15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Tehnike Bitcoin: Prihajajoči "zlati križ" predstavlja potencialno dno za ceno BTC

Tehnike Bitcoin: Prihajajoči “zlati križ” predstavlja potencialno dno za ceno BTC

Bitcoin (BTC) in trg kriptovalut sta se ta teden pretresla, saj so lažne novice o Litecoinu (LTC) povzročile porast nestanovitnosti. Vendar se struktura trga ni spremenila. Pravzaprav se lahko cena Bitcoina zniža, ko se začne oblikovati zlati križ.

Poleg tega devizne rezerve dosegajo rekordno nizke vrednosti, kar je velik signal moči, kar kaže, da večina vlagatelji jemljejo svoj Bitcoin z borz in s tem zmanjšajo celotno ponudbo, ki jo je mogoče prodati na trgu.

Ali bo Bitcoin izbruhnil zaradi zlatega križa?

1-dnevni grafikon BTC/USD. Vir: TradingView

Dnevni grafikon za BTC/USD prikazuje nekaj ključnih stvari. Prvi in ​​najpomembnejši je potencialni zlati križ, ki bo kmalu prišel. Poleti je bil glavni poudarek na navzkrižju smrti, saj se je razpoloženje preusmerilo na ultra negativno, zato so številni trgovci pričakovali več negativnih posledic.

Od takrat pa je trg v porastu , pri čemer je križ drsečih povprečij (MA) zelo zaostajajoči indikator. Toda tudi če pride do križa, to ne pomeni samodejno, da se bo trg nadaljeval v tej smeri.

Trenutno je zlati križ bikovski signal, še posebej, ko je cena Bitcoina pripravljena prebiti meje MA. Če se to zgodi in cena Bitcoina preseže te mejne vrednosti, lahko te ravni služijo kot nova podpora za veliko večji rally.

Ključne ravni za spremljanje na dnevnem grafikonu cen BTC

1-dnevni grafikon BTC/USD. Vir: TradingView

Pred tednom dni je na trgu prišlo do velikega popravka, saj se je cena Bitcoina znižala s $ 52, 09 0 do $ 45, 09 0. Vendar je cena Bitcoina pristala na lepi ravni podpore, kar je povzročilo dolg stenj. Tako dolg stenj pomeni pritisk na nakup in novo raven podpore.

Kot smo že omenili, se je v zadnjih dneh z lažnimi novicami o partnerstvu Litecoin z Walmartom zgodila še ena nestanovitna poteza. To je sprva povzročilo velik odboj, ki mu je sledila pomembna korekcija.

Med tako nestanovitnim premikom je najbolje, da pomanjšate in preverite trge v višjih časovnih okvirih, saj pogosto navedejo kritične ravni, na katere morate biti pozorni.

Te kritične ravni za opazovanje se še vedno nahajajo med $ 42, 800 in $ 47, 09 0. Dokler ta regija vzdržuje podporo, je verjetnost nadaljevanja navzgor. Z drugimi besedami, medvedja razhajanja so se pojavila s hudo korekcijo, najhujše pa je lahko konec, če se trgi ohranijo nad $ 42, 800 – $ 44, 09 0.

Zato so lažne novice o Litecoin povzročile nekaj nestanovitnosti na trgu, vendar je ključna podpora med $ 42, 800 in $ 44, 00 0 se je ohranilo, kar je tukaj kritičen zaključek.

Na drugi strani je cena Bitcoina najprej prebiti $ 47, 09 0, saj je to trenutni upor. Če to ne uspe, nadaljujte navzgor na $ 72 , 09 0 je možno kot zadnja ovira pred potencialnim najvišjim preizkusom vseh časov.

Skupna tržna kapitalizacija kriptovalut s ključno podporo

Enodnevni grafikon skupne tržne kapitalizacije. Vir: TradingView

Celotna tržna kapitalizacija kriptovalut kaže, da ključna podpora ostaja tukaj. Dokler celotna tržna kapitalizacija vzdržuje nad 2 bilijoni dolarjev, je verjetnost, da bo do nove rekordne najvišje vrednosti še več. -časovno visoko območje. Ko bo skupna tržna kapitalizacija ponovno preizkusila to območje najvišjih vrednosti vseh časov, se povečajo možnosti, da bo prišlo do preboja v nove najvišje vrednosti vseh časov.

Vendar pa bo najverjetneje skupna tržna kapitalizacija kripto hitreje dosegla nove najvišje vrednosti vseh časov kot Bitcoin, saj so altcoini v zadnjem času presegli Bitcoin.

Bikovska razhajanja in padanje klina

4-urni grafikon BTC/USD. Vir: TradingView

Štiriurni grafikon za Bitcoin prikazuje potencialno padajočo klinasto strukturo, ki se bo verjetno zlomila navzgor. Ključna stopnja za prekinitev navzgor je odpor pri $ 52, 00 0, saj to deluje od nedavnega popravka kot velik odpor.

Ko se cena Bitcoina preseže nad $ 47, 00 0, nadaljevanje do $ 50,500 Zelo verjetno, ker med cenami ni veliko ravni, ki bi jih cena lahko zavrnila, saj je bila prejšnja korekcija zelo navpična.

Nazadnje, to ni zagotovilo, da se bo cena Bitcoina prebila na navzgor. Na splošno, če lahko cena Bitcoina ustvari višji minimum okoli $ 45, 00 0 regija, bo podelila potrditev o bikovski razhajanju, nato pa bi se lahko zgodil prelom v smeri $ 47), 00 0. To ostaja močan odpor proti zlomu.

Na drugi strani je ključna podpora, ki jo je treba ohraniti, območje med $ 42, 800 in $ 44, 00 0. Če podpora ne uspe, se $ 42, 500 – $ 44), 09 0 stopnja bi moralo biti naslednje področje pozornosti.

Tu izražena stališča in mnenja so izključno avtorjeva in ne odražajo nujno stališč Cointelegraph.com. Vsaka naložbena in trgovska poteza vključuje tveganje, pri odločanju morate opraviti lastno raziskavo.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments