16.4 C
Ljubljana
Friday, September 30, 2022

Tajski regulator obtožuje dobavitelja digitalnih nosilcev sredstev, da ni upošteval Knowledge Ask – zadeva je bila posredovana uveljavljanju zakonodaje

- Advertisement -

Tajski regulator vrednostnih papirjev samo znotraj bližnja preteklost je priznala, da je ponudnika digitalnih sredstev Zipmex in njegovega vodjo tajske enote Akalarpa Yimwilaija napotila na oddelek za tehnološke zločine tajske kraljeve policije. Regulator je priznal, da je naredil moč volje, potem ko se Yimwilai in njegovo podjetje nista prilagodila kvizu, da bi uradniku posredovala dejstva v zvezi z digitalnimi denarnicami strank.

Zipmex ne uspe prepoloviti pomembnih komponent pri prenosih in dvigih na svoji platformi Tajska komisija za vrednostne papirje in zamenjave (TSEC) je priznala, da je Zipmex in glavnega vladnega uradnika (CEO) tajske enote ponudnika digitalnih sredstev Akalarpa Yimwilaija je napotil na uveljavljanje domačih predpisov zaradi neskladnosti »z navodili pristojnega uradnika«. V objavi je regulator priznal, da je ukrepal, potem ko Yimwilai in njegovo podjetje nista objavila dejstev v zvezi z digitalnimi denarnicami strank.

Zipmex je poleg tega obtožen, da ni predložil uradnika TSEC z glavnimi komponentami na stikalu in umikom digitalnih virov po diagramu svoje platforme. Obvestilo TSEC je prispelo na isti dan, ko je Zipmex pozval svoje stranke, da je za kratek čas prekinil dvige bahtov in kriptovalut.

V svojem sporočilu strankam je Zipmex menda trdil, da kripto nestanovitnost trga, tako učinkovito kot težave z glavnimi nabavnimi in prodajnimi partnerji, je sprožila začasno prekinitev dvigov.

Zipmexova začasna ustavitev dvigov je večinoma v celoti temeljila na kontrolnem seznamu v The Nation Thailand. jezen odziv strank. Kontrolni seznam je dodal, da je Zipmex v svojih poskusih pomiritve okuženih strank izdal še eno trditev z diagramom Fb, v kateri obljublja, da bo izbral začasno ustavitev do 20. ure septembra 2022.

Zaporni sodni primeri proti Zipmexu Nasprotno pa je tajski regulator v svoji trditvi priznal, da so dejanja družbe Zipmex in njegovega regionalnega izvršnega direktorja kršila zakon o digitalnih virih.

“ Takšna dejanja Zipmexa in g. Akalarpa se štejejo za neupoštevanje odredb pristojnega uradnika. Kar je prekršek in ima kazen pod polovico 09 zakona o digitalnih virih,« je opisana v trditvi regulatorja.

TSEC je priznal, da korak, ki ga je naredil, predstavlja odprtje metodologije sodnih zadev v nasprotju z Zipmexom in izvršni direktor.

Kakšni so vaši predlogi glede teh spominov? Sporočite nam, kaj kričite v spodnjem delu za komentarje.

Terence Zimwara Terence Zimwara je zimbabvejski nagrajeni novinar, avtorica in avtorica. Na splošno je pisal o industrijskih težavah nekaterih afriških držav tako učinkovito kot o tem, kako lahko digitalne valute Afričanom predstavijo pot do zbiranja.


Zasluge za sliko 638489587: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, T. Schneider / Shutterstock.com

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je namenjen najbolj produktivnim izbiram informacij. Zdaj ni ustrezna ponudba ali nagovarjanje k ponudbi, da bi dali prednost ali prodajo, ali nasvet ali zaznamek katerega koli blaga, ponudnikov in izdelkov ali podjetij. Bitcoin.com ne bi dajal nasvetov glede financiranja, davkov, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, takoj ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je nastala ali se domneva, da je nastala zaradi ali v povezavi s porabo ali zanašanjem na katere koli elemente, predmete ali ponudnike in izdelke, navedene tukaj.

638489587

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -