22.9 C
Ljubljana
Thursday, June 17, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Teksaški regulator bankam, ki jih zakupi država, dovoljuje, da imajo Bitcoin

Teksaški regulator bankam, ki jih zakupi država, dovoljuje, da imajo Bitcoin

Predstavniški dom Teksasa je prejšnji mesec sprejel zakon o priznavanju kriptovalut v skladu s trgovinsko zakonodajo.

4094 Skupno ogledov

20 Skupni delež

Texas regulator allows state-chartered banks to hold Bitcoin

Državni regulator v Teksasu je uradno potrdil, da banke, ki jih zakupa država Texas, lahko svojim strankam shranjujejo kriptovalute, kot je Bitcoin (BTC).

Teksaško ministrstvo za bančništvo, državna regulativa agencija, ki je zakupila državne banke in nadzirala finančne storitve, je v četrtek izdala obvestilo, v katerem je navedla, da lokalne banke smejo opravljati kripto storitve v državi.

Agencija je ugotovila, da teksaške banke “lahko strankam zagotavljati storitve skrbništva navideznih valut, če ima banka vzpostavljene ustrezne protokole za učinkovito obvladovanje tveganj in upoštevanje veljavne zakonodaje. «

Regulator je na kratko pojasnil kriptovalute, poudarja, da digitalne valute v fizični f ne obstajajo orm, ampak na verigi blokov, zato lastnik zahteva, da ima zasebne ključe za dostop do njih. Nadzorni organ je nadalje navedel, da lahko banke shranjujejo kripto v imenu strank bodisi tako, da hranijo kopije strankinih zasebnih ključev bodisi hranijo sredstva neposredno v hrambi banke z ustvarjanjem novih zasebnih ključev, ki jih ima banka.

„Tako kot pri metodah skrbniških storitev je tudi banki na voljo več možnosti varnega hrambe, od katerih ima vsaka posebne značilnosti glede stopnje varnosti in dostopnosti. Banka bo morala določiti, katera možnost shranjevanja najbolje ustreza okoliščinam, “je zapisala agencija.

Povezano: ZDA FDIC išče vpogled v vlogo bank na trgih kriptovalut

Oddelek je omenil tudi, da mora banka potrditi obstoj ustreznega kritja s svojim zavarovalnim operaterjem kot ukrep za zaščito njegovih kripto imetnic.

Regulativno obvestilo pride kmalu po tem, ko so člani predstavniškega doma Teksasa sprejeli zakon o priznanju kriptovalut v skladu s trgovinsko zakonodajo prejšnji mesec. Druge jurisdikcije v ZDA, kot sta Wyoming in Nebraska, so aktivno sprejele storitve skrbništva kripto s strani držav s pooblaščenimi bankami, septembra lani pa je bila prva kripto banka Wyoming zakup Kraken. Tudi zvezno zakupljene banke so julija 2020 prejele dovoljenje za izvajanje storitev kripto skrbništva.