25.8 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Švicarske in francoske centralne banke bodo preizkusile veleprodajne poravnave CBDC z BIS...

Švicarske in francoske centralne banke bodo preizkusile veleprodajne poravnave CBDC z BIS in zasebnim sektorjem

Swiss, French Central Banks to Trial CBDC Settlements With BIS and Private Sector

Centralne banke Švice in Francija se pridružuje Banki za mednarodne poravnave za preizkušanje veleprodajnih digitalnih valut centralne banke pri čezmejnih transakcijah. Poskus bo izveden s pomočjo konzorcija iz zasebnega sektorja, ki ga vodi Accenture.

Evropske centralne banke za sodelovanje pri projektu CBDC

Švicarska nacionalna banka (SNB), Banque de France in Središče za inovacije Banke za mednarodne poravnave (BIS) so ta teden napovedale, da bodo sodelovale na poskusih, ki raziskujejo uporabo digitalnih valut centralne banke na debelo (CBDC) za čezmejna naselja. Preizkuse bo podpiral konzorcij zasebnega sektorja pod vodstvom Accenture, ki vključuje tudi Credit Suisse, Natixis, R3, SIX Digital Exchange in UBS.

# BISInnovationHub @banquedefrance in švicarska nacionalna banka lansirata #ProjectJura – skupni eksperiment na debelo #CBDC @SNB_BNS_en https://t.co/vtbMCSJA6i pic.twitter com / lV7mKI7R0S

– Banka za mednarodne poravnave (@BIS_org) junij 10, 720

Projekt je bil poimenovan “Jura”, po gorskem masivu, ki razmejuje dolg odsek Francozov. -Švicarska meja. Poskus se bo osredotočil na čezmejne poravnave, ki jih poganjata dva veleprodajna CBDC-ja in francoski digitalni finančni instrument na platformi s tehnologijo porazdeljene glavne knjige (DLT), je v sporočilu za javnost objavljeno v četrtek.

Testiranje bo “vključevalo izmenjavo finančnega instrumenta z veleprodajnim CBDC-jem prek mehanizma poravnave dobave proti plačilu (DvP) in menjavo veleprodajnega CBDC-ja z CBDC na debelo s švicarskim frankom s poravnavo plačila proti plačilu mehanizem. ” Transakcije bodo poravnane med bankami s sedežem v Franciji in Švici, je pojasnila SNB in ​​poudarila:

Za centralne banke je bistvenega pomena ostati na tekočem s tehnološkim razvojem.

Projekt Jura za preizkušanje učinkovitosti veleprodajnih CBDC pri čezmejni poravnavi

Več deset centralnih bank po vsem svetu dela na projektih izdati CBDC, vključno s Kitajsko, Rusijo, ZDA in evroobmočjem. Ljudska banka Kitajske ima verjetno najnaprednejši projekt, saj že potekajo številna domača preizkušanja in načrt za testiranje digitalnega juana (e-CNY) pri čezmejnih transakcijah s Hongkongom. Francoska banka je lani začela izvajati veleprodajni program CBDC. Njegova namestnica guvernerja Sylvie Goulard je pred kratkim komentirala:

Eurosistem se ukvarja z inovacijami in svoja dejanja prilagaja močnemu trendu digitalizacija plačil. Banque de France je prepričan o potencialnih koristih digitalne valute centralne banke na debelo.

Centralne bančne institucije so ugotovile, da Jura je raziskovalne narave in ga ne bi smeli razlagati kot namen izdajati CBDC na debelo. V tej fazi je cilj projekta predvsem raziskati učinkovitost veleprodajnih digitalnih valut centralne banke za čezmejno poravnavo.

Po besedah ​​Benoîta Cœuréja, vodje BIS Innovation Hub, poskus bo prispeval k napredku prednostne naloge G 20 do izboljšati čezmejna plačila z raziskovanjem, kako bi lahko CBDC na debelo povečali hitrost, učinkovitost in preglednost v takšnih scenarijih.

“Z veseljem se pridružimo temu projektu, ki dopolnjuje druge poskuse CBDC delamo, «je dodal uradnik.

Kaj menite o projektu CBDC na debelo Jura? Delite svoje misli o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

Financial Giant State Street Launches Digital Finance Division - Unit’s Focus Aimed at Crypto and Defi

Funding Roundup: Innovative Projects Attract Bigger Sums from Global VCs and Angel Investors

Oznake v tej zgodbi

Francoska banka, Banka za mednarodne poravnave, BIS, BIS Innovation Hub, CBDC, CBDC, centralne banke, čezmejne digitalne valute, Eurosistem, Evroobmočje, eksperiment, središče za inovacije, Jura., Plačila, projekt, švicarska nacionalna banka, testi, transakcije, prenosi, preizkusi, trgovina na debelo

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Comm ons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments