15.4 C
Ljubljana
Tuesday, October 4, 2022

Tajska SEC predlaga prepoved dejavnosti vlaganja in posojanja kripto agencijam

- Advertisement -

Tajski vrednostni papirji in menjava (SEC) je predlagal, da se podjetjem prepove napeljevanje k dejanjem vlaganja in posojanja kriptovalut. Regulator išče javne pripombe o predlogu in ugotavlja, da je razlaga za to prepoved “predstaviti večjo varnost vlagateljem in zmanjšati s tem povezana tveganja.”

Tajska želi javne pripombe o 2 zakonskih predlogih za kriptovalute Tajska pristojbina za vrednostne papirje in menjavo (SEC), ponujena v četrtek da je v lovu za javno mnenje o dveh predlogih, ki se nanašata na regulacijo kripto virov. Interval za komentiranje obeh predlogov se konča oktobra 12.

Glavni je predlog, da se podjetjem prepove dejanja vlaganja in posojanja kriptovalut. Varuh vrednostnih papirjev je navedel, da je razlaga za to prepoved “predložiti večjo varnost vlagateljem in zmanjšati s tem povezana tveganja.”

Regulator je pojasnil, da se v skladu s tem predlogom podjetja ne morejo več zadovoljiti z »depoziti digitalnih virov iz možnosti in posojajo, vlagajo, zalagajo ali uporabljajo takšne digitalne vire.«

Kriptokorporacije se poleg tega ne morejo več zadovoljiti z »deponiranjem digitalnih virov iz možnosti in plačati možnosti priljubljenih dejavnosti ali drugih oblik prednosti iz njihove zelo privlačne ponudbe sredstev. Poleg tega jim je prepovedano »zagotavljanje strogih informacij tretjim osebam, ki se ukvarjajo s kriptovarčevalnimi in posojilnimi podjetji, vključno s trženjem.«

Drugi je predlog, da se korporacije za digitalna sredstva obvežejo, da predstavijo možnost datoteke, kot jih predlaga SEC uporabnikom, prej kot jih sprejmejo na svoje platforme. Kripto korporacije morajo poleg tega zahtevati najmanjši izpuh 5, baht ($17 ) za digitalne vire.

Kriptoregulacija na Tajskem je prisotna sprememba procesa. Avgusta je tajski finančni minister razkril načrte za spremembo državnega zakona o digitalnih virih, da bi poostril nadzor nad kripto sektorjem, zlasti nad nakupovalnimi in prodajnimi platformami. V začetku tega meseca je tajski SEC odobril nove zahteve za kripto reklame.

Kaj Ali res tuliš o dveh zakonskih predlogih tajske SEC? Omogočite nam, da vemo v spodnjih komentarjih.

Kevin Helms Kevin, študent avstrijske ekonomije, je našel Bitcoin v 2011 in je bil evangelizator vseh časov od. Ukvarja se z varnostjo bitcoinov, metodami začetne dobave, rezultati omrežja in presečiščem med ekonomijo in kriptografijo.Zasluge za portret 114757342: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: To besedilo je za najbolj produktivne informacijske zmogljivosti. To ni več ustrezna stranska dobava ali nagovarjanje k predlogu za odločitev ali promocijo ali nasvet ali zaznamek katerega koli blaga, podjetij ali korporacij. Bitcoin.com ne daje nasvetov glede financiranja, davkov, sprejemljivih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti ustvarjalec nista odgovorna, brez dolgotrajnega ali na koncu, za kakršno koli nesrečo ali izgubo, ki jo je povzročila ali naj bi bila sprožena zaradi ali v povezavi z uporabo ali zanašanjem na kateri koli jecljajoči material, predmete ali podjetja, o katerih se govori v tem besedilu. .

632605

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -