19.6 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Tajska SEC in regulator Kajmanskih otokov ukrepata v zvezi s sistemom Binance

Tajska SEC in regulator Kajmanskih otokov ukrepata v zvezi s sistemom Binance

Binance, vodilna borza kriptovalut po obsegu trgovine, se še naprej sooča s pregledom regulatorjev glede zakonitosti poslovanja v nekaterih državah.

Tajska komisija za vrednostne papirje in borzo (SEC) in Kajmanski otoki Monetary Authority (CIMA) je zadnji finančni regulator, ki je napovedal regulativno zatiranje Binancea.

Tajska SEC je v petek sporočila, da je agencija zoper Binance vložila kazensko ovadbo, sprožila kazenski postopek in preiskavo za domnevno upravlja podjetje z digitalnimi sredstvi brez licence. Organ je dejal, da je Binance prek svojega spletnega mesta zagotavljal storitve kripto trgovanja, tako da je “ujemal naročila ali poskrbel za nasprotne stranke ali zagotovil sistem ali olajšal sklenitev sporazuma.”

“Binance je s tem pozval tajsko javnost in vlagatelje, naj uporabljajo njene storitve, bodisi na svojem spletnem mestu bodisi na Facebook strani: Binance Thai Community, «je opozoril SEC. Regulator je omenil, da je že aprila izdal opozorilno pismo podjetju Binance, v katerem je zahteval, da borza predloži pisni odgovor, vendar kripto borza v določenem roku ni predložila odgovora.

„Samo ponudniki, ki so po zakonu pridobili ustrezne licence za opravljanje storitev, povezanih s trgovanjem z digitalnimi sredstvi, menjavo, depozitarjem, prenosom, umikom ali kakršnimi koli transakcijami, povezanimi z digitalnimi sredstvi. Kršitelji bodo morda kaznovani po zakonu, “je opozorila agencija.

Tajska napoved SEC prihaja le dan po tem, ko je Caymanova CIMA v četrtek uradno sporočila, da so podjetja, kot so Binance, Binance Group in Binance Holdings,” ni registriran, licenciran, reguliran ali kako drugače pooblaščen “za upravljanje kripto izmenjave” s Kajmanskih otokov ali znotraj njih. ” Regulator je poudaril, da noben od navedenih subjektov ni predmet nobenega regulativnega nadzora.

CIMA je ugotovila, da bo regulator preiskal tudi katero koli drugo družbo, povezano z Binanceom, ki opravlja kakršne koli dejavnosti, ki delujejo v ali iz Kajmanski otoki.

Nadzorni organ je dodal, da katero koli kripto povezano podjetje, ustanovljeno v skladu z Zakonom o podjetjih Kajmanskih otokov, 2020 ali drugače s sedežem v Kajmanske otoke mora registrirati državni zakon o ponudnikih storitev premoženja ali kateri koli obstoječi regulirani subjekt, ki mu je organ odobril opustitev v skladu z zakonom.

Tiskovni predstavnik družbe Binance je za Cointelegraph povedal, da ima “Vedno decentralizirano.” Predstavnik je zanikal poročila o kripto operacijah Binancea na Kajmanskih otokih in dodal:

“Vendar imamo subjekte, registrirane po zakonodaji Kajmanskih otokov, ki opravljajo dejavnosti, ki jih zakon dovoljuje in niso povezane z dejavnostmi trgovanja s kripto izmenjavo. “

Povezano: Binance se loti skladnosti s pravilom potovanja po več prepovedih

Binance se kot glavna svetovna borza trudi najti pravo jurisdikcijo za poslovanje s kriptovalutami. Podjetje Binance, ustanovljeno na Kitajskem, preden je država uveljavila prepoved kripto trgovanja v 2017, se je preselilo v tujino, februarja pa naj bi imelo sedež na Kajmanskih otokih in Sejšelih 2020.

Binance je znan po tem, da ima več subjektov po vsem svetu in naj bi imel prej sedež na Malti. Lani februarja je malteška agencija za finančne storitve trdila, da družbi Binance nikoli ni odobrila delovanja v tej državi.

Najnovejše novice prihajajo ob ponovnem zatiranju dejavnosti družbe Binance po vsem svetu z vladami, kot je Združeno kraljestvo , Japonska, Kanada in ZDA pozorno spremljajo delovanje borze v zadnjem času. Glede na četrtkovo poročilo Bloomberga, Singapurski monetarni organ načrtuje pregled vloge za dovoljenje Binance Asia Services med matično družbo, ki je pod regulativnim nadzorom po vsem svetu.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments