17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Tanzanijski predsednik želi, da se šefi centralnih bank "pripravijo na kriptovalute"

Tanzanijski predsednik želi, da se šefi centralnih bank “pripravijo na kriptovalute”

Tanzanijska predsednica Samia Suluhu Hassan je pozval svojo državo, naj bo pripravljena na nastajajoče fintecheve, tako da bo utrla pot kriptovalutam. Prav tako je pozvala centralno banko države, naj začne potrebne priprave za temeljito spremembo globalnega odnosa do bančništva.

Nagovor tanzanijskih finančnih šefov, Hassan priznava, da v državi vsi ne sprejemajo kripto. 61 – letni vodja še vedno želi, da načrtujejo vnaprej. Rekla je:

Vem, da po vsej državi, vključno s Tanzanijo, niso sprejeli ali začeli uporabljati teh poti. Vendar pozivam centralno banko, naj začnete delati na tem razvoju. Centralna banka mora biti pripravljena na spremembe in ne sme biti ujeta nepripravljena.

Hassan je zadnji državni voditelj, ki govori o tem kriptovalute po El Salvadorjevem Nayibu Bukeleju. V začetku junija 2021 je Bukele udeležencem Bitcoin-a 2021 v ZDA, da je njegova država nameravala BTC postati zakonito plačilno sredstvo. Približno teden dni kasneje je Salvador postala ena prvih držav, ki je uradno potrdila BTC, potem ko so zakonodajalci države sprejeli zakon, s katerim je postalo BTC zakonito plačilno sredstvo.

Medtem je Hassan v svojem nagovoru ne rečem, da bi Tanzanija BTC postala zakonito plačilno sredstvo. Rekla je, da želi, da bi bila centralna banka Tanzanije pripravljena na zori “dobo kripto in verige blokov”.

Kakšne so vaše misli na Hasanove pripombe glede kriptovalut? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem oddelku za komentarje.

The CBN Says Nigeria Will Have a Digital Currency Before End of Year

‘All Banks Go Fintech’: Hong Kong Unveils ‘Fintech 2025’ Strategy

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments