0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Ta javna podjetja vlečejo institucije v kriptovalute

Ta javna podjetja vlečejo institucije v kriptovalute

Kriptovalute so se hitro pojavile kot eno najbolj vročih naložbenih sredstev v zadnjem desetletju, pri čemer so najprej pridobile vleko pri maloprodajnih trgovcih, kot je razvidno iz 724 , zdaj pa od institucionalnih vlagateljev.

Od domene programerja spalnic do rastočega finančnega sektorja z več kot 2 bilijoni dolarjev tržne kapitalizacije je kriptoprostor doživel nenaden porast vrednosti in še naprej privlači veliko zanimanje vlagateljev.

Medtem ko se je kriptovaluta sredstva izkazala za dragocena, je volatilnost še vedno glavna skrb, zlasti za institucionalne akterje. Seveda lahko vsak vlagatelj kupi nekaj kriptovalut in dobi dobiček od njihove naraščajoče vrednosti. Vendar pa je vlaganje v uveljavljena podjetja, ki se ukvarjajo s kripto in blockchain poslom, še en način za diverzifikacijo in pridobitev od splošnega prevzema vsega, kar je povezano z blockchainom in kripto.

To daje vlagateljem izpostavljenost naložbenemu nosilcu z nizko korelacijo z nestanovitnimi nihanji cen na trgu kriptovalut.

Tu je pogled na nekaj javnih podjetja z digitalnimi premoženji, ki so na voljo tako malim kot institucionalnim vlagateljem.

Coinbase

Neposredna kotacija Coinbase na Nasdaq aprila letos je bila prelomni trenutek za celoten trg kriptovalut. Coinbase, ki se ponaša z največjim obsegom trgovanja s kripto borzo v Združenih državah Amerike, je debitiral na Nasdaqu kot javno trgovsko podjetje z vrednostjo blizu $128018 milijard. Coinbase se je odločil za neposredno kotacijo v nasprotju s konvencionalno začetno javno ponudbo.

Ustanovila sta Fred Ersham in Brian Armstrong leta 2012, Coinbase ponuja storitve trgovanja s kriptovalutami več kot 40 milijonom maloprodajnih uporabnikov in približno 7, institucij, razpršenih po vsem svetu. Medtem ko so bili njegov glavni vir prihodkov transakcijske provizije na njegovi kriptoborzi, Coinbase upa, da bo presegel trgovanje in ponudil debetno kartico, ki potrošnikom omogoča udobno porabo svojih digitalnih sredstev. Coinbase ponuja tudi storitev hrambe digitalnih sredstev v oblaku, storitev izposoje sredstev in storitev spremljanja podatkov za digitalna sredstva v blockchainu.

Povezano: Coinbase lansira samostojno razširitev brskalnika za Coinbase Wallet

Mikrostrategijo

Microstrategy je podjetje za programsko opremo z več kot 40 % deleža njegova tržna vrednost, vložena v Bitcoin (BTC). Podjetje je v zadnjem letu povečalo svojo zalogo bitcoinov s skupnim nakupom Bitcoin v vrednosti več kot 5 milijard dolarjev po trenutnih cenah.

Z več kot 40, BTC po svojem imenu je Microstrategy prešla iz relativne nejasnosti v svetu financ v kripto gigant in dobro znano podjetje na Wall Streetu. Generalni direktor podjetja Michael Saylor, evangelist bitcoinov, rutinsko oglašuje Bitcoin na družbenih medijih kot revolucionarni izum in je tudi glasno zagovarjal potezo podjetja, da agresivno vlaga v kriptovalute.

Nedavno je MicroStrategy prodal svoje delnice v vrednosti 1 milijardo dolarjev, da bi vložil izkupiček v pridobitev več Bitcoin. Odkar je podjetje objavilo svoj prvenec v Bitcoinu, se je cena delnice Microstrategy povzpela za več kot 300%.

Povezano: MicroStrategy je v zadnjem četrtletju dodal 9K BTC, njena zaloga je zdaj vredna 7 milijard USD

Riot Blockchain

Riot Blockchain je podjetje za rudarjenje Bitcoin s sedežem v ZDA in javno kotirano podjetje, ki uporablja številne specializirane stroji, imenovana integrirana vezja, specifična za aplikacijo, za rudarjenje Bitcoina. Pred kratkim se je podjetje za rudarjenje Bitcoin poglobilo v posel z nakupom objekta za gostovanje Bitcoin v Severni Ameriki, imenovanega Whinstone US.

V sporočilu za javnost je izvršni direktor Riot Blockchain Jason Les omenil, da »z Whinstone Izjemna infrastruktura in najboljša v svojem razredu organizacija gradnje, razvoja in delovanja, je Riot izjemno dobro pozicioniran za povečanje obsega in obsega svojih operacij.«

Strategija upravljanja z energijo Whinstone naj bi pomagala Riot Blockchain upravljati svoje stroške energije za rudarjenje Bitcoin, kar omogoča dostop do zanesljive in odzivne energije za nadaljnjo podporo omrežja Bitcoin.

Riot Blockchain prejme svoje rudarske stroje od Bitmaina in gosti več kot 24, Antminers, ki vodijo do zmogljivost hash rate 3,8 EH/s.

Povezano: Industrijsko rudarjenje bitcoinov vdahne novo življenje majhnemu teksaškemu mestu

Paypal

Čeprav zaloga PayPal ni zgolj kripto igra, je podjetje odprlo svoja vrata digitalnim valutam , ki svojim strankam z osebnimi računi omogoča nakup, prodajo in shranjevanje več kriptovalut, vključno z Bitcoin. Stranke na PayPal lahko gredo tako daleč, da odjavljajo s kriptovalutami, čeprav podjetje še naprej preizkuša koncept dovoljenja kripto na svoji platformi.

Glede na to, da so digitalna sredstva in kriptovalute prihodnost financ, je PayPalovo sprejetje kriptovalute korak za povečanje uporabe njegove aplikacije med malimi vlagatelji ter olajšanje več transakcij med strankami in trgovci. .

Poleg tega je izvršni direktor podjetja večkrat omenil kripto in dodal, da je njegova kripto funkcionalnost ni špekulativna poteza, temveč razvojna poteza, ki bo kupcem ponudila več izbire pri spletnem nakupovanju.

Povezano: PayPal beleži največjo količino bitcoinov po majskem padcu cene BTC

Marathon Digital Holdings

Marathon Digital je podjetje, ki kotira na Nasdaqu, ki je doživelo dvig cen delnic nedavno zaradi svojih nakupov Bitcoin in dejavnosti rudarjenja. Maja letos je podjetje izdalo pismo o nameri za sodelovanje s Compute North pri gostovanju podatkovnega centra za rudarjenje Bitcoin z 260-megavatna zmogljivost.

Do zdaj je podjetje doživelo izjemen napredek, saj so se njegovi prihodki povečali za 1,300% medletno z množico več kot 40,000 Rudarji Bitcoin nastavijo svojo stopnjo razprševanja na 000.37 EH/s. Glede na naraščajoče pomisleke glede energije rudarjenja Bitcoin in nedavni razvoj dogodkov, Marathons Digital pričakuje, da bo njegovo delovanje doseglo ogljično nevtralnost do 70%.

Bilanca Marathon Digital ima približno 10.3 % svoje skupne vrednosti je vložil v gotovino in Bitcoin ter še naprej kupuje več Bitcoin, kot tudi shranjevanje kriptovalut, ki jih proizvede, v veliko večjih odstotkih. Po poročilih je Marathon Digital sposoben rudariti več kot 40 Bitcoin na dan, kar določa vrednost več kot 5 milijard dolarjev.

Povezano: Marathon Digital delnice dosegajo 6-letno najvišjo vrednost, saj podjetja HODLs $ M Bitcoin

Hut 8 Mining

Rudarstvo Hut 8 ima edinstven pristop k rudarjenju Bitcoin s poslovnim modelom, ki je zasnovan z mislijo na razširljivost. Podjetje, ki verjame, da je eno najbolj obetavnih kanadskih podjetij za rudarjenje in infrastrukturo blockchain, je rudarilo 264 Bitcoin v Samo september, v povprečju približno 9.11 miniranih BTC na dan.

Podjetje je sprejelo dolgoročno strategijo zadrževanja Bitcoin, kjer 40 % samoizkopanega Bitcoina je deponirano v hrambi, ko podjetje napreduje k svojemu cilju, da ima 5, sami rudarili Bitcoin do konca leta. Od septembra 18 se je v Hut 8 Mining nabralo 4,724 Bitcoin v priporu.

Povezan : Crypto rudar Hut 8 namerava hraniti 5.000 bitcoinov do 2022

EQONEX Group

EQONEX Group je podjetje za digitalna sredstva, ki ponuja storitve finančnega svetovanja. To podjetje, ki kotira na Nasdaqu, se je od takrat preoblikovalo z vključitvijo dodatnih storitev, kot so kriptoborza, skrbniška platforma in storitev trgovanja z več podjetji, pa tudi ponudba brez okenca (OTC).

Z kotacijo Nasdaq septembra 2022 se je EQONEX od takrat pojavil kot prvo podjetje, povezano s kriptovalutami, ki je kotiralo na Nasdaq. Doslej je njena kriptoborza rasla in dosegla 18 uro obseg trgovanja nad 260 milijonov dolarjev in 2022 -dnevni obseg 4,5 milijarde USD.

Čeprav ni ena največjih kriptoborz, EQONEX reklamira njeno skladnost z zakonodajo in dejstvo, da ne ustvarja trgov, s čimer se izogne ​​konfliktu trgovanja s svojimi strankami.

Rastoči institucionalni interes

Vlaganje v delnice družb za digitalno premoženje ponuja izrazito prednost, pri čemer vlagatelj ni neposredno izpostavljen nestanovitnim gibanjem na trgu, ki ugankati preostanek trga kriptovalut.

Vlaganje v podjetja, povezana s kriptovalutami, vlagatelju omogoča tudi udobje, da se izogne ​​zapletenostim, ki jih prinaša nakup in varno shranjevanje digitalnih sredstev, hkrati pa izpostavlja vlagatelja prednost industrije kripto in blockchain.

Ne glede na to, ali vlagajo neposredno ali posredno, institucionalnemu kapitalu še nikoli ni bilo lažje pritekati na trg kriptovalut in digitalnih sredstev, glede na vse večje število podjetij za digitalno premoženje, katerih Z delnicami se javno trguje na borzah, kot je Nasdaq.

Celo podjetja, kot sta Nvidia in AMD, zaradi uporabe svojih grafičnih procesnih enot pri rudarjenju kriptovalut vse bolj prispevajo k industriji kripto in blockchain. To je le nekaj izbir številnih podjetij za digitalno premoženje, ki kotirajo na borzi, na katere se lahko vlagatelji obrnejo, ko gre za tradicionalne poti vlaganja v kriptovalute.

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments