TurčijaV začetku tega meseca je letna inflacija v Turčiji dosegla 80%, pri čemer je turška lira padla približno 17% svoje cene v nasprotju z ameriškim dolarjem. ravni ta 365 dni. Leta je lira izgubila 30 % svoje cene v nasprotju z dolar. Njegov strm padec je sprožil povpraševanje po stabilnih kovancih, da bi se ob našem prenosu pomaknili navzgor, da bi ponudili zaščito njihovemu denarju v nasprotju z inflacijo.

Kot odgovor na zapise, pridobljene iz CryptoCompare, je turška lira 2d najvišji nakupno-prodajni par fiat-to-Tether (USDT) in zaenkrat predstavlja približno 17 % vseh zamenjav nacionalne valute. Tether je stabilni coin, denominiran v dolarjih, podprt s košarico raznolikih virov.

Lira je poleg tega 2d najbolj trgovan par stabilnih kovancev Binance USD (BUSD) in je častitljiva v približno 5,2 % poslov. Binance USD je v dolarjih denominiran stabilni coin iz pomembne spremembe kriptovalute Binance.

Naraščajoči ugled kriptovalut v državi se je v novi preteklosti končal z denarno pomočjo in zaskrbljenostjo ter oblastem naložil prepoved uporabe kriptovalut kot načina pridobivanja sredstev.

Na drugi strani je uporabnost kriptovalut kljub prepovedi daleč pretirana.

NigerijaNigerijci začenjajo za uporabo stabilnih kovancev za ublažitev učinkov naraščajoče inflacije.

V odgovor na najsodobnejše statistične podatke, ki jih je objavil nacionalni državni urad za statistiko (NBS), je inflacijsko plačilo v državi doseglo 21.30 % v juliju — a 17-711 dni čezmerno.

Kot odgovor na legendo NBS se je oznaka potrebščin, enakovrednih hrani, prevozu, gorivu in obleki, zaradi tega močno povečala.

Izziv je bil uveden zaradi lokalnih vremenskih sprememb, industrijskih popotresnih sunkov, ki jih je povzročil co ronavirus in naraščajoča negotovost. Še dodatno ga je zaostrila ruska invazija na Ukrajino, ki je prekinila ključne uvozne ponudbe iz obeh držav. Nigerija letno uvozi ključne surovine v vrednosti več kot 2 milijard dolarjev iz vsake Rusije in Ukrajine.

Zaskrbljenost zaradi inflacije mnoge Nigerijce prisili, da začnejo uporabljati stabilne kovance, da bi preprečili razvrednotenje svojih finančnih prihrankov. Kot odziv na podatke o evidencah, pridobljene iz Google Developments, se Nigerija uvršča visoko med državami s precejšnjo zabavo s stabilnimi kovanci. Statistika iskanja pripisuje, da ima država najvišjo razvedrilo pri iskanju stabilnih coinov Tether na tem planetu.

USDT je ​​trenutno najbolj trgovan stabilni coin.

ArgentinaArgentinci se vse pogosteje obračajo na stabilne kovance v ameriških dolarjih, da bi zaščitili svoj denar pred pretirano inflacijo. Pričakuje se, da bo državno inflacijsko plačilo doseglo 79 % do vrha 200 dni.

Zadnje dispozicije, ki navdušujejo poudarjeno povpraševanje po stabilnih kovancih, so sestavljene iz julijskega stabilnega kovanca, ki si prizadeva za norost, ki se je spremenila v uvedeno z odstopom ministra za gospodarstvo Martína Guzmána.

Prevladujoče kripto borze, ki služijo argentinskim volivcem, so po objavi zabeležile skokovit porast bruto prodaje stabilnega kovanca, pri čemer so nakupi poskočili 200%.

Novica je dodatno pospešila padec argentinskega pesa za približno 14%.

Dandanes argentinski trgovci navajajo stroške v dolarjih za predmete s previsokimi cenami, ki izhajajo iz pretirane nestanovitnosti, ki je povzročila težave nacionalne valute. Argentinski peso je izgubil več kot 30 % svoje cene na to raven njegove 365 dni.

Prevladujoče omejitve nakupa in prodaje v ameriških dolarjih so poleg tega pomagale povečati povpraševanje po stabilnih kovancih.

Zapore za stabilni kovanciVeliko je ovir, ki preprečujejo pogosto uporabo stabilnih kovancev kot zaščite pred inflacijo. Nedvomno je ena od njih spreminjajoča se regulativna pokrajina, ki grozi, da bo blokirala njihovo uporabo v nekaterih jurisdikcijah. Evropska unija, za ponazoritev, poziva k prepovedi uporabe stabilnih kovancev, vezanih na dolar, v vrstnem redu v prihodnosti. Takšni embargi so nagnjeni k omejevanju uporabe stabilnih kovancev kot varovanja pred inflacijo.

Poleg tega večina držav nima jasnih politik, ki bi želele legitimizirati spremembo kriptovalut. Sedaj bi sektor stabilnih coinov začel izvajati intenzivne smernice za boj proti pranju denarja, davčnemu kritju in preprečevanju goljufij, da bi resnično vključil mainstream, vendar pa številne države tega niso pripravljene vključiti zaradi velike zapletenosti takšnih procesov.

Zaradi tega so nekatere države, kot so Kitajska, Alžirija in Egipt, popolnoma prepovedale nakup in prodajo kriptovalut.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -