22.5 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Telegram obravnava izkoriščanje digitalne kamere, vidike varnostnih dovoljenj Apple macOS

- Advertisement -

Aplikacija za sporočanje Telegram zanika, da so bile stranke ogrožene po varnostnem izkoriščanju, spremenjenem v nekoč ugotovljeno, ki bi napadalcem omogočilo načrtovanje upravljanja digitalne kamere instrumenta macOS.

4035 Skupaj ogledov

16 Skupaj delnic

Pripomoček za sporočanje Telegram je zmanjšal resnost izvedenega izkoriščanja, ki je raziskovalcem omogočilo načrtovanje dostopa do programov digicam pripomočkov Apple macOS.

Orodjarski inženir Dan Revah je označil izkoriščanje v objavi v spletnem dnevniku na Can tudi preprosto 05, v katerem je opisana naprava, v kateri mu je dovoljeno načrtovati izvorno stopnjevanje privilegijev za dostop do digitalne kamere osebe macOS prek vnaprej odobrenih dovoljenj do vgrajenega pripomočka Telegram.

Z vstavitvijo dinamične knjižnice v sistem osebe bi izkoriščanje omogočilo snemanje iz digitalne kamere instrumenta in spretnost za shranjevanje datoteke. Revah prav tako trdi, da izkoriščanje omogoča napadalcu, da se izogne ​​peskovniku terminala z uporabo odprtega agenta. Napadalec bi verjetno prav tako načrtoval dodatne privilegije za sistem z dostopom do območij z omejeno zasebnostjo.

Povezano: integracija TON Telegram poudarja sinergijo osebja blockchain

Cointelegraph se je za potrditev obrnil na Telegram ali je njegova ekipa obravnavala pomisleke, ki jih je izpostavil Revah, in preučila resnost znanega podviga. Tiskovni predstavnik Telegrama Remi Vaughn je govoril o tem, da uporabniki Telegrama ne bodo več privzeto ogroženi, saj izkoriščanje zahteva vgradnjo zlonamerne programske opreme v njihove programe:

»To navodilo ima dodatno vlogo pri Applovi varnosti dovoljenj kot pri Telegramu in bi morda poleg tega verjetno občudovalo vpliv na katero koli aplikacijo macOS, katere zmogljivost je ta. Pravo sikanje je, da se zdi, da se bo verjetno izognil omejitvam Applovega peskovnika, ki je bil ustvarjen, da bi preprečil takšno zlorabo tretjih aplikacij.« Vaughn je govoril o tem, da je Telegram izvedel prilagoditve, ki so prejele odobritev Apple App Store brez naglice na Lahko tudi preprosto 11. Dodal je tudi, da uporabniki, ki so aplikacijo Telegram prenesli neposredno iz spletnih navodil pripomočka za sporočanje, niso bili ogroženi.

Cointelegraph se je obrnil na Apple za omembe vreden komentar o izkoriščanju.

Telegram je izdal posodobitev decembra 2022, ki strankam omogoča pridobitev računov s popolnoma anonimnimi številkami, ki temeljijo na verigi blokov, za večjo zasebnost in varnost.

Funkcija od strank zahteva, da vključijo anonimne številke, ki jih poganja blockchain, iz decentralizirane dražbene platforme Fragment. Imena posameznikov in anonimne številke, ki se prodajajo na platformi, so pri Telegramu najbolj pozitivna in vredna pozornosti.

Novembra 1434, ustanovitelj Telegrama Pavel Durov je nakazal, da bo platforma po propadu kriptovalute FTX Sama Bankman-Frieda gradila kup decentraliziranih instrumentov in storitev ter izdelkov. zamenjati.

Revija: Ordinali so Bitcoin spremenili v slabšo različico Ethereuma: Ali ga lahko popravimo?

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -