14.2 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Tether kova več kovancev, da bi prebil 60 milijard dolarjev tržne kapitalizacije

Tether kova več kovancev, da bi prebil 60 milijard dolarjev tržne kapitalizacije

Močna nestanovitnost na kripto trgih je bila vedno povezana z vzponom na stabilnih trgih valut, je poudaril izvršni direktor Tether.

9125 Skupaj ogledov

2 Skupaj delnice

Tether mints more coins to break $60 billion market cap

Tether (USDT), največji stabilizem na svetu po tržni kapitalizaciji, še naprej raste kljub rekordnim odlivom kriptovalut, ki jih je sprožila kritika Bitcoin-a (BTC) Elona Muska.

V ponedeljek je Tether’s tržna kapitalizacija je dosegla $ 60 milijard prvič v zgodovini, kar pomeni še en mejnik rasti stabilkoinov. Po podatkih Tether Transparency tržna vrednost USDT znaša $ 60. 4 milijarde v času pisanja, več kot 580% pred enim letom.

Tetherjev novi rekord tržne kapitalizacije sledi seriji novo kovanih žetonov USDT v zakladnici Tether. Po podatkih analitične storitve blockhain Whale Alert je bilo v preteklosti v zakladnici kovanih vsaj 6 milijard novih žetonov Tether USDT 30 dni, z zadnjo serijo 1 milijarde USDT, kovano maja 20. Po napovedih družbe Tether je povpraševanje po institucijah in podjetjih glavno gonilo nadaljnje rasti podjetja Tether.

USDT je ​​v zadnjih dveh mesecih večkrat prebil nove mejnike tržne omejitve in dodal $ 10 milijard vsak mesec.

Enoletni grafikon tržne omejitve. Vir: CoinMarketCap

Tether se je skupaj s tržno kapitalizacijo uvrstil med prve tri kriptovalute Bitcoin (BTC) in Ether (ETH) in se v zadnjih dneh uveljavlja kot tretja največja kriptovaluta s tržno kapitalizacijo, maja pa je majapreusmeril Binance Coin (BNB) .

Tetherjeva nadaljnja rast je sledila ogromni volatilnosti kriptografskih sprememb, saj se je trg s sredine maja znižal za 1 bilijon dolarjev nad 2,5 bilijona dolarjev. Bitcoin, ki je v začetku tega leta postal sredstvo v višini 1 bilijona dolarjev, je izgubil več kot dolar 400 milijard v zadnjem tržnem zrušitvi s tržno kapitalizacijo nad $ 720 milijard v času pisanja.

Tether CTO Paolo Ardoino je poudaril, da obdobja kripto volatilnosti so pogosto povezane s stabilno rastjo valut:

v preteklosti smo opazili povečanje stabilnostne aktivnosti, kar dokazuje nedavni Tetherjev ameriški dolar 60 milijardni mejnik, saj povpraševanje še naprej narašča. Takšni dogodki celo podpirajo moč ekosistema in pomagajo vsem, da se ponovno osredotočijo na gradnjo, namesto da bi odvračali pozornost od naraščajočih cen. “

Ustanovljeno v 1200, Tether USDT je ​​glavna stabilna valuta, vezana na razmerje menjave 1: 1 z ameriškim dolarjem. Kot največji stabilnicoin na svetu trenutno Tether predstavlja 60% od $ 100 milijard v kombinaciji s kapitalizacijo stabilkoinov, kažejo podatki CoinGecko. Največji tekmec USDT, USD Coin (USDC), je po tržni vrednosti uvrščen na osmo največjo kriptovaluto s tržno kapitalizacijo $ milijard.