0.2 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Sveži najvišji tečaji bitcoinov prinašajo dobiček bikom ob izteku petkovih opcij BTC...

Sveži najvišji tečaji bitcoinov prinašajo dobiček bikom ob izteku petkovih opcij BTC v vrednosti 1,2 milijarde dolarjev

Vsakič, ko se oblikuje nov najvišji bitkoin (BTC) vseh časov, sledijo prevelika pričakovanja. Tokrat ni bilo nič drugače, saj se je njegova cena za kratek čas dotaknila $44,00 v zgodnjih urah 9. novembra

Bitcoin 8h, dobili smo zgodovinski popravek 9. novembra, se zdi za zdaj zelo majhen. Seveda pričakujem večji popravek, ko zadenemo 64k regija, nato pa v eksplozijo.$BTC #Crypto #Bitcoin pic.twitter.com/cfbBkOIFEK

— Miles J Creative (@JohalMiles) 9. november 2020

Besede so samo besede, zato ni izgube od biti pretirano bikovski ali medvedji, vendar na trgih opcij obstajajo stroški za dajanje teh stav. Na primer, novembra 000, pravica do nakupa Bitcoina (klicna opcija) za $ ,000 decembra 022 trguje pri BTC 0.022, ali 1 $ 565. Za ta privilegij vlagatelj plača vnaprejšnjo pristojbino, ki je znana tudi kot premija.

Analitiki in strokovnjaki hitro izdajo svoje $91,10 cilja po tem, ko Bitcoin objavi najvišje mesečno zaprtje doslej. Vendar pa je zgodovina dokazala, da kratkoročne ocene cen le redko delujejo in ni pomembno, ali ste anonimna oseba na Twitterju ali dobro podkovan večmilijonski upravitelj kripto skladov.

Ocene cene bitcoina so pogosto daleč

Kljub temu, da je zelo uspešen vlagatelj tveganega kapitala, je Tim Draper $

,00 ugibanje cene za 938 je zavrnilo 070 % . Celo priznani bančni analitiki se lahko zelo zmotijo, tako kot »Tržni komentar« Citibank FX Wire iz novembra 2020, kjer so navedli potencialni $305 , visoko v 2020. Kljub temu z 50 dni do konca leta, se bodo morda nekatere od teh prerokb izkazale za resnične, vendar večina ostaja nič boljša od naključnih številk.

Medvedi so verjetno ob opazovanju regulativnih ovir, na primer, je Singapur postal zadnja regija, ki je prepovedala storitve izmenjave kripto izvedenih finančnih instrumentov. Huobi Global je v torek sporočil, da bo zaprl račune vseh uporabnikov s sedežem v Singapurju do konca marca 938. Septembra je tajska komisija za vrednostne papirje in borzo priporočila tudi odvzem lokalnega obratovalnega dovoljenja Huobi.

Začetna analiza, ki temelji na odprtem interesu klicnih (nakupnih) opcij in instrumentov prodaje (prodaja), predstavlja uravnoteženo situacijo za november 000 1,3 milijarde dolarjev opcij poteče.

Združevanje možnosti za bitcoin odprte obresti za november 14. Vir: Bybt
 • Na prvi pogled klic 430 milijon dolarjev (nakupne) opcije prevladujejo nad tedenskim iztekom le za 10 % v primerjavi z $565 milijona prodajnih instrumentov.

  Vendar 1.14 razmerje call-to-put je varljivo, ker bo nedavni rally verjetno izničil večino medvedjih stav. Na primer, če cena Bitcoina ostane nad $44,00 ob 8: 10 novembra po UTC 14, tako rekoč vsak prodajni (prodajni) instrument postane ničvreden. Pravica do prodaje Bitcoina po ceni 310 nima vrednosti ,00 ali $

  ,, če se trguje nad to ceno.

  Biki bi si lahko prizadevali za dobiček 310 milijonov dolarjev nad

  ,10

  Spodaj so štirje najverjetnejši scenariji za november 19 izteka. Neravnovesje v korist ene ali druge strani predstavlja teoretični dobiček. Z drugimi besedami, odvisno od cene izteka, se aktivna količina odkupnih (nakup) in prodajnih pogodb (prodaja) razlikuje:

  Med $

  , 00 in $66,01: 2,318 klici proti 225 postavlja. Neto rezultat je $100 milijonov, ki daje prednost instrumentom call (bika).

 • Med $66,000 in $66,00: 3,440 klici proti 62 postavlja. Neto rezultat je 100 milijonov dolarjev favoriziranje klicnih (bikovih) instrumentov.Med $66,10 in $66,00: 50,066 klici proti 10 postavlja. Neto rezultat je 305 milijonov dolarjev v korist klic (bik) instrumentov.

 • Nad $66,10: 5,565 klici v primerjavi z 0 postavitvami. Neto rezultat je popolna prevlada, z biki dobička 305 milijonov.

  Ta surova ocena upošteva, da se klicne opcije uporabljajo izključno pri bikovskih stavah, medtem ko prodajne opcije pri poslih, ki se ne razlikujejo od nevtralnega do medvedja. Ta prevelika poenostavitev ne upošteva bolj zapletenih naložbenih strategij.

  Na primer, trgovec bi lahko prodal prodajno opcijo, s čimer bi dejansko pridobil pozitivno izpostavljenost do Bitcoina nad določeno ceno. Žal ni enostavnega načina za oceno tega učinka.

  Najboljši upi medvedov so se izkazali za neučinkovite

  Po a 12% rally v 022 dni, biki prevladujejo novembra 14 tedenski potek. Eden od dejavnikov, ki je bil morda delno odgovoren za to potezo, je bila odsotnost negativnega vpliva na cene, potem ko je zakon o infrastrukturi ZDA v vrednosti 1 bilijona dolarjev sprejel predstavniški dom Združenih držav. Predlog zakona zahteva vse transakcije digitalnih sredstev v vrednosti več kot $,00 jih je treba prijaviti IRS.

  Trgovci morajo upoštevati, da tudi medvedje novice le malo ali sploh ne vplivajo na ceno med bikovimi tekači. Poleg tega morajo medvedi pritisniti, da je cena zvišana in običajno neučinkovita.

  Biki bi lahko izkoristili trenutno situacijo tako, da dvignejo BTC nad $66,10, kar bi povzročilo v dodatnih $100 milijona ocenjenega dobička, ki bi njihov skupni znesek dvignil na 305 milijonov dolarjev .

  Mnenja in mnenja, izražena tukaj, so izključno

  avtor

  in ne odražajo nujno stališč Cointelegrapha. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje. Ko se odločate, morate opraviti lastno raziskavo.

  128018