-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Synapse Bridge preprečuje vdor 8 milijonov USD

Synapse Bridge preprečuje vdor 8 milijonov USD

Omrežni validatorji so lahko odkrili nenavadno dejavnost v metapoolih AMM platforme in preprečili goljufivo transakcijo.

613

Skupni ogledi

00

Skupaj deleži

Synapse Bridge prevents $8M USD hack Synapse Bridge prevents $8M USD hack Synapse Bridge prevents $8M USD hack Synapse Bridge prevents $8M USD hack

Protokoli navzkrižnih verig se še naprej soočajo z izzivi, pri čemer je Synapse Bridge tesno preprečil večmilijonski izkoriščanje.

7. novembra je Synapse Bridge na Discordu objavil, da je preprečil hekerja od črpanja približno 8 milijonov USD iz Avalanche Neutral Dollar (nUSD) Metapool.

Heker je poskušal izkoristiti ranljivost z uporabo mostu za prenos sredstev iz Polygona (MATIC) v Avalanche (AVAX). Synapse je navzkrižni verižni most, zasnovan za olajšanje zamenjav in prenosov med vrsto protokolov nivoja 1 in 2. plasti z uporabo avtomatiziranega tržnika (AMM).

Synapse Bridge izjavil: »V preteklih urah smo naleteli na in odkrili napako v pogodbi v načinu, kako pogodbe AMM Metapool obravnavajo virtualne izračune cen glede na virtualno ceno osnovnega bazena.

Takoj, ko so potrjevalci Synapse izvedeli za nenavadno dejavnost AMM, je protokol začasno ustavil podporo za vse verige in izključil povezavo. Z izklopom omrežja so se validatorji lahko skupaj odločili, da bodo transakcijo razveljavili, preden so jo lahko potrdili. Na ta način sredstva na koncu ne bodo kovana na naslov napadalcev v ciljni verigi.

»Potrjevalniki bodo namesto tega skovali nUSD nazaj na prizadete plošče Avalanche. Vse plošče Avalanche nUSD bodo izdelane v celoti, brez izgubljenih sredstev,« je dejal Synapse Bridge. Sredstva iz zavrnjene transakcije bodo uporabljena za povračilo prizadetim ponudnikom likvidnosti po končani popolni reviziji izkoriščanja.

Synapse Bridge je zdaj uvedel nove bazene nUSD, ki so standardni bazen za zamenjavo hlevov štirih sredstev in ne metapool.