29.7 C
Ljubljana
Thursday, June 17, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Svetovni gospodarski forum je izdal politična orodja za predpise DeFi

Svetovni gospodarski forum je izdal politična orodja za predpise DeFi

Zbirka orodij WEF za decentralizirano financiranje želi spodbujati pravične, učinkovite in izvršljive predpise za nastajajoči trg digitalnih sredstev.

2487 Skupno ogledov

5 Skupaj delnice

World Economic Forum releases policy toolkit for DeFi regulations

Ker je urejeno decentralizirano financiranje (reg-DeFi) postalo tema razprav znotraj in zunaj kripto prostora, je Svetovni ekonomski forum (WEF) objavil nabor političnih orodij za DeFi.

V sporočilu, objavljenem v torek, je namenjen uporabnim navodilom za regulatorje in vladne oblikovalce politik v zvezi s predpisi DeFi.

WEF naj bi sodeloval pri projektu Blockchain and Digital Asset na šoli Wharton na Univerzi v Pennsylvaniji. Podjetniki DeFi, pravni strokovnjaki in finančni regulatorji so pri razvoju orodja sodelovali tudi z WEF.

Finančni regulatorji, ki sodelujejo pri razvoju političnega okvira, vključujejo predstavnike agencij v Združenih državah Amerike in ljudi, ki sodelujejo pri oblikovanju evropskih načrtov o predpisih o trgih s kriptoaktivami (MiCA).

V okviru napovedi je WEF izjavil, da njegov komplet orodij ponuja temeljno podlago za preučitev kritičnih dejavnikov v zvezi s predpisi DeFi. Z nacionalnimi in medvladnimi organi, ki si prizadevajo za oblikovanje in izvrševanje predpisov o DeFi, nekatere zainteresirane strani trdijo, da bi lahko manjši start-upi v nastajajoči industriji postali brez pravic.

Delo Evropske komisije na področju uredb MiCA zainteresiranih strani v industriji vzbudil pomembne pomisleke. Že marca je Mednarodno združenje za zaupanja vredne blokchain aplikacije (INATBA) trdilo, da bi nekatere določbe predlaganih predpisov kripto zagon postavile v slabši položaj v primerjavi s starejšimi finančnimi operaterji.

Sheila Warren, namestnica vodje WEF-ovega Centra za četrto industrijsko revolucijo, vsebuje takšne pomisleke v priročniku. “To je nekaj, o čemer porabimo veliko časa, tako da bi podprli nova podjetja, ki spodbujajo inovacije, pa tudi glede tega, kaj to pomeni v smislu dostopa,” je Warren dejal za Cointelegraph in dodal:

“Del obljube družbe DeFi je bolj demokratizirana pot do sodelovanja s finančnimi storitvami, bodisi posojanjem, zavarovanjem ali drugimi. Stroški skladnosti lahko v nekaterih primerih pomenijo, da se določenim udeležencem odsvetuje vstop na trg, kar zavira inovacije in ponavlja obstoječe razlike v moči v trenutnem sistemu. “

Warren se je dotaknil tudi potrebe po uravnoteženju vprašanj decentralizacije in zasebnosti s predpisi, namenjenimi boju proti nezakonitim dejavnostim, kot je pranje denarja. Po Warrenu ureditev ne bi smela biti končni cilj, temveč sprejetje spodbudnega mehanizma in mehanizma nagrajevanja, ki je skupen v soglasju decentraliziranih mrež za boj proti dejavnostim slabih akterjev.

Kot že po besedah ​​soustanovitelja MakerDAO Runea Christensena je potrebna jasnost predpisov, da lahko DeFi komunicira s stvarnimi sredstvi. Ti predpisi bodo verjetno zajemali vprašanja zaščite vlagateljev in boja proti pranju denarja.

Za Warrena prizadevanja za zaščito potrošnikov, obdavčitev in boj proti pranju denarja ne bi smela ogrožati decentralizacije in navajati:

“Strastno se mi zdi, da je decentralizacija ključnega pomena za ekosistem DeFi – najbolj vznemirljive priložnosti v ekosistemu DeFi so povezane z ta vidik, zlasti ko gre za upravljanje. «

V času pisanja so bili podatki iz DappRadar prikazuje prilagojeno skupno vrednost, zaklenjeno na trgu DeFi, na več kot $ 67 milijard. Ko je nišni tržni prostor v omrežju Ethereum, DeFi nagaja drugim verigam, vključno z Binance Smart Chain.

Prejšnji članekZlato podprti digitalni žetoni bodo na turškem trgu nastopili po novem partnerstvu
Naslednji članekAzijski upravitelji hedge skladov dajejo prednost rasti kot Bitcoin: raziskava Goldman Sachs

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments